Fåröförbindelsen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fåröförbindelsen
LV148.svg
Faroforbindelsen.jpg
Overspant Fårösund
Rijstroken 1x2
Totale lengte ? meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling ?
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Fåröförbindelsen (Fårö-verbinding) is een geplande oeververbinding in Zweden, die de eilanden Gotland en Fårö in de Baltische Zee met elkaar moet verbinden.

Kenmerken

Er zijn pakweg drie varianten waar een brug of tunnel aangelegd kan worden. De noordelijke variant benut het smalste deel van het Fårösund, die hier 800 meter breed is. De middelste variant ligt op de plek van de huidige veerdienst, hier is de zeestraat ongeveer 1.300 meter breed. De zuidelijke variant ligt op een vernauwing aan de zuidkant van de zeestraat, die hier ook ongeveer 1.300 meter breed is.

Het is nog niet bekend of de verbinding een brug of tunnel gaat worden. Het eiland Fårö telt slechts 500 inwoners, maar in de zomer groeit dat aantal tot circa 10.000. Fårö is een geliefde vakantiebestemming. Zowel het eiland Gotland als Fårö is niet met het vasteland van Zweden verbonden. Fårö ligt ongeveer 150 kilometer ten oosten van het Zweedse vasteland en 150 kilometer ten westen van Letland.

Geschiedenis

Het Fårösund is van oudsher van militair belang, in de 19e eeuw werden enkele forten rond de zeestraat aangelegd. In 1996 werd een eerste verkenning uitgevoerd naar een brug over de zeestraat. In de brugvarianten ging men uit van een vaste brug van 26,5 meter hoog, een beweegbare brug van 18 meter hoog, of een beweegbare brug van 7 meter hoog. In 2001 werd besloten dat er ook een voet/fietsverbinding moest komen.

Toekomst

Er wordt onderzocht hoe een verbinding het beste vormgegeven kan worden. Eén van de hoofddoelen is om het eiland Fårö economisch rendabel te houden, aangezien het bevolkingsaantal door de geïsoleerde ligging terugloopt. Er zijn nauwelijks publieke voorzieningen op het eiland. In de zomer is er echter sprake van significant vakantieverkeer. De veerdienst over het Fårösund telt gemiddeld 950 voertuigen per etmaal, maar het dubbele in de zomerperiode. Het gebruik varieert van dagelijks amper 500 voertuigen in de winter tot circa 3.200 voertuigen in juli.

Wanneer de verbinding aangelegd gaat worden is nog niet bekend, maar vermoedelijk na 2020.[1]

Referenties