Elevado Presidente Costa e Silva

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Elevado Presidente Costa e Silva op een zondag, wanneer het viaduct is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De Elevado Presidente Costa e Silva, ook bekend als Minhocão, is een stadsautoweg in Brazilië, gelegen in de stad São Paulo. De weg verbindt het centrum van São Paulo met westelijker gelegen wijken en is een viaductsnelweg van 3,4 kilometer lengte.

Routebeschrijving

Aan de westkant van het centrum van São Paulo gaat de Ligação Leste-Oeste over in het viaduct, die 2x2 rijstroken telt en door een street canyon loopt. Het viaduct is 3.400 meter lang en kent enkele bochten. Afgezien van het begin- en eindpunt heeft het viaduct twee toe- en afritten. Na de kruising met Avenida Pacaembu bereikt de weg maaiveldhoogte en wordt het een reguliere stadsweg met verkeerslichten, de Avenida Francisco Matarazzo.

Geschiedenis

Het viaduct is tussen 1968 en 1971 aangelegd en opende op 24 januari 1971 voor het verkeer.[1]

Naamgeving

Het viaduct is vernoemd naar Artur da Costa e Silva (1899-1969), de 27e president van Brazilië tussen 1967 en 1969, tijdens het militaire regime.

Verkeersrestricties

Het viaduct loopt door een street canyon en veroorzaakt veel geluidsoverlast voor omwonenden. Sinds 1976 is de weg 's nachts afgesloten voor het verkeer. Later is de openstelling van het viaduct verkort tot werkdagen tussen 6:30 - 21:30 uur en op zaterdagen tussen 6:30 en 15:00 uur. Er zijn voorstellen gedaan om het viaduct te slopen.

Referenties