Fort Bend County Toll Road Authority

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf FBCTRA)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Fort Bend County Toll Road Authority (FBCTRA) is een tolwegbeheerder in de Amerikaanse staat Texas, gelegen in Fort Bend County, ten zuidwesten van Houston.

Wegen

De groene wegen worden door de FBCTRA beheerd.

FBCTRA beheert de volgende wegen;

Tol

De tolheffing is op alle tolwegen volledig elektronisch met de EZ TAG. TxTAG en de TollTag worden ook geaccepteerd. Er is geen apart programma voor kentekentol, gebruikers zonder transponder zijn in overtreding en betalen een forse toeslag.

Geschiedenis

De Fort Bend County Toll Road Authority werd in 1996 opgericht om wegen met 'alternatieve financieringsmethoden' (tol) aan te leggen in Fort Bend County, één van de snelstgroeiende counties in de Verenigde Staten. FBCTRA werd in eerste instantie aangelegd om de Fort Bend Parkway aan te leggen, die in 2004 is opengesteld voor het verkeer. In 2005 opende het eerste deel van de Westpark Tollway in Fort Bend County, waarvan FBCTRA het deel in Fort Bend County van beheert. In 2008 werd de Fort Bend County Toll Road Authority het eerste agentschap in de Verenigde Staten waarbij alle tolwegen volledig elektronisch zijn, met de EZ TAG.

In 2010 vroeg FBCTRA aan TxDOT de autorisatie om het deel van de Grand Parkway (SH 99) in Fort Bend County aan te leggen. Hiervan waren in 1994 alleen de frontage roads gereedgekomen. De hoofdrijbanen als tolweg openden in 2014 voor het verkeer. In 2014 opende ook een korte verlenging van de Fort Bend Parkway, maar dit is eigenlijk geen echte snelweg, maar slechts een kort stukje hoofdrijbaan zonder aansluitingen, waar wel tol op wordt geheven.

Toekomst

De Fort Bend County Toll Road Authority moet in de toekomst vooral de resterende delen van de Grand Parkway aanleggen van Greatwood tot de grens met Galveston County. Ook moet de Fort Bend Parkway westwaarts verlengd worden tot aan de Grand Parkway. Tevens moet de Westpark Tollway westwaarts verlengd worden tot Fulshear.

Externe links

Referenties