FE-13 (Spanje)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
FE-13.svg
ES FE-13 map.png
FE-13
Begin Ferrol
Einde Ferrol
Lengte 4 km
Route

De FE-13 is een carretera in Spanje, gelegen bij de stad Ferrol in Galicia. De FE-13 vormt de oostelijke randweg van Ferrol en is 4 kilometer lang.

Routebeschrijving

De FE-13 is een dubbelbaans weg met rotondes en zebrapaden en verbindt diverse retail- en bedrijventerreinen aan de oost- en noordkant van Ferrol met elkaar. De weg verloopt vanaf de N-651 tot de AC-116. De weg heeft gedeeltelijk ook parallelwegen voor de erfaansluiting, maar de FE-13 heeft verder geen hoogwaardig karakter. Er is een rotonde-aansluiting met de AP-9F.

Geschiedenis

De FE-13 is vermoedelijk begin jaren '90 aangelegd als ontsluitingsweg van nieuwe wijken en bedrijventerreinen aan de oostzijde van Ferrol. Het is daarmee één van de oudere FE-routes bij Ferrol.

Wegbeheer

De FE-13 behoort tot het Red de Carreteras del Estado (RCE) en is derhalve in het beheer van het Ministerio de Fomento.[1] Het is één van een hele serie korte verbindingen rond Ferrol in nationaal beheer.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 20.000 tot 25.000 voertuigen over het zuidelijk deel en 16.000 voertuigen over het noordelijk deel van de FE-13.

Zie ook

Referenties