Ecoduct Wolfhezerheide

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Wolfhezerheide
NLA050.svg
Ecoduct Wolfhezerheide.jpg
Natuurgebied(en) Veluwe
Lengte 71 m
Openstelling 2011
Intensiteit 86.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Wolfhezerheide is een ecoduct in Nederland, gelegen in de A50 bij Wolfheze. Het ecoduct overspant de A50 tussen knooppunt Grijsoord en de aansluiting Renkum.

Naamgeving

De Wolfhezerheide, waar het ecoduct naar is vernoemd, is een natuurgebied ten zuidoosten van de A50 met een oppervlakte van circa 264 hectare.

Kenmerken

Het ecoduct bestaat uit een dubbele overspanning over beide rijbanen, met een breedte van 46 meter. De lengte over de snelweg is 71 meter. Het ecoduct verbindt de Wolfhezerheide met de Doorwerthseheide aan de noordwestzijde van de snelweg. Voetgangers kunnen aan de oostzijde van het ecoduct de snelweg kruisen zij het dat zij van de dieren zijn gescheiden door een omheining.

Geschiedenis

Het ecoduct Wolfhezerheide is ongeveer gelijktijdig met de verbreding van de A50 tussen knooppunt Valburg en knooppunt Grijsoord naar 2x3 rijstroken aangelegd en is eind 2011 geopend. Het ecoduct ligt ter hoogte van de vroegere verzorgingsplaats Kabeljauw waar de restanten nog steeds van zichtbaar zijn.

Referenties


Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe Borkeldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMarc HardersMollebosOud ReemstOudste GrondRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot