Felbertauerntunnel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Felbertauerntunnel
B108 AT.svg
Felbertauerntunnel-2.jpg
Kruist Felber Tauern
Lengte 5.313 meter
Openstelling 25-06-1967
Intensiteit 3.500 mvt/dag
Locatie kaart

De Felbertauerntunnel is een verkeerstunnel in Oostenrijk, gelegen in de B108 op de grens van de staten Salzburg en Tirol. De tunnel is enkelbuizig en 5.313 meter lang.

Kenmerken

Felbertauerntunnel nordportal.jpg

De Felbertauerntunnel is onderdeel van de B108, de Felbertauern Straße, die vanaf Mittersill naar Lienz loopt. Het is de enige gemakkelijk berijdbare weg tussen de A13 en A10, een afstand van 150 kilometer. Circa 25 kilometer oostelijker ligt de, veel lastiger te berijden, Großglockner Hochalpenstraße. De Felbertauern Straße is goed uitgebouwd en regelmatig van 2+1 rijstroken voorzien. De tunnel ligt wel vrij hoog: beide tunnelportalen liggen op 1.630 meter hoogte. Het hoogste punt van de tunnel bevindt zich op 1.650 meter hoogte. Aan de zuidkant bevindt zich het tolstation. De tunnel verloopt door de Felber Tauern, die ter plekke bijna 3.000 meter hoog is.

Geschiedenis

Voor de bouw van de Felbertauerntunnel was er geen directe wegverbinding tussen Tirol en Osttirol. Het verkeer kon vanaf 1935 over de Großglockner Hochalpenstraße maar die is niet het hele jaar open. Daarbuiten was het alleen mogelijk om via de Brennerpass of via de Radstädter Tauernpass naar Osttirol te reizen. Vanaf Innsbruck was de route via de Brennerpass en vervolgens door Südtirol sowieso sneller, maar vanaf het noorden was Osttirol niet bereikbaar zonder grote omwegen.

De planning voor een tunnelverbinding begon vanaf 1947, toen een politicus uit Osttirol werd gekozen voor de Nationalrat, waarmee het project op de nationale agenda kwam te staan.[1] Er was al een historische route over de Felbertauern maar deze was ongeschikt om tot een wegverbinding uit te bouwen, waarmee een tunnel de voorkeur had. Er was niet alleen de bouw van de tunnel noodzakelijk, maar ook 36 kilometer nieuwe weg van nabij Mittersill tot richting Matrei.

Op 26 september 1961 werd de Felbertauern-Aktiengesellschaft opgericht die de tunnel zou gaan aanleggen en exploiteren.[2] Op 23 juni 1962 begon de bouw van de wegverbinding naar de tunnel en de bouw van de tunnel zelf begon op 15 december 1962 aan de kant van Osttirol. Op 14 juni 1963 begon ook het boren aan de noordzijde. Op 11 april 1964 werd de tunneldoorslag gevestigd,[3] waarna de tunnel op 25 juni 1967 is opengesteld voor het verkeer.[4]

De Felbertauerntunnel is de oudste langere wegtunnel van Oostenrijk. De tunnel is ouder dan alle lange snelwegtunnels van Oostenrijk. De rest van de route is tussen Mittersill en Lienz ook goed uitgebouwd en vormt een interessant alternatief voor reizigers naar de Italiaanse Dolomieten.

In 2013 werd een lawinegalerij nabij het zuidportaal van de Felbertauerntunnel verwoest door een grondverschuiving.[5] Kort na de aardverschuiving werd een tijdelijke weg aangelegd, zodat het verkeer weer van de B108 gebruik kon maken. Om het probleem geheel op te lossen is de zuidelijke toegang naar de Felbertauerntunnel in 2014-2015 over een nieuw tracé aangelegd en werd op 18 augustus 2015 in gebruik genomen.[6]

Tol

Het tolstation.

De Felbertauerntunnel is een toltunnel, en de tolkosten bedragen € 11 voor een personenauto en € 105 voor een jaarkaart. Grote vrachtwagens moeten € 58 betalen. Er is geen autobahnvignet noodzakelijk voor de tunnel.[7]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken gemiddeld 3.500 voertuigen van de Felbertauerntunnel gebruik, die daarmee duidelijk rustiger is dan de tunnels in de snelwegen, wat vooral het regionale belang van de tunnel benadrukt.

Externe links

Referenties

Wegtunnels in Oostenrijk

AmbergtunnelArlbergtunnelBosrucktunnelBrettfalltunnelDalaaser TunnelEhrentalerbergtunnelFelbertauerntunnelGleinalmtunnelGurnauer TunnelKarawankentunnelKatschbergtunnelLainbergtunnelLandecker TunnelLangener TunnelLobautunnelMalfonbachtunnelOswaldibergtunnelPerjentunnelPfändertunnelPlabutschtunnelRoppener TunnelStrenger TunnelTauerntunnelTunnel Flirsch-GondebachTunnel GaratzTunnel PettneuTunnel Pians-QuadratschTunnel WaldTunnelkette KlausZammer Tunnel