Elisabeth-brug (Komárom)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Erzsébet híd
SK I64.svg
Erzsébet híd Komaróm.jpg
Overspant Duna
Rijstroken 1x2
Totale lengte 415 meter
Hoofdoverspanning 102 meter
Hoogte brugdek 8 meter
Openstelling 01-09-1892
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Elisabeth-brug (Hongaars: Erzsébet híd) is een boogbrug op de grens van Hongarije en Slowakije en overspant de Donau tussen de steden Komaróm en Komárno.

Kenmerken

De brug is een historische boogbrug met het karakter van een vakwerkbrug. De brug heeft vier overspanningen van 102 meter lengte. Het brugdek is 10,8 meter breed en heeft twee rijstroken, daarnaast zijn er ook fiets/voetpaden. De rijbaan is smal, slechts 5,8 meter. Er is ook een gewichtslimiet van 20 ton.

De brug overspant de Donau tussen Komaróm in Hongarije en Komárno in Slowakije. Het verbindt beide centra, westelijk van Komárno ligt een brug voor doorgaand verkeer, de Monostori-brug. Over de Elisabethbrug verloopt de Slowaakse hoofdweg I/64, aan Hongaarse zijde verloopt de secundaire weg 132 over de brug.

Geschiedenis

De stad Komárom vormde historisch gezien een Hongaarse stad aan weerszijden van de Donau. De oude stad is thans het Slowaakse Komárno en het nieuwe deel het Hongaarse Komárom. De Slowaakse stad Komárno groeide uit tot de primaire havenstad van Slowakije. Komárno is ook het centrum van de Hongaarse minderheid in Slowakije, die in Komárno een meerderheid van de bevolking vormen.

De eerste brug over de Donau opende reeds in 1589 en was een schipbrug. Permanente bruggen waren in die tijd echter onmogelijk vanwege het ijs, de schipbruggen moesten elke winter en voorjaar verwijderd worden.

De eerste permanente brug is tussen 1891 en 1892 aangelegd en op 1 september 1892 opengesteld voor het verkeer. Het was de eerste moderne Hongaarse verkeersbrug over de Donau ten westen van Budapest. De brug is optisch vergelijkbaar met de Mária Valéria-brug bij Esztergom, die uit dezelfde periode dateert. De brug lag oorspronkelijk geheel in Hongarije, maar na de Eerste Wereldoorlog werden de grenzen in Europa herzien, waardoor de brug vanaf 1919 op de grens van Hongarije en Tsjechoslowakije kwam te liggen. De brug is in die periode enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. In maart 1945 werden de twee centrale overspanningen opgeblazen door het terugtrekkende Duitser leger. De brug is in 1946 hersteld door het Rode Leger.

De brug is in de loop der jaren gerenoveerd, waaronder in 1962, 1980 en 2006. Hedendaags is dit de oudste Donaubrug in Hongarije die nog in oorspronkelijke vorm in gebruik is. De 1e en 4e overspanning zijn nog de oorspronkelijke stalen overspanningen uit 1892. In 2020 opende de Monostori-brug als alternatieve brug rond Komaróm.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Elisabeth in Beieren (1837-1898), die tussen 1867 en 1898 koningin van Hongarije was. Haar Hongaarse titel was Wittelsbach Erzsébet magyar királyné. Er zijn meer bruggen in Hongarije naar haar vernoemd, waaronder de Elisabeth-brug in Budapest die ook de Donau overspant.

Zie ook

Referenties


Bruggen over de Donau in Slowakije

Most Lanfranconi (D2) • Most SNPStarý mostMost ApolloPrístavný most (D1) • Lužný most (D4) • Vámosszabadi-brugMonostori-brugElisabeth-brugMária Valéria-brug

Bruggen over de Donau in Hongarije

Vámosszabadi-brugMonostori-brugElisabeth-brugMária Valéria-brugMegyeri-brug (M0) • Árpád-brugMargaret-brugSzéchenyi-brugElisabeth-brugVrijheidsbrugPetőfi-brugRákóczi-brugDeák Ferenc-brug (M0) • Pentele-brug (M8) • Beszédes József-brugKalocsa-Paks-brugSzent László-brug (M9) • Türr István-brug