F-Ring Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
F / D6
Begin Doha
Einde Doha
Lengte 14 km
Route
Sabah Al-Ahmad Corridor

Industrial Area Road

Al Wakrah Bypass

Najma Street

Al Matar Street

Ras Abu Abboud Street

New Doha International Airport

De F-Ring Road, genummerd als de D6, is een ringweg in Doha, Qatar. De weg vormt de zesde ringweg van Doha en is 14 kilometer lang.

Routebeschrijving

De F-Ring Road loopt formeel alleen door het zuiden van Doha, vanaf de Industrial Area Road in het westen tot de Ras Abu Abboud Street in het oosten. De weg heeft 2x4 rijstroken en een ongelijkvloerse aansluiting met Al Matar Street, evenals een knooppunt met Ras Abu Abboud Street. Op het westelijk deel vormt de Sabah Al-Ahmad Corridor het verlengstuk door Doha.

Geschiedenis

De route van de F-Ring Road was in 2004 nog onbebouwde woestijn. Met de uitbreiding van Doha en de aanleg van de tweede luchthaven van Doha was een zesde ringweg noodzakelijk. Als eerste werd in 2008 een 1,5 kilometer lange enkelbaans weg aangelegd vanaf de Industrial Area Road tot een nieuwe woonwijk. Deze is in 2012 tijdelijk verdubbeld naar 2x2 rijstroken.

In 2009 opende het knooppunt met de Ras Abu Abboud Street. In 2013-2014 is het middendeel aangelegd, met 2x4 rijstroken, tevens is het westelijke deel toen verder verbreed naar 2x4 rijstroken.[1] De volledige openstelling was op 21 december 2014.[2][3] Op 4 juli 2016 opende een 900 meter lang viaduct als onderdeel van Mesaimeer Road, wat het snelwegdeel van F-Ring Road 3 kilometer verlengde tot Abu Hamour Street.[4]

In 2019 is een D-nummering geïntroduceerd in Qatar, voor belangrijke ringwegen. De F-Ring Road kreeg toen het nummer D6.

Referenties

Autosnelwegen in Qatar

Q1Q2Q3Q4Q5Q6Q39Q141

Al Khor ExpresswayAl Wakrah BypassOrbital RoadHamad Port RoadRas Abu Abboud ExpresswayEast Industrial StreetIndustrial Area RoadLusail ExpresswayAl Rayyan RoadSabah Al-Ahmad Corridor

Doha Ring Roads: BCDEFG