Florida's Turnpike Enterprise

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zie Florida's Turnpike voor de tolweg.

Florida's Turnpike Enterprise (FTE) is een onderdeel van het Florida Department of Transportation dat tolwegen in de Amerikaanse staat Florida beheert. Florida's Turnpike Enterprise beheert 822 kilometer tolweg, die het Florida Turnpike System vormen. Echter niet alle tolwegen in Florida vallen hier onder.

Geschiedenis

In de jaren '50 begon Florida te groeien en was er de noodzaak om autosnelwegen aan te leggen. Er was echter niet voldoende financiering om dit soort wegen aan te leggen, daardoor werd besloten om de bouw met tolheffing te financieren. Hiertoe werd in 1953 de Florida State Turnpike Authority opgericht. Het eerste project was de bouw van Florida's Turnpike, een 426 kilometer lange noord-zuidroute diagonaal over het schiereiland, die tussen 1957 en 1964 in gebruik werd genomen.

In 1956 werd het Interstate Highway programma gecreëerd, waarmee federale financiering vrijkwam voor de bouw van tolvrije Interstate Highways. Daardoor was er minder noodzaak om op grote schaal tolwegen aan te leggen en in 1969 werd de Florida State Turnpike Authority ondergebracht bij het Florida Department of Transportation. In de eerste helft van de jaren '70 werd de Homstead Extension van Florida's Turnpike aangelegd, een tolweg genummerd als de State Route 821 die een bypass ten westen van Miami vormt. Deze is in 1973 en 1974 in fases opengesteld.

Nadien werden weinig nieuwe tolwegen aangelegd door FDOT. Wel werden in de regio's Miami en Orlando nieuwe tolwegen aangelegd, maar die vielen niet onder het beheer van FDOT. Een groot vervangingsproject in de jaren '80 was de bouw van de nieuwe Sunshine Skyway Bridge (I-275), die in 1987 gereed kwam. Het enige grote nieuwbouwproject in de jaren '80 was de bouw van de State Route 869 (Sawgrass Expressway) bij Miami in 1986-1988. Vanwege de toenemende vraag naar nieuwe weginfrastructuur en het tekort aan conventionele financiering na de voltooiing van het Interstate Highway programma werd besloten dat er meer tolwegen aangelegd gingen worden onder het beheer van de staat. In 1992 opende de verdubbeling van Alligator Alley (I-75) door de Everglades, de eerste grote tolweg aangelegd door de staat Florida in bijna 20 jaar. In 1994 opende de Veterans Expressway bij Tampa (State Route 589).

In de jaren '90 nam de bouw van tolwegen toe. In 1998-1999 opende de State Route 570 (Polk Parkway) als tolweg rond Lakeland in het midden van Florida. In 2000 opende het zuidelijk deel van de State Route 429, de westelijke bypass van Orlando, beheerd door FDOT. In 2001 opende de Suncoast Parkway (SR-589), een verlenging van de oudere Veterans Parkway vanuit Tampa naar het noorden.

Vanwege het toegenomen aantal tolwegen in het beheer van FDOT werd besloten om een apart agentschap op te richten, waarbij in 2002 de Florida's Turnpike Enterprise werd opgericht.

Lijst van tolwegen

Dit is een lijst van tolwegen in het beheer van Florida's Turnpike Enterprise. Echter niet alle tolwegen in Florida zijn in het beheer van FTE, met name in de grootstedelijke regio's zijn veel tolwegen van andere beheerders. Daarnaast zijn er enkele tolwegen en tolbruggen van Florida's Turnpike Enterprise niet de eigenaar is, maar wel de tolheffing uitvoert. Ook zijn er gevallen waarbij tolwegen in het beheer zijn van het Florida Department of Transportation, maar niet van Florida's Turnpike Enterprise, zoals I-75 (Alligator Alley) en de Sunshine Skyway Bridge (I-275).

Tolheffing

De tol kan in Florida betaald worden met cash of creditcards (op sommige locaties), met de transponder SunPass en andere geaccepteerde transponders, en met kentekentol.

Een groot aantal tolwegen in Florida heeft volledig elektronische tolheffing. Hier wordt SunPass, E-PASS, E-ZPass, LeeWay, Peach Pass en NC Quick Pass, Pikepass, K-Tag, en TollTag geaccepteerd. Voertuigen zonder transponder maken gebruik van kentekentol (TOLL-BY-PLATE) wat duurder is.

Statistieken

In 2023 had Florida's Turnpike Enterprise inkomsten van ruim $ 1,1 miljard. In 2022 waren er 10 miljoen SunPass accounts, circa 3 miljoen individuele gebruikers per dag, met meer dan 1,2 miljard transacties per jaar.[1] Op de tolwegen maakt 74% gebruik van SunPass en 22% van toll-by-plate (kentekentol). In totaal is 96% van de tolheffing elektronisch.[2]

Zie ook

Externe links

Referenties

  1. 2023 Turnpike System Traffic and Revenue
  2. 2023 Annual Comprehensive Financial Report