Qinglan Expressway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf G22)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
G22
Begin Qingdao
Einde Lanzhou
Lengte 1.795 km
Route

Qingdao-Centre

Taiyuan Road

> Qingyin Expressway (G20)

Chengyang

Chengyang-West

Jiaozhou

Huangdao

Shugang Expressway (S7601)

Huangdao

Wangtai

Shenhai Expressway (G15)

Licha

Xinxing

Zhucheng-East

Zhucheng-North

Zhucheng-West

Mengtuan

Yishui Yangzhuang

Xinzhuang

Zhangjiapo

Yiyuandong

Yiyuan

Lucun

Xinzhuang

Jinghu Expressway (G2)


Jinghu Expressway (G2)

Laiwu-South

Laiwu-West

Jiaoyuzhen

Jitai Expressway

Taixin Expressway (S31)

Tai'an-East

Tai'an-South

Jingtai Expressway (G3)

Tai'an-Southwest

Tai'an-West

Taoyuanzhen (S205)

Hongmiaocun

Kongcunzhen (G105)

Jiguang Expressway (G35)

Pingyin (G220)

expressway to the north

Dong'e

Liaocheng-South (S258)

Liaocheng (S254)

Deshang Expressway (G0321)

Shenxian (S259)

Shenxian / Guanxian (S333)

grens Hebei


Jiliao Expressway (S1)

Jia

Guanxian

Guantao

Daguang Expressway (G45)

Quzhou

Feixiang

Handan-East

Jinggang'ao Expressway (G4)

Handan-North

Handan-West

Ring Expressway

Shucun

Cishan

Longhu

Gengle

Shexian

Tinghepu

Licheng

Xin'an

Ring Expressway (G2201)

Lucheng

Changzhi-North

Erguang Expressway (G55)

Tunliu (S228)

Fengyizhen

(3.800 m)

 ?

Anze

Jiuxianzhen (G309)

Qutingzhen (G309)

Ring Expressway (0511)

Linfen-East

Linfen-South (G108)

Jingkun Expressway (G5)

 ?

Hukou

Qiulin

Yichuan-North

Yichuan-South

Wazijiexiang

Baomao Expressway (G65)

Fuxian

Zhangcun

Zhiluo

Zhangjiawan

G309

Lianjiabiancun

G309

G309

Qingcheng (G211)

G309 / S202

Qingyang-North

Qingyang-South

S202

S202

Fuyin Expressway (G70)

Changqing

Jingchuan-East

Jingchuan-West

Kongtong

Sishilipu

Pingliang-East

Pingliang-West

Fuyin Expressway (G70)

Longde

G312

Jingning

Taipingdian

Huining

Xigongyi

Lianhuo Expressway (G30)

Dingxi

Caodian

Jinya

Lanzhou-East

Lanzhou-Centre

Lanzhou-North

Jingzang Expressway

De Qinglan Expressway (Chinees: 青兰高速公路), voluit de Qingdao - Lanzhou Expressway (Chinees: 青岛-兰州高速公路) is een expressway in China. De snelweg vormt een oost-westroute vanaf Qingdao tot Lanzhou, en voert door de provincies Shandong, Hebei, Shanxi, Shaanxi, Ningxia en Gansu. De geplande lengte is 1.795 kilometer. De snelweg heeft het nummer G22.

Naam

De naam Qinglan Expressway slaat op de steden die de G22 verbindt, namelijk Qingdao en Lanzhou.

Routebeschrijving

Shandong

Detail van de G22 in Shandong.

De Qinglan Expressway begint in Qingdao, één van de grotere havensteden van China en de grootste stad van de provincie Shandong. De snelweg verloopt dan over de 25 kilometer lange Jiaozhou Bay Bridge, een zeer lange brug met 2x3 rijstroken die over de Jiazhou Bay verloopt. De snelweg voert dan westwaarts en kruist bij Wangtaizhen de Shenhai Expressway (G15). De snelweg voert door het vrij vlakke binnenland van de provincie Shandong, via Zhucheng naar Laiwu. Men kruist hierbij twee belangrijke noord-zuidsnelwegen, de Changshen Expressway (G25) en de Jinghu Expressway (G2). Bij Laiwu verspringt de snelweg een stukje naar het zuiden via de Jinghu Expressway (G2) om daarna weer westwaarts te verlopen naar de stad Tai'an.

Bij Tai'an kruist men de Jingtai Expressway (G3) en westelijk van Feicheng kruist men de Jiguang Expressway (G3). Rond Tai'an zijn ook wat lage bergen op de verder vlakke route. Bij Pingyin steekt men de rivier de Huang He over, waarna de Qinglan Expressway zuidelijk van Liaocheng langs voert en daar de Deshang Expressway (G3W) kruist. Op het dichtbevolkte platteland van westelijk Shandong volgt dan de provinciegrens met Hebei.

Hebei

De Qinglan Expressway doorkruist dan het dichtbevolkte zuiden van de provincie Hebei. Bij Daming kruist men de Daguang Expressway (G45), waarna de Qinglan Expressway onderdeel is van de ringstructuur van de stad Handan en daar ook de Jinggang'ao Expressway (G4) kruist. Tot aan Handan voert de Qinglan Expressway door dichtbevolkt laagland. Het westen van de provincie Hebei is bergachtiger en de snelweg stijgt er naar zo'n 700 meter boven zeeniveau.

Shanxi

In de provincie Shanxi voert de Qinglan Expressway naar de stad Changzhi en kent er deels gesplitste rijbanen, met enkele tunnels en viaducten door de bergen in het grensgebied tussen Hebei en Shanxi. Rond Changzhi wordt het gebied vlakker en kruist men de Erguang Expressway (G55). Tussen Changzhi en Linfen voert de Qinglan Expressway door een gebergte met toppen tot circa 1.500 meter. Via Anze doorkruist de Qinglan Expressway dit gebergte en komt daarna weer in een grote vallei ten zuiden van de stad Linfen, waar men de Jingkun Expressway (G5) kruist. Westelijk van Linfen voert de Qinglan Expressway opnieuw een gebergte in en stijgt naar 1.200 meter hoogte. De snelweg voert hier door een ruim 4 kilometer lange tunnel. Oostelijk van Jixian kruist men de Hubei Expressway (G59), waarna weer een aantal tunnels volgen waarna men de vallei van de rivier de Huang He op de grens met de provincie Shaanxi bereikt.

Shaanxi

Via een meer dan 200 meter hoge brug steekt men de Huang He over, waarna de Qinglan Expressway het midden van de provincie Shaanxi doorkruist. Dit is een bergroute op 900 tot 1.200 meter boven zeeniveau. In Shaanxi liggen geen grotere steden op de route, maar bij Fuxian kruist men wel de Baomao Expressway (G65). Het traject door Shaanxi kent geen erg grote hoogteverschillen, maar de snelweg kent wel tal van korte tunnels. De snelweg volgt een slingerend rivierdal, waarbij men de slingers via tunnels afsnijdt.

Gansu & Ningxia

De Qinglan Expressway voert daarna door het uiterste oosten van de provincie Gansu. De snelweg ligt hier op bijna 1.500 meter boven zeeniveau maar daalt geleidelijk wat af naar 1.000 meter hoogte bij Qingcheng. Via Qingyang maakt de Qinglan Expressway dan een scherpe bocht naar het zuiden en voert 70 kilometer pal zuidwaarts tot bijna bij de grens met Shaanxi. Vanaf hier begint een dubbelnummering met de Fuyin Expressway (G70). De Qinglan Expressway volgt dan een wat bredere riviervallei naar Pingliang.

Vervolgens voert de Qinglan Expressway een stuk door het uiterste zuiden van de autonome regio Ningxia. Dit deel van de snelweg is hoger gelegen, de Qinglan Expressway stijgt naar ruim 2.200 meter boven zeeniveau ten oosten van Longde. Dit is tevens het hoogstgelegen deel van de gehele Qinglan Expressway. Ook splitst de Fuyin Expressway (G70) zich hier af naar het noorden. Bij Jingning komt men weer in de provincie Gansu, waarna de snelweg ten oosten van de hoofdstad Lanzhou op de Lianhuo Expressway (G30) eindigt. Beide routes zijn dan formeel nog dubbelgenummerd tot aan Lanzhou, waar de Qinglan Expressway op de Jingzang Expressway (G6) eindigt.

Geschiedenis

De Qinglan Expressway heeft weinig delen die al vroeg zijn aangelegd in het expressway-tijdperk van China, omdat het behalve het beginpunt Qingdao geen echt grote steden aandoet. Rond 1996 opende de snelweg rond de Jiazhou Bay bij Qingdao voor het verkeer. Het duurde daarna tot 2002 voordat er weer delen werden geopend, en pas vanaf midden jaren 2000 werden langere trajecten van de Qinglan Expressway in gebruik genomen. Tussen 2010 en 2016 zijn vrij grote delen van de snelweg opengesteld.

Shandong

Als eerste is de snelweg rond de Jiazhou Bay bij Qingdao aangelegd. Dit traject van 45 kilometer loopt vanaf Qingdao langs de noord- en westkant van de Jiazhou Bay en is circa 1996 opengesteld. Dit deel is direct met 2x3 rijstroken aangelegd. Het traject van Huangdao, aan de westkant van de Jiazhou Bay, tot aan Laiwu, een afstand van 224 kilometer, is op 22 december 2007 opengesteld voor het verkeer. Op 30 juni 2011 werd de Jiaozhou Bay Bridge bij Qingdao opengesteld, één van de langste bruggen ter wereld. Hiermee kan men de omweg rondom de Jiaozhou Bay afsnijden.

Er ontbrak nog een deel in het westen van de provincie Shandong, 75 kilometer tussen Tai'an en Liaocheng. Dit deel is op 30 juni 2019 opengesteld voor het verkeer.[1][2][3] De Laitai Expressway (S26) tussen Laiwu en Tai'an wordt vermoedelijk een onderdeel van de Qinglan Expressway. Dit traject is tussen 2019 en eind 2020 verbreed en deels verlegd over een nieuw tracé omdat verkeer dat de G22 volgt tussen Laiwu en Tai'an oorspronkelijk vier keer moest afslaan om de route te volgen.[4] In november 2020 werd daartoe een verbreding naar 2x4 rijstroken ter hoogte van Tai'an opgeleverd.[5]

Op 16 oktober 2019 opende een nieuw tracé van de Qinglan Expressway, die westelijk van Liaocheng zuidelijker verloopt dan de oorspronkelijke route. Dit 87 kilometer lange traject van Dong'e tot de grens met de provincie Hebei opende op 16 oktober 2019 voor het verkeer.[6]

Tussen Laiwu en Tai'an in het midden van Shandong opende oorspronkelijk een 51 kilometer lange autosnelweg in 1993. Deze gaf echter geen goede verlenging richting het westen aan. Daartoe is een nieuwe snelweg hier iets zuidelijker parallel aan aangelegd, dit nieuwe tracé van de Qinglan Expressway is op 18 december 2020 opengesteld.[7]

Het stedelijke deel bij Qingdao is in 2022 verbreed naar 2x4 rijstroken, met een set van nieuwe bruggen over het noorden van de Jiaozhou Bay, een 16 kilometer lang traject tussen Shuangbu en Hetao dat op 30 december 2022 in gebruik werd genomen.[8]

van naar lengte datum
Laiwu Tai'an (oud tracé) 51 km circa 1993
Qingdao Huangdao (rond de Jiazhou Bay) 45 km circa 1996
Huangdao Laiwu 224 km 22-12-2007
Qingdao Huangdao (over de Jiazhou Bay) 26 km 30-06-2011
Tai'an Pingyin 75 km 30-06-2019
Dong'e grens Hebei 87 km 16-10-2019
Laiwu Tai'an (nieuw tracé) 43 km 18-12-2020

Hebei

De snelweg is in de tweede helft van de jaren 2000 door het zuiden van de provincie Hebei aangelegd. Rond 2007 opende het oostelijke deel vanaf de grens met Shandong tot Handan, in 2010 volgde het deel vanaf Handan tot de grens met Shanxi, dat door wat meer bergachtig gebied loopt. In 2023 is op dit deel een nieuwe rijbaan met 3 rijstroken tussen de grens met Shanxi en Shexian aangelegd, zodat er bergopwaarts 4 rijstroken zijn van de oorspronkelijke autosnelweg, en 3 bergafwaarts van de nieuwe rijbaan, die ook op enige afstand van de oorspronkelijke autosnelweg ligt.[9]

van naar lengte datum
grens Shandong Handan (northwest) 93 km circa 2007
Handan (northwest) grens Shanxi 90 km 2010

Shanxi

De snelweg had in de provincie Shanxi wat minder prioriteit, het grootste deel is pas na 2010 aangelegd. Begin jaren 2000 is het deel oostelijk van Changzhi aangelegd, in eerste instantie vanaf de grens met Hebei tot aan een tijdelijke aansluiting westelijk van Lucheng. De verlenging tot de G55 bij Changzhi opende circa 2006 voor het verkeer. Er was lange tijd een tijdelijk einde bij de grens met de provincie Hebei, omdat het aansluitende deel in de provincie Hebei pas in 2010 werd geopend.

Op 23 augustus 2012 opende een 99 kilometer lang tracé in het westen van de provincie Shanxi, vanaf de G5 bij Xiangfen tot de grens met Shaanxi. Op de grens met Shaanxi ligt een hoge brug over de Huang He.

Het deel tussen Licheng en Lucheng in het oosten van Shanxi is met verouderde ontwerpeisen aangelegd, in 2015 begonnen werkzaamheden om de snelweg te verbreden en deels te verleggen met grote viaducten en extra tunnels. Een deel van de noordelijke ringweg van Changzhi is tijdens de werkzaamheden compleet afgesloten geweest voor de reconstructie. Het deel tussen de grens met Hebei en Licheng is grotendeels op het bestaande tracé verbreed. Het verbrede deel en de nieuwe rijbaan met 3 rijstroken opende op 28 november 2017 voor het verkeer.[10]

In de provincie Shanxi ontbrak nog langere tijd het 166 kilometer lange middendeel van de route tussen de G55 bij Changzhi en de G5 zuidelijk van Linfen. Dit deel is op 4 februari 2019 opengesteld.[11] De officiële opening volgde op 8 april 2019. Hiermee was de snelweg in Shanxi voltooid.

van naar lengte datum
grens Hebei Lucheng 48 km circa 2002
Lucheng Changzhi 17 km circa 2006
Xiangfen grens Shaanxi 99 km 23-08-2012
Licheng Lucheng (nieuwe rijbaan) 20 km 28-11-2017
Changzhi Linfen 166 km 04-02-2019

Shaanxi

Het gehele traject door de provincie Shaanxi is in één keer aangelegd en circa 2010 opengesteld voor het verkeer, met uitzondering van de grenstrajecten met de buurprovincies, die pas openden toen de snelweg in die provincies gereed kwam.

van naar lengte datum
grens Shanxi grens Gansu 192 km circa 2010

Gansu & Ningxia

De bouw van de snelweg begon rond 2000 op het westelijkste deel van de route, dat met de Lianhuo Expressway (G30) samenvalt. Het 113 kilometer lange traject tussen Dingxi en de G6 bij Lanzhou opende circa 2002 voor het verkeer. De rest van de snelweg is wat later aangelegd en is gefaseerd tussen 2009 en 2016 opengesteld.

Op 28 november 2011 opende een 55 kilometer lang traject van Pingliang in Gansu tot aan Longde in Ningxia. Dit deel is met de Fuyin Expressway dubbelgenummerd. Op 22 december 2011 opende het noord-zuiddeel tussen de G70 bij Changwu en Qingyang voor het verkeer. Op 20 november 2012 opende een 128 kilometer vanaf de grens met Shaanxi tot aan Qingyang.

van naar lengte datum
Dingxi Lanzhou 113 km circa 2002
Jingning Dingxi 130 km circa 2009
Changwu Pingling 114 km 24-12-2009
Pingling Longde 55 km 28-11-2011
Qingyang Changwu 63 km 22-12-2011
grens Shaanxi Qingyang 128 km 20-11-2012
Longde Jingning 50 km 21-03-2016

Toekomst

Vermoedelijk komt de Qinglan Expressway tussen Liaocheng in Shandong en Handan in Hebei zuidelijker te lopen, via Daming. De oude noordelijker gelegen route zou als de S1 genummerd zijn. Wegenkaarten geven beide nummers aan tussen Liaocheng en Handan.

Zie ook

Referenties

National Expressways in China

G1G2G3G4G5G6G7G10G11G12G15G16G18G20G22G25G30G35G36G40G42G45G50G55G56G59G60G65G69G70G72G75G76G78G80G85G91G92G93G94G95G98G99

Lijst van expressways in China

Expressways in Shandong

National expressways:

Qinbin Expressway (G0111) • Jinghu Expressway (G2) • Jingtai Expressway (G3) • Jiliao Expressway (G0311) • Deshang Expressway (G0321) • Jihe Expressway (G0323Shenhai Expressway (G15) • Rilan Expressway (G1511) • Rongwu Expressway (G18) • Binde Expressway (G1818) • Qingyin Expressway (G20) • Ring Expressway (Jinan) (G2001) • Qingxin Expressway (G2011) • Qinglan Expressway (G22) • Changshen Expressway (G25) • Donglu Expressway (G2516) • Jiguang Expressway (G35) • Hebao Expressway (G3511) • Jinan Metropolitan Ring Expressway (G9911)


Provincial expressways:

Yanhai Expressway (S11) • Binde Expressway (S12) • Gaoxing Expressway (S14) • Rongwei Expressway (S16) • Pengqi Expressway (S17) • Longqing Expressway (S19) • Xinwei Expressway (S21) • Weiri Expressway (S23) • Weiqing Expressway (S24) • Laitai Expressway (S26) • Shennan Expressway (S28) • Binlai Expressway (S29) • Taixin Expressway (S31) • Hedong Expressway (S32) • Jixu Expressway (S33) • Lancao Expressway (S38) • Zaozhuang Branch (S83) • Jiaozhou Bay Bridge (S85) • Donggang Expressway (S7201) • Yantai Laizhou Shugang Expressway (S7401) • Yantai Shugang Expressway (S7402) • Shugang Expressway (S7602) • Airport Expressway (Rizhao) (S7801) • Dezhou Connector ExpresswayDongliang ExpresswayGaodong ExpresswayJigao ExpresswayJitai ExpresswayJiwei ExpresswayJinan - Weishan ExpresswayQingdao Jiaodong Airport ExpresswayWeiqing ExpresswayXintai ExpresswayZhanlin Expressway

Expressways in Hebei

National expressways: Jingha Expressway (G1) • Qinbin Expressway (G0111) • Jingqin Expressway (G0121) • Jinghu Expressway (G2) • Jingtai Expressway (G3) • Deshang Expressway (G0321) • Jingde Expressway (G0322) • Jinggang'ao Expressway (G4) • Xinxin Expressway (G0413) • Jingwu Expressway (G0424) • Jingkun Expressway (G5) • Jingzang Expressway (G6) • Jingxin Expressway (G7) • Haizhang Expressway (G1013) • Rongwu Expressway (G18) • Qingyin Expressway (G20) • Qinglan Expressway (G22) • Changshen Expressway (G25) • Daguang Expressway (G45) • Capital Area Expressway (G95) • Qinbin Expressway (G0111) • Jinshi Expressway (G0211) • Huangshi Expressway (G1811) • Cangyu Expressway (G1812) • Ring Expressway (Shijiazhuang) (G2002) • Donglu Expressway (G2516) • Suzhang Expressway (G5516) • Lailai Expressway (G9511)


Provincial expressways: Langcang Expressway (S3) • Zhangshi Expressway (S10) • Xingheng Expressway (S30) • Chengduo Expressway (S50) • Qiancao Expressway (S51) • Chengqin Expressway (S52) • Jingha Expressway Qianxi Branch (S53) • Zhangshang Expressway (S54) • Xuanda Expressway (S56) • Tangcao Expressway (S57) • Beidaihe Connecting Expressway (S60) • Airport Expressway (Beidaihe) (S62) • Tanggang Expressway (S64) • Gucheng Connecting Expressway (S67) • Xibaipo Expressway (S71) • Hengde Expressway (S72) • Shizan Expressway (S73) • Taihang Expressway (S75) • Qugang Expressway (S76) • Shiheng Expressway (S78) • Ring Expressway (Tangshan) (S0105) • Ring Expressway (Handan) (S2201) • Tanglang Expressway (S3500) • Beijing Daxing International Airport Expressway (S3501) • Jingwei Expressway (S3701) • Xinyuan Expressway (S9902)

Expressways in Shanxi

National expressways: Anchang Expressway (G0411) • Xinxin Expressway (G0413) • Jingkun Expressway (G5) • Pingluo Expressway (G0513) • Rongwu Expressway (G18) • Cangyu Expressway (G1812) • Qingyin Expressway (G20) • Ring Expressway (Taiyuan) (G2001) • Second Ring Expressway (Taiyuan) (G2003) • Qinglan Expressway (G22) • Changyan Expressway (G2211) • Donglu Expressway (G2516) • Hebao Expressway (G3511) • Erguang Expressway (G55) • Jinxin Expressway (G5512) • Jintong Expressway (G5518) • Hubei Expressway (G59) • Shuotai Expressway (G5911)


Provincial expressways: Sunyou Expressway (S30) • Guanghun Expressway (S36) • Linghe Expressway (S40) • Tianli Expressway (S45) • Wubao Expressway (S46) • Jingxing Expressway (S48) • Pinglin Expressway (S50) • Taigu Expressway (S56) • Yuqi Expressway (S60) • Anyang Expressway (S65) • Hefen Expressway (S66) • Liyong Expressway (S70) • Houping Expressway (S75) • Linchang Expressway (S76) • Linghou Expressway (S80) • Yourui Expressway (S85) • Jinyang Expressway (S86) • Yunfeng Expressway (S87) • Yuansun Expressway (S88)

Yangquan West Central Expressway (S2003) • Ring Expressway (Lüliang) (S2005) • Ring Expressway (Changzhi) (S2201) • Ring Expressway (Linfen) (S2202) • Mingqu Expressway (S2211) • Ring Expressway (Datong) (S5501) • Ring Expressway (Xinzhou) (S5502) • Ring Expressway (Jincheng) (S5503) • Shuozhou Branch (S5901) • Ring Expressway (Yuncheng) (S5902)

Expressways in Shaanxi

National expressways: Jingkun Expressway (G5) • Cangyu Expressway (G1812) • Qingyin Expressway (G20) • Qinglan Expressway (G22) • Changyan Expressway (G2211) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (Xi'an) (G3001) • Second Ring Expressway (Xi'an) (G3021) • Hebao Expressway (G3511) • Hushan Expressway (G40) • Ma'an Expressway (G4213) • Baomao Expressway (G65) • Anqing Expressway (G6511) • Yulan Expressway (G6521) • Yanxi Expressway (G6522) • Yinbai Expressway (G69) • Fuyin Expressway (G70) • Shitian Expressway (G7011) • Xi'an Metropolitan Ring Expressway (G9908)


Provincial expressways: Airport Expressway (S1) • Shenmi Expressway (S11) • Yujia Expressway (S12) • Chengshang Expressway (S13) • Ziyan Expressway (S15) • Yanwu Expressway (S16) • Ningshi Expressway (S21) • Baohan Expressway (S22) • Wuding Expressway (S23) • Xizhen Expressway (S27) • Meifeng Expressway (S28) • Shuiyang Expressway (S30)

Expressways in Ningxia

National expressways: Jingzang Expressway (G6) • Wuma Expressway (G1816) • Wuyin Expressway (G1817) • Qingyin Expressway (G20) • Ring Expressway (Yinchuan) (G2004) • Dingwu Expressway (G2012) • Qinglan Expressway (G22) • Yinbai Expressway (G69) • Fuyin Expressway (G70)


Regional expressways: Yingu Expressway (S3) • Jinghua Expressway (S25) • Shiyin Expressway (S27) • Guqing Expressway (S30) • Tonghai Expressway (S40) • Heihai Expressway (S50) • Guxi Expressway (S60) • Gupeng Expressway (S70) • Gunhong Expressway

Expressways in Gansu

National expressways: Jingzang Expressway (G6) • Jingxin Expressway (G7) • Qinglan Expressway (G22) • Lianhuo Expressway (G30) • Yinbai Expressway (G69) • Lanhai Expressway (G75) • Zhangwen Expressway (G0611) • Wuma Expressway (G1816) • Wuyin Expressway (G1817) • Dingwu Expressway (G2012) • South Ring Expressway (Lanzhou) (G2201) • Liuge Expressway (G3011) • Wujin Expressway (G3017) • Shitian Expressway (G7011) • Pingmian Expressway (G8513)


Provincial expressways: Airport Expressway (Lanzhou) (S1) • Lanlang Expressway (S2) • Jinghua Expressway (S11) • Longwei Expressway (S14) • Jinyong Expressway (S17) • Linhai Expressway (S22) • Jingtian Expressway (S25) • Linda Expressway (S32) • Gonglin Expressway (S34) • Wangxia Expressway (S38) • Tongding Expressway (S50) • Dinglin Expressway (S50) • Beixian ExpresswayLongzhang ExpresswayTianbei Expressway