Ecoduct Tolhuis

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Tolhuis
NLA050.svg
Ecoduct Tolhuis-2.jpg
Natuurgebied(en) Veluwe
Lengte 40 m
Openstelling 2011
Intensiteit 57.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Tolhuis is een ecoduct in Nederland, gelegen in de A50 vlakbij Heerde. Het ecoduct overspant de A50 tussen de aansluiting Heerde en de aansluiting Hattem.

Naamgeving

De naam Tolhuis is afkomstig van een Tolhuis wat vroeger heeft gestaan op de plek van het westelijke deel van het ecoduct.

Kenmerken

Het ecoduct heeft een overspanning van circa 57 meter en een breedte van 40 meter. Het ecoduct wordt in de middenberm van de A50 ondersteunt door pijlers. De A50 heeft ter plaatse 2x2 rijstroken.

Geschiedenis

Het ecoduct is aangelegd in een landelijk programma van 9 ecoducten. De bouw startte op 1 maart 2010 en de oplevering vond plaats op 23 december 2011. In de zomer van 2012 werd het ecoduct opengesteld voor het wild. Het ecoduct heeft een ruimtereservering voor 2x3 rijstroken. [1]

Externe Links

Referenties

Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe BorkeldDwingelderveldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMollebosOud ReemstRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot