G318 (China)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
China G318.svg
China G318 map.png
G318
Begin Shanghai
Einde Zhangmu (NEP)
Lengte 5.476 km
Route

Centrum.svg Shanghai China G204.svgChina G312.svg

Centrum.svg Huzhou China G104.svg

Centrum.svg Guangde

Centrum.svg Xuancheng

Centrum.svg Nanling China G205.svg

Centrum.svg Qingyang

Centrum.svg Chizhou

Centrum.svg Anqing China G206.svg

Centrum.svg Qianshan China G105.svg

Centrum.svg Yuexi

Centrum.svg Yingshan

Centrum.svg Luotian

Centrum.svg Tuanfeng China G106.svg

Centrum.svg Xinzhou

Centrum.svg Wuhan China G107.svgChina G316.svg

Centrum.svg Xiantao

Centrum.svg Qianjiang

Centrum.svg Jingzhou China G207.svg

Centrum.svg Zhijiang

Centrum.svg Yichang

Centrum.svg Enshi China G209.svg

Centrum.svg Lichuan

Centrum.svg Wanzhou

Centrum.svg Liangping

Centrum.svg Dazhu China G210.svg

Centrum.svg Quxian

Centrum.svg Nanchong China G212.svg

Centrum.svg Suining

Centrum.svg Anju

Centrum.svg Lezhi

Centrum.svg Jianyang

Centrum.svg Chengdu China G108.svgChina G213.svgChina G317.svg

Centrum.svg Qionglai

Centrum.svg Ya'an

Centrum.svg Tianquan

Centrum.svg Garze

Centrum.svg Yajiang

Centrum.svg Litang

Centrum.svg Batang

Centrum.svg Markam China G214.svg

Centrum.svg Zogang

Centrum.svg Ranwuzhen

Centrum.svg Nyingchi

Centrum.svg Lhasa China G109.svg

Centrum.svg Quxu

Centrum.svg Rikaze

Centrum.svg Lhatse China G219.svg

Centrum.svg Nyalam

Centrum.svg Zhangmu

Flag of Nepal.svg

De G318 is een China National Highway. De weg vormt een zeer lange oost-westroute vanaf Shanghai tot de grens met Nepal bij Zhangmu. De weg verloopt door zeer gevarieerd landschap, via de metropolen Wuhan en Chengdu. De weg is 5.476 kilometer lang.

Routebeschrijving

Shanghai & Jiangsu

De G318 begint in de miljoenenstad Shanghai, waar het eerst een onderdeel is van de Yan'An Elevated Road tot aan Shanghai Hongqiao International Airport en vervolgens een stadsweg met verkeerslichten waar de Huyu Expressway (G50) parallel aan loopt. De G318 telt veelal 2x3 rijstroken in de westelijke buitenwijken en voorsteden van Shanghai. De weg loopt dan ten zuiden van het Dianshan Lake langs, waarna men kortstondig in de provincie Jiangsu komt. De G318 legt ongeveer 50 kilometer door het uiterste zuiden van Jiangsu langs en is een vierstrooks weg door verstedelijkt gebied.

Zhejiang & Anhui

Vervolgens voert de G318 ongeveer 90 kilometer door het noorden van de provincie Zhejiang en doet de stad Huzhou aan. De weg loopt ten zuiden van het grote meer Taihu langs, door een laaggelegen en dichtbevolkt gebied. Ook in Zhejiang is de gehele G318 met minimaal vier rijstroken uitgerust. Daarna voert de G318 door het zuiden van de provincie Anhui, in eerste instantie langs de voet van het gebergte ten zuiden van de Yangtze, waarbij de weg door diverse regionale steden voert. Westelijk van de stad Nanling volgen de eerste enkelbaans delen van de G318, inmiddels meer dan 300 kilometer ten westen van Shanghai.

Bij de stad Anqing steekt de G318 de rivier de Yangtze over, formeel via een veerdienst, alhoewel de Anqing Bridge er naast ligt. Vanaf Anqing voert de G318 noordwestwaarts, eerst door het laagland ten noorden van de Yangtze, maar daarna door een gebied met bergen en bossen. Dit deel van de route is secundair uitgebouwd en bochtig. Westelijk van Yuexi voert de G318 over zijn eerste bergpas, circa 800 meter hoog.

Hubei

Men komt dan in de provincie Hubei, die de G318 van oost naar west doorkruist over een afstand van circa 800 kilometer. In het oosten van Hubei volgt de G318 een slingerende route via enkele kleine provinciestadjes, maar men bereikt uiteindelijk de metropool Wuhan, één van de grootste steden in het binnenland van China. Afgezien van de nationale expressways kan verkeer rond Wuhan ook via de 2nd Ring Road of 3rd Ring Road rijden. De G318 blijft in Wuhan ten noorden van de rivier de Yangtze.

Westelijk van Wuhan verloopt de weg nog bijna 300 kilometer door dichtbevolkt laagland tot Yichang. Er liggen enkele middelgrote steden op de route. De Huyu Expressway (G50) verloopt ook hier parallel aan de G318. Vlak voor Yichang steekt men de Yangtze over via de Yichang Bridge. Vervolgens loopt de G318 in het bergachtige westen van de provincie Hubei ten zuiden van de Yangtze.

Het westen van Hubei is een contrast met het dichtbevolkte midden, het is veel bergachtiger en kent veel bebossing en minder grote steden. De weg volgt een bochtige en soms steile route door het berglandschap. Hier kent de G318 ook de eerste bergpassen van meer dan 1.000 meter hoogte, alhoewel het landschap rondom niet veel hoger dan 1.500 meter is. Wel zijn er tal van kloven en diepe dalen waar verkeer naar af daalt om er vervolgens weer uit te klimmen. De G318 verloopt via de westelijke stad Enshi. Na Lichuan splitsen de routes van de G318 en de Huyu Expressway. De G318 buigt hier naar het noorden af en voert over een circa 1.600 meter hoge bergpas.

Chongqing & Sichuan

Daarna komt de G318 in de stadsprovincie Chongqing. De G318 doet niet de stad Chongqing zelf aan, maar voert er op geruime afstand oostelijk en noordelijk om heen. De weg daalt hier af naar de vallei van de Yangtze en steekt deze over bij de stad Wanzhou. De G318 loopt hierna weer ten noorden van de Yangtze en voert door een gebied met laagland dat op een aantal plekken abrupt wordt onderbroken door smalle bergruggen. De G318 verloopt hier met bochtige bergpassen overheen, die minder dan 1.000 meter hoog zijn.

Men komt dan in de provincie Sichuan, waarbij de G318 een uitgestrekt en dichtbevolkt laagland doorkruist op weg naar Chengdu. De G318 legt circa 300 kilometer door het laagland af, via de steden Nanchong en Suining. In dit gebied loopt de Hurong Expressway (G42) ook oost-west, alhoewel de G318 er deels vrij ver ten zuiden van loopt. Tussen Jianyang en Chengdu valt de G318 samen met de G321.

De G318 voert dan door de metropool Chengdu, één van de grootste steden in het zuidwesten van China. De G318 is er een stadsweg en telt 2x2 tot 2x4 rijstroken en kent talloze verkeerslichten. Via de ringstructuur van de stad kan doorgaand verkeer het stadsverkeer mijden. Vanaf Chengdu voert de G318 nog zo'n 120 kilometer zuidwestwaarts door het laagland tot aan Ya'an, waarna het hooggebergte begint.

Al vrij snel ten westen van Ya'an worden de bergen meer dan 4.000 meter hoog. Het is een typisch hooggebergte met beboste hellingen en besneeuwde toppen. De G318 voert hier door diepe en nauwe dalen. De weg voert hier rond de 6.070 meter hoge berg Lamo-She naar Garze. De weg volgt rivierdalen tot Garze, ten westen daarvan beginnen de hoge bergpassen. Westelijk van Garze volgt de eerste bergpas van 4.300 meter hoogte. Westelijk daarvan wordt het landschap ook droger.

Van Garze naar Litang voert de G318 door een hooggebergte, de weg volgt een afwisseling van hooggelegen rivierdalen op 2.600 tot 3.400 meter en diverse bergpassen van 4.000 tot 4.500 meter hoogte. Deels voert de G318 over bergkammen. In dit gebied zijn de omringende bergen echter niet veel hoger. Westelijk van Litang daalt de G318 af naar het dal van de rivier de Jinsha, die de grens met Tibet vormt.

Tibet

In Tibet volgt een lang traject dat erg bochtig is, met een afwisseling van routes door hooggelegen rivierdalen en smalle bergpassen. Dit gebied is zeer dunbevolkt, de weinige plaatsen liggen op grote afstand van elkaar. Na Bangdazhen volgt een circa 4.650 meter hoge bergpas, waarna een lange afdaling naar een op 2.700 meter hoogte gelegen rivierdal volgt. Dit is één van de grootste hoogteverschillen die de G318 over korte afstand kent. De G318 komt dan in een gebied met veel hooggebergte dat met sneeuw en gletsjers is bedekt, de weg ligt hier maar 30 kilometer van de grens met India en het terrein heeft nog klimaatinvloeden van de Indische Oceaan en is daardoor niet zo droog als de bergen oostelijker en westelijker.

De G318 voert door een spectaculair dal, omring door besneeuwde bergen met toppen tussen 6.000 en 6.800 meter. De weg zelf daalt hierbij af tot onder de boomgrens, uiteindelijk naar circa 2.000 meter. Westelijker bereikt men dan Nyingchi, de grootste stad tussen Sichuan en Lhasa. De G318 volgt dan een langgerekt rivierdal en stijgt geleidelijk. Op de 150 kilometer ten westen van Nyingchi wordt het gebied ook droger, de besneeuwde bergen maken plaats voor kale rotspartijen. De weg voert dan over de circa 5.000 meter hoge Milaxueshan. Ongeveer 150 kilometer verderop bereikt men de stad Lhasa, de hoofdstad van Tibet.

De G318 in de Himalaya.

Lhasa ligt op ruim 3.600 meter in een vallei, men kruist er de G109 uit Beijing, die er eindigt. Tussen Lhasa en Quxu loopt een korte expressway parallel aan de G318. De weg volgt dan een aantal woeste valleien westwaarts naar Rikaze, zonder veel hoogteverschillen. Tussen Rikaze en Lhatse voert de G318 over een circa 4.500 meter hoge bergpas. Bij Lhatse eindigt de G219 uit Xinjiang op de G318.

De G318 verloopt daarna nog ruim 200 kilometer over het Tibetaans Hoogland, het hoogste punt ligt op circa 5.260 meter boven zeeniveau en is het hoogste punt van de gehele G318. Het landschap bestaat uit woestijnachtige bergen, met zeer lage temperaturen. Er groeit vrijwel niks en er liggen slechts enkele dorpjes in de regio. Uiteindelijk buigt de G318 naar het zuiden af, om de Himalaya te doorkruisen in het grensgebied met Nepal. De G318 loopt op circa 70 kilometer afstand van de Mount Everest langs. De hoogste bergen in de nabije omgeving van de G318 kennen toppen tot 6.900 meter. Op de laatste 20 kilometer daalt de G318 sterkt, de grens met Nepal is een rivierdal op circa 1.750 meter boven zeeniveau. Aan Nepalese zijde gaat een weg verder naar Kathmandu.

Geschiedenis

De G318 is van oudsher één van de belangrijkste wegen in China en verbindt drie van de grootste steden in China, Shanghai, Wuhan en Chengdu, evenals tal van kleinere steden. Het traject is daarom op te delen in twee gedeeltes, het oostelijk deel dat de vele steden met elkaar verbindt, en het westelijk deel in het hooggebergte, het Tibetaans Hoogland en de Himalaya.

Het oostelijk deel van de G318 voert door dichtbevolkt gebied en de weg is hier grotendeels met vier rijstroken uitgerust in Shanghai, Jiangsu, Zhejiang en Anhui. Westelijker is de weg veelal tweestrooks behalve in de grote steden. De weg is tussen Shanghai en Chengdu grotendeels vervangen door de Huyu Expressway (G50) en de Hurong Expressway (G42) alhoewel deze autosnelwegen niet overal direct parallel aan de G318 verlopen.

De G318 kruist de rivier de Yangtze drie keer, via de Anqing Bridge (2004), de Yichang Bridge (2001) en de Wanxian Bridge (1997). De G318 heeft verder echter betrekkelijk weinig bruggen en al helemaal geen tunnels. De weg volgt de contouren van het landschap, en tussen Shanghai en Chengdu zijn de expressways aanzienlijk sneller dan de oude route via de G318, die sindsdien alleen nog door lokaal en tolontwijkend verkeer gebruikt wordt.

Het deel tussen Chengdu en Lhasa is de zuidelijke route van de Sichuan-Tibet Highway. Het wordt beschouwd als de mooiste route (de andere is de G317) omdat de G318 door een deel van de Himalaya voert waar meer sneeuw valt, en de bergen dus veel gletsjers en eeuwige sneeuw hebben, in tegenstelling tot de noordelijker gelegen G317 die veel meer door kaal woestijngebergte voert. De G318 is tussen Chengdu en Lhasa in de periode 1955-1969 aangelegd, het was de laatste route naar Tibet die gereed kwam. De weg legt enorme afstanden door zeer lastig terrein af. De reistijden op dit traject zijn zeer lang en hoogteziekte is een probleem.

Delen van de route in Tibet zijn onverhard. Vanaf 1985 is begonnen om de in de jaren '50-60 aangelegde weg te moderniseren, maar aanzienlijke delen zijn nog steeds in matige uitbouwtoestand. Hoge snelheden kunnen alleen in de langgerekte riviervalleien gehaald worden, omdat de G318 hier vaak minder bochtig is. Tal van bergpassen kennen veel haarspeldbochten, alhoewel de hoogste bergpassen op het westelijkste deel van de route juist eenvoudig te berijden zijn omdat de valleien al zeer hoog liggen en het hoogteverschil met de bergpassen gering is.

Het deel ten westen van Lhasa heet ook wel de Friendship Highway. Dit traject kent drie bergpassen van meer dan 5.000 meter hoogte. Op de grens met Nepal is de Sino-Nepal Friendship Bridge gebouwd. De grensovergang bij Zhangmu is de belangrijkste tussen China en Nepal.

Referenties


China National Highways

radialen van Beijing:

101102103104105106107108109110111112

noord-zuidroutes:

201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247248

oost-westroutes:

301302303304305306307308309310311312314315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334335336337338339340341342343344345346347348349350351352353354355356357358359360361