G-Ring Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Qatar D7.svg
East-West Corridor Expressway map.png
G / D7
Begin Doha
Einde Doha
Lengte 22 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Ras Abu Abboud Street / F-Ring Road

Afslagsymbool.svg Al Wakra Road

Afslagsymbool.svg Najma Street

Knooppuntsymbool.svg Al Wakrah Bypass

Afslagsymbool.svg Barwa City

Afslagsymbool.svg E Industrial Street

Afslagsymbool.svg W Industrial Street

Afslagsymbool.svg industrial area

Knooppuntsymbool.svg Orbital Road

De G-Ring Road, ook bekend als de 7th Ring Road, genummerd als de D7, (Arabisch: الدائري السابع) is een expressway in Qatar. De snelweg vormt een zuidelijke tangentiële verbinding langs de hoofdstad Doha en is 22 kilometer lang.

Routebeschrijving

De G-Ring Road verbindt de Orbital Road in het westen met Hamad International Airport in het oosten. De snelweg telt 2x6 rijstroken met een brede middenberm en verloopt door de woestijn langs de zuidkant van Doha. Bijna alle aansluitingen zijn als grote knooppunten vormgegeven, inclusief een 4-level stack met de bypass van Wakra.

Geschiedenis

De snelweg stond oorspronkelijk ook wel bekend als de 'East-West Corridor Expressway'. De snelweg is tussen 2014 en 2017 aangelegd. De bouw begon op 27 april 2014.[1] De aanleg kostte 3,9 miljard rial. De snelweg is op 22 april 2017 opengesteld.[2][3]

In 2019 is een D-nummering geïntroduceerd in Qatar, voor belangrijke ringwegen. De G-Ring Road kreeg toen het nummer D7.

Referenties

Flag of Qatar.svg Autosnelwegen in Qatar Flag of Qatar.svg

Q1Q2Q3Q4Q5Q6Q39Q141

Al Khor ExpresswayAl Wakrah BypassOrbital RoadHamad Port RoadRas Abu Abboud StreetEast Industrial StreetLusail ExpresswayAl Rayyan RoadSabah Al-Ahmad Corridor

Doha Ring Roads: BCDEFG