Lianhuo Expressway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf G30)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
G30
Begin Lianyungang
Einde Khorgos (KZ)
Lengte 4.395 km
Route

Lianyunganggang

Changshen Expressway (G25)

Shenhai Expressway (G15)

Donghai

Jinghu Expressway (G2)

Xinji

Pizhou-East

Pizhou-West

Tongshan

Huaixu Expressway (G2513)

Xuzhou-East

Xuzhou-West

Jingtai Expressway (G3)

Jingtai Expressway (G3)

Duji

Xiaoxian

Yongcheng

Xiayi

Yucheng

Jiguang Expressway (G35)

Shangqiu-East

Shangqiu-West

Shangzhou Expressway (S81)

Shangdeng Expressway

Ningling

Minquan

Lankao

Rilan Expressway (G1511)

Caogang

Daguang Expressway (G45)

Kaifeng

Zhongmu

Jinggang'ao Expressway (G4)

Zhengzhou-North

Zhengzhou-West

Ring Expressway (G3001)

Xingyang

Gongyi

Yanshi

Erguang Expressway (G55)

Luoyang-Northeast

Luoyang-Northwest

Ningluo Expressway (G36)

Xin'an

Yima

Mianchi

Sanmenxia-East

Sanmenxia-West

Lingbao

Yuling

Fenglingdu

Tongguan

Huayin

Qindian

Huaxian

Chishui

Weipu Expressway

Weinan-East

Weinan-West

Lintong

Lintong-West

Baomao Expressway (G65)


Ring Xi'an via Jingkun Expressway (G5)


Jingkun Expressway (G5)

Xianyang

Second Ring Expressway (G30N)

Xingping

Wugong

Yangling

Shangsong

Changxing

Caijiapo

Chencang

Baoji-East

Baoji-South

Baoji-West

Dongcha

Dangchuan

Maijiqu

Tianshui-East

Tianshui-West

Guangzi

Gangu

Wushan

Yuanyen

Santai

Longwei Expressway (S14)

Ningyuan

Anding

Qinglan Expressway (G22)

Caodian

Jinya

Lanzhou-East

Lanzhou-Centre

Lanzhou-North

Jingzang Expressway (G6)

Jingzang Expressway (G6)

Lanying Expressway (S1)

Hongcheng

Yongdeng

Tianzhu

Anyuan

Gulang

Sishui

Wuwei-South

Wuwei-West

Wuwei-North

Jinyong Expressway (S17)

Yongchang

Jiaojiazhuang

Laojun

Shandan

Jiantan

Zhangye-East

Zhangye-West

Linze

Gaotai

Qingshui

Jiuquan

Jiayuguan-South

Jiayuquan-West

Yumen

Yumen-Centre

Desert areas

G312 National Road

Guazhou

Liuyuan

Xingxing

Kumul-East

Kumul-North

Kumul-West

Qiketai

Lianmuqin

Erpuxiang

Turpan

Daheyan

Toksun

G312 National Road

Daban-South

Daban-West

Chaiwopu

S103 Provincial Road

Hetan Expressway

Ürümqi-Southwest

Ürümqi-West

Wukui Expressway

Bagang

Changji

Hutubi

Wugongtai

Manas

Shihezi

Shawan

Shawan-Centre

Anjihai

Kuytun

Dushanzi

Kui'a Expressway (G3014)

Usu-Centre

Usu-South

Usu-West

Jinghe

Tuolixiang

Bortala

service area

Guozigou

Lucaogouzhen

Qingyi Expressway (G3016)

Qingshui

Huo'er

De Lianhuo Expressway (Chinees: 连霍高速公路), voluit de Lianyungang - Khorgos Expressway (Chinees: 连云港-霍尔果斯高速公路) is een expressway in China. De autosnelweg vormt een lange oost-westroute vanaf Lianyungang aan de Gele Zee tot aan Khorgos aan de grens met Kazachstan. De autosnelweg voert door de provincies en regio's Jiangsu, Anhui, Henan, Shaanxi, Gansu en Xinjiang. De grootste steden op de route zijn Xuzhou, Zhengzhou, Xi'an, Lanzhou en Ürümqi. Het is de langste expressway van China, met een lengte van 4.395 kilometer. De snelweg heeft het nummer G30.

Naam

De naam Lianhuo Expressway slaat op de steden die de G30 verbindt, namelijk Lianyungang en de Chinese afkorting voor Khorgos / Khorgas; Huo.

Routebeschrijving

Jiangsu

De snelweg begint in Lianyungang, een middelgrote havenstad aan de Gele zee in het noorden van de provincie Jiangsu. De snelweg verloopt ongeveer 230 kilometer door Jiangsu. De belangrijkste stad binnen de provincie op de route is Xuzhou. De snelweg voert door overwegend vlak landbouwgebied met veel dorpjes, en telt overal 2x2 rijstroken. Men kruist vier belangrijke noord-zuidroutes, de Changshen Expressway, de Shenhai Expressway, de Jinghu Expressway en de Jingtai Expressway.

Anhui

De snelweg voert kortstondig door het noorden van de provincie Anhui, voor ongeveer 60 kilometer. Men kruist er de Jingtai Expressway, die kortstondig met de Lianhuo Expressway is dubbelgenummerd. Ook de route door Anhui is vlak en telt 2x2 rijstroken. Er liggen geen grotere plaatsen op de route.

Henan

De snelweg legt een lang stuk van ongeveer 600 kilometer binnen de provincie Henan af. Het platteland van Henan is dichtbevolkt, met talloze dorpen van dezelfde omvang op korte afstand van elkaar. Veruit de belangrijkste stad op de route is Zhengzhou, daarnaast zijn Kaifeng en Luoyang ook van belang. De snelweg telt overwegend 2x2 rijstroken, behalve het deel langs Zhengzhou, dat 2x4 rijstroken telt. Het oostelijk deel tot Zhengzhou voert door zeer vlak en monotoon landbouwgebied, tussen Zhengzhou en Luoyang zijn lagere heuvels, die westelijker overgaan in bergen. Het hoogste punt van de route ligt ten oosten van Sanmenxia op zo'n 700 meter hoogte. De snelweg loopt deels parallel aan de Huang He, ook wel bekend als de Gele Rivier. Men kruist in Henan een aantal belangrijke noord-zuidassen, zoals de Jiguang Expressway, Daguang Expressway, Jinggang'ao Expressway en de Erguang Expressway.

Shaanxi

De snelweg legt ongeveer 350 kilometer in de provincie Shaanxi af. De belangrijkste stad op de route is Xi'an, waar veel snelwegen samen komen. De gehele route in Shaanxi verloopt parallel aan de rivier de Huang He. De snelweg verloopt over het algemeen door een zeer brede en vlakke vallei, alleen in het uiterste westen is het landschap bergachtiger, en stijgt de snelweg naar zo'n 800 meter hoogte. De snelweg telt vrijwel overal 2x2 rijstroken, alleen rond Xi'an zijn 2x3 rijstroken beschikbaar. Rond Xi'an kruist men de Jingzang Expressway, Baomao Expressway, Jingkun Expressway en Hushan Expressway.

Gansu

De Lianhuo Expressway ten oosten van Guazhou in de provincie Gansu.

De snelweg legt zo'n 1.500 kilometer door de provincie Gansu af. Het eerste deel stijgt behoorlijk, tot zo'n 1.500 meter. Vanaf Dingxi loopt de snelweg samen men de Qinglan Expressway tot aan de grote stad Lanzhou, waar de South Ring Expressway verbinding naar de Lanhai Expressway en de Jingzang Expressway biedt. De snelweg stijgt naar zo'n 2.000 meter hoogte ten noorden van Lanzhou, over een hoogvlakte. Men kruist er de Jingzang Expressway voor de tweede maal. De afrit Lanzhou is een trompetknooppunt, waarbij de richting vanaf het noorden de snelweg af de hoofdrichting is. Tevens is er een indirecte aansluiting door de stad naar de Lanhai Expressway. Tussen Lanzhou en Wuwei voert de weg over een bergpas van 2.600 meter hoogte. De snelweg loopt dan continu noordwestwaarts, door de uitlopers van de Gobiwoestijn. Dit gebied is desolaat, afgelegen en erg droog. Er liggen maar een paar kleine stadjes op de route. De snelweg verloopt dit deel op zo'n 1.500 meter hoogte. Andere snelwegen kruist men niet. Naar het zuiden liggen bergketens met toppen tot zo'n 5.500 meter. Rond Zhangye verloopt de snelweg op korte afstand van Inner Mongolia langs.

Xinjiang

In Xinjiang daalt de snelweg van zo'n 1.500 meter op de grens met Gansu tot zo'n 50 meter beneden zeeniveau bij Turpan. Men passeert de Turpandepressie, een laaggelegen woestijngebied. De route voert rond de regio Turpan. Dit gebied ligt extreem geïsoleerd, ver van de bewoonde wereld en is onherbergzaam. Vanaf Toksun loopt de snelweg noordwaarts, en stijgt dan naar zo'n 1.100 meter hoogte, omdat men een bergketen doorkruist. Daarna voert de snelweg noordwestwaarts en bereikt men de grote en afgelegen stad Ürümqi.

Langs Ürümqi voert de snelweg over de zuidwestelijke bypass, waardoor de snelweg vrij ruim buiten deze grote stad blijft. Ten westen van Ürümqi voert de snelweg zo'n 250 kilometer door een groene landbouwvallei. Naar het zuiden liggen besneeuwde bergen met toppen boven 5.000 meter. De snelweg zelf loopt op zo'n 600 meter hoogte. In het westen van Xinjiang ligt een spectaculair deel door de bergen, waarbij de rijbanen elkaar kruisen, en waar de snelweg een volledige loop maakt en zichzelf kruist via een imposante brug. De snelweg passeert dan ten noorden van Luochang langs. Hier kruist men ook de Qingyi Expressway, het westelijkste snelwegknooppunt van China. Op zo'n 800 meter hoogte volgt de grens met Kazachstan. Aan Kazachse zijde gaat de A2 verder naar Almaty.

Geschiedenis

De Lianhuo Expressway is tussen 1995 en 2015 in gebruik genomen. De bouw van de snelweg begon in de eerste helft van de jaren '90 in de provincies Henan en Shaanxi. Al in 2000 was een lang traject van Zhengzhou tot Baoji doorgaand te berijden, en het traject in Oost-China was in 2002 geheel te berijden.

De Lianhuo Expressway werd van cruciaal belang geacht voor de ontwikkeling van West-China, met name de afgelegen provincies Gansu en Xinjiang, waar de Lianhuo Expressway ruim 3.000 kilometer door aflegt. Ondanks het geringe verkeersaanbod kreeg de bouw van de snelweg een zekere prioriteit. In Xinjiang begon de bouw al midden jaren '90 als invalswegen van Ürümqi. In 2012 was nagenoeg de gehele route tussen Xi'an en de grens met Kazachstan doorgaand te berijden. In het westen van China betrof de aanleg van de Lianhuo Expressway vaak de verdubbeling van de G312. In 2013 en 2015 zijn de laatste delen verdubbeld, namelijk een traject door de bergen in het midden van Gansu en de bypass van Ürümqi. In 2016 opende nog een korte verlenging in het havengebied van Lianyungang.

Tussen 2010 en 2015 is bijna 800 kilometer van de snelweg in de provincies Henan en Shaanxi naar 2x4 rijstroken verbreed. Ook zijn op enkele punten verbeteringen doorgevoerd door de bouw van nieuwe tracé's, zoals een bypass van Weinan in Shaanxi, de Second Ring Expressway (G30N) van Xi'an, die in 2015 opende, en de bypass van Baoji in het westen van Shaanxi.

Jiangsu

De Lianhuo Expressway is in de provincie Jiangsu grotendeels in één keer aangelegd, een 232 kilometer lang traject vanaf de havenstad Lianyungang tot de grens met de provincie Anhui dat circa 2002 is opengesteld. Op 21 juni 2016 opende een korte verlenging bij Lianyungang van 4 kilometer lengte, grotendeels in een tunnel die toegang geeft naar een nieuw havengebied. De snelweg is in Jiangsu met 2x2 rijstroken aangelegd.

van naar lengte datum
Lianyungang grens Anhui 232 km circa 2002
Lianyungang (port) Lianyungang 4 km 21-06-2016

Anhui

Het traject door het uiterste noorden van de provincie Anhui ging in december 1998 in aanleg. De 54 kilometer lange snelweg opende op 1 juli 2002 voor het verkeer.

van naar lengte datum
grens Jiangsu grens Henan 54 km 01-07-2002

Henan

De snelweg is door de dichtbevolkte provincie Henan gefaseerd aangelegd, de bouw begon al betrekkelijk vroeg, in de eerste helft van de jaren '90. Rond 1995 opende de eerste 81 kilometer tussen Lankao en Zhengzhou, kort daarna gevolgd door het deel tussen Zhengzhou en Luoyang, zodat rond 1996 al een 200 kilometer lang traject te berijden was. Daarna is de snelweg zowel westwaarts als oostwaarts verlengd, rond 2000 opende een 200 kilometer lang traject tussen Luoyang en de grens met Shaanxi, gevolgd door een 201 kilometer lang traject tussen de grens met Anhui en Lankao.

De Lianhuo Expressway is in Henan oorspronkelijk als een snelweg met 2x2 rijstroken aangelegd, en is omstreeks 2008 naar 2x4 rijstroken verbreed langs Zhengzhou. Daarna is in 2012 het deel tussen Zhengzhou en Luoyang naar 2x4 rijstroken verbreed en tussen 2014-2015 verder westwaarts tot Sanmenxia en kort daarna verder tot aan de grens met Shaanxi. Oostelijk van Zhengzhou is de snelweg in 2013-2014 naar 2x4 rijstroken verbreed, tussen Lankao en Zhengzhou en in 2015 tussen Shangqiu en Lankou, waarmee bijna de hele G30 door Henan naar 2x4 rijstroken verbreed is.

van naar lengte datum
Lankao (S213) Zhengzhou (north) 81 km circa 1995
Zhengzhou (north) Luoyang 119 km circa 1996
Luoyang grens Shaanxi 200 km circa 2000
grens Anhui Lankao (S213) 201 km circa 2002

Shaanxi

Op 27 december 1990 opende de autosnelweg tussen Lintong en Xi'an. Dit was de eerste autosnelweg in de provincie Shaanxi. De bouw van de snelweg begon ook begin jaren '90 ten westen van Xi'an, en rond 1995 is de eerste 142 kilometer tussen Xi'an en Baoji geopend. In 1997 opende een 50 kilometer lang traject ten oosten van Xi'an tot Weinan, gevolgd door een verlenging tot de grens met Henan rond 1999. Vervolgens zijn de bypasses van Xi'an en Baoji aangelegd, die vermoedelijk beiden in 2000 zijn opengesteld.

Het traject door de bergen in het westen van Shaanxi is pas later aangelegd, rond 2009 opende het deel ten westen van Baoji, dat de nodige tunnels kent. Hiermee heeft de Lianhuo Expressway in Shaanxi zowel één van de oudste als één van de nieuwste delen van de Lianhuo Expressway in het oosten van China.

Tussen 2010 en 2015 is de Lianhuo Expressway oostelijk van Xi'an integraal naar 2x4 rijstroken verbreed. Dit sloot aan op de grootschalige verbreding van de G30 in de provincie Henan. Hierbij is bij Weinan een nieuw tracé aan de rand van de stad aangelegd, zodat verkeer niet meer door Weinan hoefde, bovendien was dit traject lastiger te verbreden.

Circa 2011-2012 is de G30 ook tussen Xi'an en Baoji verbreed van 2x2 naar 2x4 rijstroken. Op 25 december 2012 opende een 25 kilometer lang nieuw tracé van de G30 direct ten westen van Xi'an. Dit deel heeft 2x4 rijstroken in plaats van 2x2 rijstroken op de oude route. Ook is een nieuwe bypass aan de oostkant van Baoji aangelegd, die op 5 december 2015 over 15 kilometer met 2x3 rijstroken opende.[1] Op 14 januari 2019 opende de tweede fase van de bypass van Baoji over een lengte van 25 kilometer.[2]

van naar lengte datum
Lintong Xi'an 10 km 27-12-1990
Xi'an Baoji 142 km circa 1995
Weinan Lintong 40 km circa 1997
grens Henan Weinan 80 km circa 1999
Xi'an (east) Xi'an (west) 34 km circa 2000
Baoji (east) Baoji (west) 17 km circa 2000
Baoji grens Gansu 43 km circa 2009
Xi'an Xingping (nieuw tracé) 25 km 25-12-2012
Baoji (east) Baoji (south) (nieuw tracé) 15 km 05-12-2015
Baoji (south) Baoji (west) (nieuw tracé) 25 km 14-01-2019

Gansu

De Lianhuo Expressway in Gansu.

De bouw van de Lianhuo Expressway begon gefragmenteerd eind jaren '90, zowel ten noordwesten van Lanzhou als bij Wuwei. Delen van de route betreffen een verdubbeling van de G312, waardoor niet duidelijk is wanneer deze trajecten exact in gebruik zijn genomen. Rond 2000 opende het eerste deel tussen Lanzhou en Hongchengzhen en in 2001 openden trajecten ten noorden en zuiden van Wuwei, alhoewel de bypass van Wuwei wat later opende, in 2006.

De bypass van Lanzhou is in 2002 geopend, evenals het traject vanaf Dingxi tot Lanzhou, wat samenvalt met de Qinglan Expressway (G22). Tussen 2003 en 2007 zijn grote delen van de route in het midden en westen van de provincie Gansu in gebruik genomen.

Na 2010 waren er nog enkele ontbrekende schakels in verschillende gebieden van Gansu. Circa 2010 opende de laatste ontbrekende schakel in het oosten van de provincie, vanaf Maiji bij Tianshui en Dingxi, waarmee de hoofdstad Lanzhou met Oost-China verbonden was, en op 21 december 2011 opende het ontbrekende deel tussen Lanzhou en de bergpas Wushaoling bij Anmencun over een lengte van 105 kilometer. In 2012 opende de westelijkste 72 kilometer tussen Liuyuanzhen en de grens met de autonome regio Xinjiang, waarmee de route in het westen van Gansu voltooid was.

Rond Gulang was de Lianhuo Expressway als de G312 uitgevoerd over de bergpas Wushaoling. Deze is later opgewaardeerd naar een expressway, dit 44 kilometer lange deel opende op 30 juli 2013. Dit is ook het hoogstgelegen deel van de Lianhuo Expressway in de provincie Gansu, op ruim 2.800 meter boven zeeniveau. De bouw van 1.637 kilometer van de Lianhuo Expressway in de provincie Gansu heeft in totaal 43,7 miljard yuan gekost.

van naar lengte datum
Lanzhou (S1) Hongchengzhen 18 km circa 2000
Gulang Wuwei 39 km circa 2001
Wuwei Shandan 132 km circa 2001
Dingxi Lanzhou (G6 west) 134 km circa 2002
Lanzhou (G6 west) Lanzhou Airport (S1) 5 km circa 2002
Shandan Linze 117 km circa 2003
Linze Qingshuizhen 90 km circa 2004
Qingshuizhen Jiayuguan (west) 99 km circa 2005
Wuwei Bypass 44 km circa 2006
Jiayuguan (west) Guazhou 233 km circa 2007
grens Shaanxi Maiji 89 km circa 2009
Maiji Dingxi 239 km circa 2010
Hongchengzhen Anmencun 105 km 21-12-2011
Guazhou Liuyuanzhen 86 km 21-12-2011
Liuyuanzhen grens Xinjiang 72 km 31-08-2012
Anmencun Gulang 44 km 30-07-2013

Xinjiang

De bouw van de Lianhuo Expressway begon midden jaren '90 ten westen en zuiden van Ürümqi. Het eerste deel opende in 1997 tussen de Tuhe Expressway (nabij Turpan) en de zuidelijke invalsweg van Ürümqi. Circa een jaar later opende een 230 kilometer lang traject tussen Ürümqi en Kuytun. De bypass van Ürümqi was oorspronkelijk voor de helft een autosnelweg en voor de andere helft een enkelbaans weg. In 2015 is dit gereconstrueerd tot een expressway met 2x2 rijstroken.

Het traject door het oosten van Xinjiang is tussen de grens met Gansu en Turpan grotendeels een verdubbeling van de G312, of is daar naast gebouwd. Het is niet altijd duidelijk wanneer deze delen exact in gebruik zijn genomen, het grootste deel is vermoedelijk tussen 2007 en 2011 in gebruik genomen.

In het westen van Xinjiang is de Lianhuo Expressway in fases aangelegd. Dit gebied is meer gecultiveerd, dus de Lianhuo Expressway is hier vaker op een nieuw tracé aangelegd. Het traject van Kuytun tot de grens met Kazachstan bij Khorgos is grotendeels tussen 2005 en 2008 in gebruik genomen, met uitzondering van de passage door de Tian Shan, waar een lastig traject door de bergen is aangelegd met een spiraal, tunnels en de 180 meter hoge Guozigou Bridge. Dit is in 2011 in gebruik genomen, waarmee de route doorgaand te berijden was, alhoewel de bypass van Ürümqi pas in 2015 geheel een expressway was.

In de autonome regio Xinjiang was de Lianhuo Expressway van een lagere ontwerpstandaard. Westelijk van Kuyun ging de weg nog gelijkvloers door diverse dorpen, dit is omstreeks 2015 opgewaardeerd met parallelwegen en tracéverleggingen. De oorspronkelijke passage van de stad Turpan was gelijkvloers, dit deel had gelijkvloerse kruispunten en diverse verkeerslichten. Circa 2014 is dit van 2x2 naar 2x4 rijstroken verbreed. Op 1 maart 2019 opende een 89 kilometer lange omlegging van Turpan, dat mogelijk ook een onderdeel is van de Jingxin Expressway (G7). Ook is een traject van westelijk van Turpan tot Dabancheng naar 2x4 rijstroken verbreed, het eerste stuk snelweg met 2x4 rijstroken in Xinjiang. Dit was op 22 oktober 2020 gereed.[3] Ook is in 2019 een 220 kilometer lang deel tussen de westkant van Ürümqi en Kuytun van 2x2 naar 2x4 rijstroken verbreed. Deze verbreding werd op 30 september 2019 opgeleverd.[4]

van naar lengte datum
Tuhe Expressway (G3012) Ürümqi 114 km circa 1997
Ürümqi (west, S105) Kuytun 230 km circa 1998
Turpan Tuhe Expressway (G3012) 49 km circa 2002
Kuytun Usu 35 km 00-00-2004
Usu Bortala 213 km 00-00-2005
Bortala Sayram Lake 75 km circa 2006
Qiketaizhen Shanshan 56 km circa 2007
Kumul (Hami) Sandaoling 95 km circa 2008
desert area Qiketaizhen 148 km circa 2008
Shanshan Mutou Valley 50 km circa 2008
Lucaogouzhen Khorgas 37 km 00-00-2008
Mutou Valley Turpan 32 km circa 2009
Sandaoling desert area 45 km circa 2010
grens Gansu Kumul (Hami) 170 km circa 2010/2011
Sayram Lake Lucaogouzhen 49 km 00-00-2011
Ürümqi (south) Ürümqi (west, S105) 18 km 00-00-2015

Toekomst

Tussen Yuzhong en de Jingzang Expressway is een omlegging in aanbouw waarbij de Lianhuo Expressway verder naar het oosten wordt getrokken. Dit moet onderdeel worden van de Ring van Lanzhou.[5]

Zie ook

Referenties

National Expressways in China

G1G2G3G4G5G6G7G10G11G12G15G16G18G20G22G25G30G35G36G40G42G45G50G55G56G59G60G65G69G70G72G75G76G78G80G85G91G92G93G94G95G98G99

Lijst van expressways in China

Expressways in Jiangsu

National expressways: Jinghu Expressway (G2) • Jingtai Expressway (G3) • Jihe Expressway (G0323Shenhai Expressway (G15) • Yanjing Expressway (G1515) • Yanluo Expressway (G1516) • Yanbeng Expressway (G1518) • Tongru Expressway (G1519) • Changjia Expressway (G1521) • Changtai Expressway (G1522) • Changshen Expressway (G25) • Lianhuo Expressway (G30) • Hushan Expressway (G40) • Hurong Expressway (G42) • Ningwu Expressway (G4211) • Hu'e Expressway (G4221) • Ningjiu Expressway (G4231) • Huyu Expressway (G50) • Ring Expressway (Nanjing) (G2501) • Huaixu Expressway (G2513) • Yangli Expressway (G4011) • Lining Expressway (G4012) • Nanjing Metropolitan Ring Expressway (G9904)


Provincial expressways: Ningyan Expressway (S1) • Liansu Expressway (S16) • Sutai Expressway (S17) • Binhuai Expressway (S18) • Tongxi Expressway (S19) • Zhangjiagang Port Expressway (S23) • Qiyang Expressway (S28) • Fuli Expressway (S35) • Changhe Expressway (S38) • Jiangyi Expressway (S39) • Hangchang Expressway (S45) • Huyi Expressway (S48) • Xinyang Expressway (S49) • Ningxuan Expressway (S55) • Huchang Expressway (S58) • Xuming Expressway (S65) • Liwu Expressway (S68) • Lianyungang North Port Expressway (S72) • Lianyungang East Port Expressway (S73) • Fuxingtai Expressway (S75) • Nantong Branch (S79) • Taicang Port North Expressway (S80) • Zhenjiang Branch (S86) • Nanjing Branch Expressway (S87) • Jinhu Branch Expressway (S92)

Expressways in Anhui

National expressways: Jingtai Expressway (G3) • Deshang Expressway (G0321) • Jihe Expressway (G0323Yanluo Expressway (G1516) • Changshen Expressway (G25) • Lianhuo Expressway (G30) • Jiguang Expressway (G35) • Ningluo Expressway (G36) • Ningxin Expressway (G3611) • Hushan Expressway (G40) • Ring Expressway (Hefei) (G4001) • Lining Expressway (G4012) • Hurong Expressway (G42) • Ningwu Expressway (G4211) • He'an Expressway (G4212) • Hu'e Expressway (G4221) • Hexiang Expressway (G4222) • Ningjiu Expressway (G4231) • Huyu Expressway (G50) • Wuhe Expressway (G5011) • Hangrui Expressway (G56) • Nanjing Metropolitan Ring Expressway (G9904) • Hefei Metropolitan Ring Expressway (G9912)


Provincial expressways: Xinyang Expressway (S1) • Ningxuan Expressway (S3) • Susui Expressway (S4) • Xuantong Expressway (S5) • Bengwu Expressway (S6) • Xuming Expressway (S7) • Wubo Expressway (S8) • Minghe Expressway (S9) • Chaohuang Expressway (S11) • Chuxin Expressway (S12) • Benghe Expressway (S17) • Huohuai Expressway (S21) • Tiantian Expressway (S22) • Xufu Expressway (S25) • Andong Expressway (S27) • Liwu Expressway (S28) • Tongshang Expressway (S30) • Puxin Expressway (S33) • Dongpeng Expressway (S38) • Huangfu Expressway (S42) • Anjing Expressway (S44) • Ring Expressway (Xuancheng) (S81) • Hefei Xinqiao Airport Expressway (S93) • Fengyang Branch (S95) • Ring Expressway (Chuzhou) (S98)

Expressways in Henan

National expressways: Deshang Expressway (G0321) • Jinggang'ao Expressway (G4) • Anchang Expressway (G0411) • Xuguang Expressway (G0421) • Jingwu Expressway (G0424) • Pingluo Expressway (G0513) • Rilan Expressway (G1511) • Yanluo Expressway (G1516) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (Zhengzhou) (G3001) • Shanggu Expressway (G3031) • Jiguang Expressway (G35) • Hebao Expressway (G3511) • Ningluo Expressway (G36) • Ningxin Expressway (G3611) • Pingyi Expressway (G3612) • Luonei Expressway (G3613) • Luolu Expressway (G3615) • Hushan Expressway (G40) • Hexiang Expressway (G4222) • Daguang Expressway (G45) • Erguang Expressway (G55) • Jinxin Expressway (G5512) • Hubei Expressway (G59) • Zhengzhou Metropolitan Ring Expressway (G9905)


Provincial expressways: Airport Expressway (S1) • Puxin Expressway (S21) • Nanlin Expressway (S22) • Jixi Expressway (S25) • Fanhui Expressway (S26) • Changji Expressway (S28) • Xuxin Expressway (S29) • Lanyuan Expressway (S32) • Taihang Expressway (S33) • Xinbi Expressway (S38) • Jiaotong Expressway (S49) • Mianxi Expressway (S57) • Shangdeng Expressway (S60) • Huainei Expressway (S62) • Ring Expressway (Anyang) (S71) • Puwei Expressway (S72) • Lingbao Bypass Expressway (S74) • Shangnan Expressway (S81) • Zhengmin Expressway (S82) • Lannan Expressway (S83) • Zhenghui Expressway (S84) • Zhengshao Expressway (S85) • Yuanjiao Expressway (S86) • Zhengyun Expressway (S87) • Zhengluan Expressway (S88) • Luanlu Expressway (S94) • Luoluan Expressway (S96) • Xinyi Expressway (S97) • Denglao Expressway (S99) • Ring Expressway (Nanyang) (S8311)

Expressways in Shaanxi

National expressways: Jingkun Expressway (G5) • Cangyu Expressway (G1812) • Qingyin Expressway (G20) • Qinglan Expressway (G22) • Changyan Expressway (G2211) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (Xi'an) (G3001) • Second Ring Expressway (Xi'an) (G3021) • Hebao Expressway (G3511) • Hushan Expressway (G40) • Danning Expressway (G4015) • Ma'an Expressway (G4213) • Baomao Expressway (G65) • Anqing Expressway (G6511) • Yulan Expressway (G6521) • Yanxi Expressway (G6522) • Yinbai Expressway (G69) • Fuyin Expressway (G70) • Shitian Expressway (G7011) • Xi'an Metropolitan Ring Expressway (G9908)


Provincial expressways: Airport Expressway (S1) • Shenmi Expressway (S11) • Jiayu Expressway (S12) • Chengshang Expressway (S13) • Ziyan Expressway (S15) • Yanwu Expressway (S16) • Ningshi Expressway (S21) • Wuding Expressway (S23) • Linjiang Expressway (S25) • Xizhen Expressway (S27) • Meifeng Expressway (S28)

Expressways in Gansu

National expressways: Jingzang Expressway (G6) • Jingxin Expressway (G7) • Qinglan Expressway (G22) • Lianhuo Expressway (G30) • Yinbai Expressway (G69) • Lanhai Expressway (G75) • Zhangwen Expressway (G0611) • Wuma Expressway (G1816) • Wuyin Expressway (G1817) • Dingwu Expressway (G2012) • South Ring Expressway (Lanzhou) (G2201) • Liuge Expressway (G3011) • Wujin Expressway (G3017) • Shitian Expressway (G7011) • Pingmian Expressway (G8513)


Provincial expressways: Ring Expressway (Dingxi) (S2) • Ring Expressway (Wuwei) (S4) • Jiujia Ring Expressway (S6) • Jinghua Expressway (S11) • Airport Expressway (Lanzhou) (S13) • Longwei Expressway (S14) • Wuping Expressway (S15) • Tianbei Expressway (S16) • Ayong Expressway (S17) • Linhai Expressway (S22) • Jingtian Expressway (S25) • Changhua Expressway (S28) • Linda Expressway (S32) • Donglin Expressway (S34) • Anlin Highway (S36) • Jingmin Expressway (S37) • Wangxia Expressway (S38) • Xihui Expressway (S39) • Longxun Expressway (S50) • Beixian Expressway (S55) • Fengtong Expressway (S60) • Jiuhang Expressway (S65) • Luelang Expressway (S70)

Expressways in Xinjiang

National expressways: Xihe Expressway (G0612) • Jingxin Expressway (G7) • Wuruo Expressway (G0711) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (Ürümqi) (G3001) • Tuhe Expressway (G3012) • Kayi Expressway (G3013) • Kui'a Expressway (G3014) • Kuita Expressway (G3015) • Qingyi Expressway (G3016) • Jing'a Expressway (G3018) • Bo'a Expressway (G3019) • Kuiku Expressway (G3033) • Yixin Expressway (G3035) • A'a Expressway (G3036)


Regional expressways: Fuda Expressway (S11) • Sansha Expressway (S13) • Maka Expressway (S16) • Taji Expressway (S18) • Wuke Expressway (S20) • Awu Expressway (S21) • Wusha Expressway (S51) • Airport Expressway (Ürümqi)Hetan ExpresswayWukui Expressway