Fylkesvei 35

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fylkesvei 35.svg
Fylkesvei 35 map.png
Fv. 35
Begin Hokksund
Einde Tønsberg
Lengte 67 km
Route

Centrum.svg Hokksund E134 NO.svg

Centrum.svg Vestfossen

Centrum.svg Eidsfoss

Centrum.svg Hof

Centrum.svg Sundbyfoss Fylkesvei 32.svg

Centrum.svg Revetal

Centrum.svg Tønsberg E18 NO.svg

De fylkesvei 35 of Fv. 35 is een fylkesvei in Noorwegen, gelegen in Buskerud en Vestfold. De weg ligt in het verlengde van de riksvei 35 en verloopt vanaf Hokksund naar Tønsberg. De Fv. 35 is 67 kilometer lang.

Routebeschrijving

De fylkesvei 35 begint net ten westen van Hokksund op een aansluiting met de E134. De weg voert dan zuidwaarts en voert een lang stuk langs het meer Eikeren. Hier bevindt zich ook de grens tussen Buskerud en Vestfold. Dit gebied kent beboste heuvels. Zuidelijker is meer open gebied met weilanden en wat bebossing. De weg kent een korte dubbelnummering met de fylkesvei 32 rond Sundbyfoss. De weg verloopt verder zuidwaarts, geleidelijk dichter naar de E18 toe, waar uiteindelijk ook een aansluiting is. De Fv. 35 eindigt ten noorden van Tønsberg op het onderliggend wegennet.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk een onderdeel van de riksvei 35, die een noord-zuidroute vormde van Hønefoss via Hokksund naar Tønsberg. De weg vormde daarmee een regionale bypass van Oslo, waarvan het deel ten noorden van de E134 belangrijker was dan het deel ten zuiden daarvan, en dat deel kreeg in 2010 dan ook de status van fylkesvei. De weg heeft weinig upgrades gehad.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 3.700 voertuigen bij de aansluiting op de E134 bij Hokksund, dalend naar 1.000 voertuigen langs het meer Eikeren. De weg is zuidelijker in Vestfold drukker met 5.000 tot 6.000 voertuigen per dag vanwege de vele verspreide bebouwing, kleine dorpjes en toegang naar het regiostadje Tønsberg. Het zuidelijkste deel tussen de E18 en Tønsberg telt 10.000 voertuigen per dag.[1]

Referenties

  1. Vegkart | Statens Vegvesen