Frankston Freeway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Australian State Route 11.svg
Frankston Freeway map.png
SR 11
Begin Melbourne
Einde Frankston
Lengte 7 km
Route

Knooppuntsymbool.svg EastLink

Afslagsymbool.svg Seaford Road

Afslagsymbool.svg Dandenong Valley Highway

Afslagsymbool.svg Beach Street

De Frankston Freeway is een korte freeway in Melbourne, Victoria, Australië. De snelweg is feitelijk een verlengstuk van de EastLink en vormt een bypass van de zuidelijke voorstad Frankston. De snelweg is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Frankston Freeway.

In het uiterste zuiden van Melbourne gaat de EastLink over in de Frankston Freeway, terwijl men de Mornington Peninsula Freeway kruist, een korte snelweg Melbourne in. De snelweg telt 2x2 rijstroken met een ruime middenberm en loopt door bebouwd gebied met vrijstaande woningen. Ter hoogte van het centrum van Frankston gaat de Frankston Freeway over in de Moorooduc Highway, die verder loopt richting Mornington en Rosebud.

Geschiedenis

Begin jaren 60 was de Frankston Freeway een ongescheiden hoofdweg, die bekend stond als de Wells Road Bypass. Begin jaren 70 is deze weg opgewaardeerd naar snelweg en heette toen de Frankston Freeway. In 2008 sloot de EastLink er op aan. Er waren plannen om de snelweg om te nummeren naar M11, maar dit is nog niet gebeurd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 68.000 voertuigen van de Frankston Freeway gebruik.[1]

Referenties

  1. Traffic Profile Viewer | VicRoads
Hoofdwegen en autosnelwegen in Victoria

Autosnelwegen: Calder FreewayCityLinkEastern FreewayEastLinkFrankston FreewayGoulburn Valley FreewayHume HighwayMetropolitan Ring RoadMonash FreewayMornington Peninsula FreewayPrinces FreewaySouth Gippsland FreewayTullamarine FreewayWest Gate FreewayWestern DistributorWestern Ring RoadWestern Freeway

Hoofdwegen: Borung HighwayCalder HighwayGlenelg HighwayGoulburn Valley HighwayGreat Alpine RoadGreat Ocean RoadHamilton HighwayHenty HighwayHume HighwayKiewa Valley HighwayLoddon Valley HighwayMallee HighwayMaroondah HighwayMelba HighwayMidland HighwayMonaro HighwayMurray Valley HighwayNorthern HighwayOmeo HighwayPrinces HighwayPyrenees HighwaySouth Gippsland HighwaySturt HighwaySunraysia HighwayWestern HighwayWimmera Highway