Escambia Bay Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Escambia Bay Bridge
I-10.svg
Blank.png
Overspant Escambia Bay
Rijstroken 2x3
Totale lengte 4.212 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek 20 meter
Openstelling 00-00-1968
Verkeersintensiteit 43.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Escambia Bay Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Florida.

Kenmerken

De Escambia Bay Bridge overspant de Escambia Bay bij Pensacola in Northwest Florida. Over de 4.212 meter lange dubbele liggerbrug loopt de Interstate 10 in Florida met 2x3 rijstroken. De brug verwerkt doorgaand verkeer vanaf New Orleans richting Jacksonville. De brug is een dubbele overspanning, met een 4.212 meter lange brug voor verkeer richting oosten en 4.187 meter lange brug voor verkeer richting westen. Omdat er geen scheepvaart van belang over de Escambia Bay is, is de brug niet beweegbaar. De vrije doorvaart is maximaal 20 meter.

Geschiedenis

De brug opende in 1968 als onderdeel van de Interstate 10 ten oosten van Pensacola. De brug had oorspronkelijk 2x2 rijstroken en verliep in rechte lijn over de Escambia Bay. Tijdens orkaan Ivan in 2004 raakte de brug ernstig beschadigd, 58 overspanningen van beide bruggen stortten in de Escambia Bay en nog eens 66 overspanningen raakten beschadigd. De brug is daarna provisorisch gerepareerd, in tussentijd werd het verkeer over de US 90 in Florida omgeleid, over een tweestrooks brug die veel files veroorzaakte. In november 2004 werd één van de overspanningen weer in gebruik genomen met 1x2 rijstroken. Begin 2006 begon de aanleg van een volledig nieuwe overspanning met 2x3 rijstroken. Deze werd ten zuiden van de bestaande brug gebouwd en kent twee asverspringen. Op 12 december 2007 opende de nieuwe brug voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 43.500 voertuigen over de Escambia Bay Bridge, die daarmee niet overbelast is.

Referenties


Bruggen in Florida

Buckman BridgeDames Point BridgeEscambia Bay BridgeGandy BridgeGarcon Point BridgeHoward Frankland BridgeJohn Gorrie Memorial BridgeMid-Bay BridgePensacola Bay BridgeSeven Mile BridgeSt. George Island BridgeSunshine Skyway Bridge