Fylkesvei 714

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fylkesvei 714.svg
Fylkesvei 714 map.png
Fv. 714
Begin Orkanger
Einde Frøya
Lengte 105 km
Route

Afslagsymbool.svg E39 NO.svg

Tunnel.svg Hitratunnelen (5645 m)

Centrum.svg Fillan

Tunnel.svg Frøyatunnelen (5303 m)

Centrum.svg Hammarvika

Centrum.svg Frøya

De Fylkesvei 714 of Fv. 714, ook wel bekend als Laksevegen (de zalmweg), is een fylkesvei in Noorwegen, gelegen in Trøndelag. De weg verbindt de eilanden Hitra en Frøya met de E39 in de buurt van Orkanger. De weg is 105 kilometer lang, plus een zijtak van 11 kilometer.

Routebeschrijving

De fylkesvei 714 begint op een ongelijkvloerse aansluiting met de E39, ruim 10 kilometer ten westen van het stadje Orkanger. De weg slingert in noordwestelijke richting door een afgelegen kustgebied. De weg voert eerst door het binnenland, met lage kale bergen tot circa 500 meter rondom. In dit gebied liggen geen echte kernen maar wel verspreide bebouwing en gehuchten. De weg kent eerst diverse korte tunnels, daarna een wat langere tunnel met een brug over het Åstfjord. De weg kent daarna een aantal langere tunnels en bereikt de kust bij Sundlandet.

Daarna volgt de eerste onderzeetunnel tussen het vasteland en het eiland Hitra, de 5,6 kilometer lange Hitratunnel. De weg voert dan over het oosten van het eiland Hitra, met enkele dorpjes. Het landschap is hier kaal maar minder bergachtig dan op het vasteland. Op Hitra is een 11 kilometer lange zijtak vanaf Fillan naar Mastad op het eiland Fjellværsøya. Nabij Kjerringvåg volgt de Dolmsundbrug, gevolgd door de tweede onderzeetunnel, de 5,3 kilometer lange Frøyatunnel naar het eiland Frøya.

Ook op Frøya verloopt de fylkesvei 714 over het oosten van het eiland. De kustlijn is het enige deel van het eiland dat licht gecultiveerd is, hier liggen vissersdorpjes. De weg kent diverse zijwegen, waaronder naar een nabijgelegen eiland via de Uttianbrug. De fylkesvei 714 eindigt aan de noordzijde van Frøya op het secundaire wegennet.

Geschiedenis

De fylkesvei 714 heet ook wel Laksevegen (de zalmweg), vernoemd naar het transport van zalm dat rond de eilanden Hitra en Frøya gevangen wordt en in Orkanger verwerkt wordt. Het is daarmee een weg van economische betekenis. Het was vroeger een riksvei, de riksvei 714. De zijtak van Fillan naar Mastad op het eiland Fjellværsøya was de riksvei 726. In 2010 kreeg de weg de status van fylkesvei. Het is één van de langere 3-cijferige fylkesveier in Noorwegen en één van de belangrijkere secundaire wegen in Noorwegen. De oorspronkelijke route was circa 128 kilometer lang, plus een zijtak van 11 kilometer.

Oorspronkelijk waren de eilanden Hitra en Frøya alleen per veerdienst te bereiken. Om dit te verbeteren is het project 'Fastlandsforbindelsen Hitra–Frøya' uitgevoerd, waarbij twee onderzeetunnels zijn aangelegd. De Hitratunnel opende op 8 december 1994 en de Frøyatunnel op 23 juni 2000. Hiermee werden deze vrij grote eilanden met het vasteland verbonden.

Vervolgens is begonnen om de fylkesvei 714 op grote schaal te verbeteren en geschikt te maken voor hogere snelheden. Veel verkeer rijdt langere afstanden op deze weg, omdat er tussen de vissersdorpen en Orkanger weinig andere plaatsen op de route liggen. Er zijn tal van kleine upgrades uitgevoerd, zoals bochtverbeteringen, maar ook grootschalige tracéverleggingen, waardoor de route 12,5 kilometer korter werd en de reistijd flink gereduceerd werd doordat het verkeer veel vaker 80 km/h kon rijden.

Tussen 2010 en 2014 is de weg al 12,5 kilometer ingekort met nieuwe tracé's en tunnels tussen Orkdal en Sunde. De nieuwe infrastructuur is gefaseerd tussen februari 2013 en januari 2014 opengesteld. Deze omleggingen zijn met tolheffing gefinancierd, sinds 28 april 2014 wordt hier tol geheven.

Oorspronkelijk verliep de fylkesvei 714 tot aan Orkdal. De zuidelijkste 10 kilometer is geüpgrade als onderdeel van een grotere omlegging van de E39 tussen 2012 en 2015. Op 2 oktober 2015 opende de nieuwe E39, waarmee de fylkesvei 714 ongeveer 10 kilometer werd ingekort.

In 1959 opende de eerste brug over het Dolmsund bij Kjerringvåg op het noorden van het eiland Hitra. Deze brug was smal en weinig geschikt voor veel verkeer, bovendien maakte de weg een flinke slinger naar het westen, omdat de brug op het nauwste deel van het Dolmsund was gebouwd. Om dit te verbeteren is een meer directe route aangelegd met een nieuwe Dolmsundbrug, deze opende op 3 juni 2016 voor het verkeer en maakte een kortere route naar de Frøyatunnel mogelijk.

Het laatste grote project was de bouw van een nieuw tracé dat het Åstfjord op het vasteland kruist. De weg maakte oorspronkelijk een omweg rond het fjord, maar met een tunnel en de nieuwe Åstfjordbrug is de route ingekort. Dit deel is op 26 februari 2021 geopend.[1][2][3][4]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 2.000 voertuigen nabij de E39, 1.800 voertuigen door de Hitratunnel, 2.000 tot 2.400 voertuigen op Hitra, 2.000 voertuigen door de Frøyatunnel en 1.500 tot 2.000 voertuigen op Frøya.[5]

Referenties