Feteşti Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Podul Feteşti
link={{{nummer}}}
Blank.png
Overspant Donau
Rijstroken 2x2
Totale lengte 972 meter
Hoofdoverspanning 140 meter
Hoogte brugdek ?
Openstelling 00-00-1987
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Feteşti Bridge is een vakwerkbrug in Roemenië, gelegen in de A2 bij Feteşti. De brug overspant een zijtak van de Donau, genaamd de Borcea Branch.

Kenmerken

De Feteşti Bridge is een 972 meter lange vakwerkbrug over de Donau, en is een gecombineerde spoorbrug en verkeersbrug. Er is geen voorziening voor langzaam verkeer. De spoorlijn verloopt in de middenberm, met de 2 rijbanen aan de buitenzijde. Qua ontwerp is deze brug identiek aan de oostelijker gelegen Cernavodă Bridge. Soms worden deze bruggen als één brug gezien, alhoewel er bijna 15 kilometer tussen beide bruggen zit. Ten zuiden van de brug staat een in onbruik geraakte spoorbrug.

Geschiedenis

De brug is in 1987 gebouwd, als onderdeel van het eerste gedeelte van de A2 tussen Feteşti en Cernavodă. De brug is tegelijkertijd met de Cernavodă Bridge gebouwd en opengesteld.

Tol

Ten westen van de Feteşti Bridge bevindt zich een tolstation. Hier moet men tol betalen voor de Feteşti Bridge maar feitelijk ook voor de Cernavodă Bridge. In 2013 bedroeg de tol 12 RON (€ 2,75), vanaf 2014 13 RON (€3).[1]

Referenties