FE-15 (Spanje)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
FE-15.svg
ES FE-15 map.png
FE-15
Begin AP-9F
Einde Ferrol
Lengte 3,5 km
Route

De FE-15 is een carretera in Spanje, gelegen in de stad Ferrol in Galicia. De weg vormt een verlenging van de AP-9F tot aan de haven van Ferrol en is 3,5 kilometer lang.

Routebeschrijving

De AP-9F gaat aan de noordzijde van Ferrol over in de FE-15. De FE-15 blijft een weg met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen tot het eindpunt en heeft daarmee het karakter van een autovía, maar niet die status. Het is een dubbelbaans weg waar 80 km/h gereden mag worden. Er zitten twee scherpe bochten in de FE-15, waarvan er één een maximumsnelheid van 50 km/h heeft. De FE-15 vormt een bypass van Ferrol en geeft toegang tot het havengebied.

Geschiedenis

De FE-15 is ouder dan de aansluitende AP-9F en is al in de jaren '90 aangelegd. In 2003 werd de AP-9F er op aangesloten, zodat verkeer vanaf de haven niet meer door Ferrol hoefde.

Wegbeheer

De FE-15 behoort tot het Red de Carreteras del Estado (RCE) en is derhalve in het beheer van het Ministerio de Fomento.[1] Het is één van een hele serie korte verbindingen rond Ferrol in nationaal beheer.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 20.000 voertuigen bij de overgang van de AP-9F naar de FE-15, dalend naar ruim 6.000 voertuigen bij de haven van Ferrol.

Zie ook

Referenties