Hurong Expressway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf G42)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
G42
Begin Shanghai
Einde Chengdu
Lengte 1.966 km
Route

Middle Ring Road

Outer Ring Expressway (S20)

Shenhai Expressway (G15)

Huangdu

Beizha

Shanghai Ring Expressway (G1501)

Huaqi

Kunshan

Changjia Expressway (S5)

Suzhou-East

Suzhou-Northeast

Changtai Expressway (G15W)

Suzhou-Centre

Suzhou-West

Sushao Expressway (S9)

Tongxi Expressway (S19)

Wuxi Airport

Wuxi-East

Jinghu Expressway (G2)

Huyi Expressway (S48)

Yuqi

Changhe Expressway (S38)

Changzhou-East

Changzhou-North

Changzhou-West

Changzhou Airport

Danyang

Zhenjiang

Yangli Expressway (G4011)

Jurong

Baohu

Ring Expressway (G2501)

Changshen Expressway (G25)

Nanjing-East

Changshen Expressway (G25)

Nanjing-Southeast

Ningxuan Expressway (S55)

Nanjing-South

Nanjing-Centre

Ningwu Expressway (G4211)

Nanjing-Southwest

Shizhuang

Hushan Expressway (G40)

Qiaolin

Quanjiao

Heliu

Jingtai Expressway (G3)

Hefei-East

Hefei-Southeast

Jingtai Expressway (G3)

Jingtai Expressway (G3)

Hefei-West

Hushan Expressway (G40)

Feixi

Yu'an

Yaoli

Hushan Expressway (G40)

Jiangdian

Gubei

Banzhuyuan

Muzidian

Mayang Expressway (S29)

Macheng

Daguang Expressway (G45)

Yongjiahe

Hong'an

Huangpi

Ring Expressway (G4201)

Daihuang Expressway (S1)

Fuyin Expressway (G70)

Airport Expressway (S18)

Dongxi

Qiaoxiao Expressway (S17)

Jinggang'ao Expressway (G4)

Zhangchang

Sujiatai

Yingcheng

Tianmen

Suiyue Expressway (S49)

Jingshan

Zhongxiang

Shipai

Erguang Expressway (G55)

Jingmen

Jiaodongzhong

Dangyang-East

Dangyang-South

Quanhe

Longquan

to Huyu Expressway (G50)

Huanghua (S223)

Wudu (S312)

 ?

Luoping

Wushan

Anlai Expressway

Yong'an

Fengjie

Yunyang

Wankai Expressway

Tiancheng

Gaoliang

Yuyi Expressway

Sanzheng

Liangping

Zhangnan Expressway (G5515)

Yunlong

Zhoujia

Dianjiang

Huyu Expressway (G50)

Shizi

Lianghe

Baomao Expressway (G65)

Linshui

Huaying

Yangjia

Suiguang Expwy / Guang'an-East

Guang'an-West

Shiya

Wanshou

Guxian

Nanjiang

Zhangnan Expressway (G5515)

Ring Expressway

Lanhai Expressway (G75)

Nanchong-South

Ring Expressway

Datong

Baofan

Chengyu Ring Expressway (G93)

Suihui Expressway

Longsheng

Daying

Cangshan

Longsheng

Huaikou

Qingquan

Ring Expressway (G4201)

3rd Ring Road

Erxianqiao Road

De Hurong Expressway (Chinees: 沪蓉高速公路), voluit de Shanghai - Chengdu Expressway (Chinees: 上海-成都高速公路) is een expressway in China. De autosnelweg vormt een oost-westroute tussen Shanghai en Chengdu. De Hurong Expressway voert door de provincies Shanghai, Jiangsu, Anhui, Hubei, Chongqing en Sichuan. De snelweg bedient naast begin- en eindpunt ook steden als Suzhou, Wuxi, Nanjing, Hefei, Wuhan en Nanchong. De Hurong Expressway is 1.966 kilometer lang en heeft het nummer G42.

Naam

De naam Hurong Expressway slaat op de steden die de G42 verbindt, namelijk de afkorting Hu (沪) van Shanghai en de oude naam van inwoners van de regio Chengdu, Rong (蓉).

Routebeschrijving

Shanghai & Jiangsu

De snelweg begint niet ver van het centrum van Shanghai aan de Middle Ring Road, en kruist vlak daarna de Outer Ring Expressway, Shenhai Expressway en Shanghai Ring Expressway. Dit deel van de route valt ook samen met de Jinghu Expressway. De gehele route is tot aan Suzhou met 2x4 rijstroken uitgerust. Suzhou is een grote stad die net ten westen van Shanghai ligt, en men kruist er diverse provinciale snelwegen. Bij de grote stad Wuxi splitst de Jinghu Expressway af, waarna de snelweg doorlopend 2x4 rijstroken telt, tot aan Nanjing. Men kruist de Yangli Expressway en de Changshen Expressway. De Hurong Expressway vormt de zuidelijke ring van Nanjing en steekt er de rivier de Yangtze over. De rondweg van Nanjing telt 2x3 rijstroken.

Anhui

Het grootste gedeelte van de route door de provincie Anhui verloopt samen met de Hushan Expressway, met als enig verschil dat beide routes rond de stad Hefei splitsen, de Hurong Expressway vormt de noordelijke rondweg, de Hushun Expressway de zuidelijke. De snelweg telt over het algemeen 2x2 rijstroken, alleen rond Hefei zijn 2x3 rijstroken beschikbaar. Bij Hefei kruist men ook de Jingtai Expressway. In het westen van de provincie Anhui splitst de Hurong Expressway af, en voert zuidwestwaarts een gebergte in. De snelweg stijgt naar zo'n 300 meter boven zeeniveau in dit gebied.

Hubei

De G42 in de provincie Hubei.

In Hubei is het landschap eerst heuvelachtig, en nadert men de grote metropool Wuhan vanaf het noordoosten. Ruim voor Wuhan kruist men de Daguang Expressway en voert de snelweg zuidwestwaarts naar de megastad Wuhan. De snelweg verloopt dan over de Ring Expressway langs de noordkant van Wuhan, vrij ruim buiten de stad. De snelweg telt rond Wuhan ook 2x2 rijstroken. Westelijk van Wuhan voert de snelweg door het laagland van centraal Hubei, waarna er voor Yichang een zijtak is die naar de Huyu Expressway loopt.

Hierna voert de Hurong Expressway de bergen van westelijk Hubei in. De bergen zijn circa 2.000 meter hoog, maar de hoogteverschillen zijn abrupt, met tal van kloven en ravijnen. Dit deel van de Hurong Expressway is zeer spectaculair en loopt ongeveer 20 kilometer ten noorden van de rivier de Yangtze langs. De snelweg passeert op ruime afstand van Badong.

Chongqing

De Pengxihe Bridge nabij Fengjie in Chongqing.

De snelweg passeert dan door het oosten van de stadsprovincie Chongqing. Dit deel ligt op 400 kilometer afstand van de stad Chongqing zelf. De snelweg voert eerst zuidwestwaarts in de richting van Chongqing, maar buigt al vrij ver voor de stad naar het westen af, en verloopt vrij ruim ten noorden van de megastad langs. Hier kruist men de Huyu Expressway voor de tweede maal. De snelweg voert door een vlak gebied dat doorsneden wordt door langgerekte bergruggen van enkele kilometers breed, die echter wel vrij steil zijn.

Sichuan

Een vrij groot deel van de route voert door de provincie Sichuan. Het laagland gaat over in wat heuvelachtiger gebied, maar hoog zijn de bergen hier zeker niet. De grootste stad op de route is Nanchong, waar men de Lanhai Expressway kruist. Bij Suining kruist men de Chengyu Ring Expressway, de regionale ringweg rond Chengdu. De stad Chengdu zelf bereikt men pas zo'n 130 kilometer westelijker, waar men de Ring Expressway van Chengdu kruist. Vlak daarna eindigt de snelweg in het oosten van Chengdu op de 3rd Ring Road.

Geschiedenis

De Hurong Expressway is over een periode van 28 jaar aangelegd en was één van de langstdurende bouwprojecten van alle nationale expressways in China. De bouw begon al in 1986 tussen Nanjing en Hefei, dit was één van de eerste snelwegen in China die in aanleg ging. De snelweg is over een periode van 23 jaar opengesteld, beginnend met het traject tussen Nanjing en Hefei in 1991, eindigend met het traject in het bergachtige westen van de provincie Hubei in 2014.

Indertijd was de snelweg van groot belang tussen Shanghai en Hefei, maar van wat minder urgente noodzaak westelijk van Hefei, omdat oost-westverkeer al de Huyu Expressway (G50) tot zijn beschikking had. De Hurong Expressway was de tweede oost-westverbinding van Oost-China naar het bekken van Sichuan dat is aangelegd. Al in 1996 was de snelweg tussen Shanghai en Hefei bijna geheel doorgaand te berijden, met uitzondering van de kruising van de Yangtze bij Nanjing, die in 2005 in gebruik werd genomen.

In de provincie Hubei had de snelweg duidelijk een lagere prioriteit, het grootste deel is pas na 2010 in gebruik genomen. De Hurong Expressway was in Hubei op te delen in het eenvoudige traject door het laagland en het zeer bergachtige traject in het westen van de provincie, dat enkele grote bruggen omvat. Dat geldt ook voor het deel in Chongqing, dat als één na laatste deel in 2012 gereed kwam.

Het westelijkste deel door het laagland van de provincie Sichuan is in vrij korte tijd grotendeels tussen 2000 en 2004 in gebruik genomen. Slechts korte stukken van de Hurong Expressway zijn met meer dan 2x2 rijstroken aangelegd, en alleen in de provincie Jiangsu zijn grote delen verbreed.

Shanghai & Jiangsu

Het oudste deel van de Hurong Expressway is het traject van Nanjing naar Hefei, dat in september 1995 is opengesteld. De bouw van dit deel heeft 9 jaar geduurd, omdat China nog weinig ervaring had met de bouw van autosnelwegen.

Het 276 kilometer lange traject van Shanghai naar Nanjing is in één keer aangelegd. De bouw begon officieel op 14 juni 1992, alhoewel de grootschalige werkzaamheden vanaf 18 januari 1993 begonnen. In 1996 was de snelweg in ruwbouw gereed tussen Shanghai en Nanjing. De weg is op 28 november 1996 officieel opengesteld.

Rond 1996 opende ook de zuidring van Nanjing. De westring liet langer op zich wachten, hiervoor moest de Third Nanjing Yangtze Bridge worden aangelegd die op 7 oktober 2005 opende, 9 jaar nadat de rest van de snelweg tussen Shanghai en Nanjing voltooid was.

De snelweg is tussen Shanghai en Nanjing oorspronkelijk met een dwarsprofiel van 23 meter aangelegd, met 2x2 rijstroken en vluchtstroken. De snelweg verliep indertijd grotendeels door onbebouwd platteland, maar de regio verstedelijkte in hoog tempo, met name op het oostelijk deel tussen Shanghai, Suzhou en Wuxi. Tussen mei 2003 en januari 2006 is dit deel verbreed naar 2x4 rijstroken.

van naar lengte datum
Nanjing grens Anhui 17 km 00-09-1995
Shanghai Nanjing 276 km 28-11-1996
Nanjing (east) Nanjing (south) 28 km circa 1996
Nanjing (south) Nanjing (west) 15 km 07-10-2005

Anhui

In oktober 1986 begon de bouw van de 133 kilometer lange snelweg tussen Nanjing en Hefei. Dit was één van de eerste snelwegen in China die in aanleg ging. Op 4 oktober 1991 opende een 102 kilometer lang traject tussen Quanjiao en Hefei. Dit was de eerste snelweg in de provincie Anhui. Eind september 1995 opende het deel tussen Nanjing en Quanjiao over 31 kilometer, waarvan 14 kilometer in Anhui was gelegen.

Vervolgens is gebouwd aan de ringweg van Hefei als de verlenging naar Jinzhai in het westen van Anhui. De noordring en de verlenging tot Jinzhai opende op 28 november 2007 voor het verkeer, dit omvatte ook de Hushan Expressway (G40) tot aan de grens met de provincie Henan. Daarna is nog gebouwd aan het traject door de bergen in het uiterste westen van de provincie Anhui, dat in 2011 werd geopend en de Hurong Expressway over een periode van 20 jaar in gebruik is genomen in de provincie Anhui.

Tussen 2017 en 2019 is het traject van Nanjing naar Hefei van 2x2 naar 2x4 rijstroken verbreed.

van naar lengte datum
Quanjiao Hefei 102 km 04-10-1991
grens Jiangsu Quanjiao 14 km 00-09-1995
Hefei (east) Hefei (west) 42 km 00-11-1995
Hefei Jinzhai 142 km 28-11-2007
Hefei (west) Hefei (northwest) 14 km 00-11-2008
Jinzhai grens Hubei 93 km 14-01-2011

Hubei

De Hurong Expressway in aanbouw ten noorden van Badong in de provincie Hubei (Shennongxi Bridge) in 2011.

De oorspronkelijke oost-westroute door de provincie Hubei was de Huyu Expressway (G50), die iets zuidelijker verloopt. In eerste instantie is alleen de noordring van de Ring Expressway van Wuhan aangelegd, een 47 kilometer lang traject dat in december 2004 is opengesteld. In 2008 openden weer twee delen, een 95 kilometer lang traject in het laagland tussen Jingmen en Yichang en een stuk ten noordoosten van Wuhan.

Op 28 mei 2010 opende een 185 kilometer lang traject door het laagland van Wuhan naar Jingmen, en later in 2010 opende een 58 kilometer lang traject tussen Macheng en Huangpi, net buiten Wuhan. Hiermee waren de trajecten door de vlakke gebieden van de provincie Hubei in gebruik. Vervolgens is gebouwd aan de bergtrajecten. Als eerste opende in 2011 het ontbrekende deel tussen de grens met Anhui en Macheng voor het verkeer, waarmee Wuhan een tweede snelweg naar Oost-China kreeg.

Vervolgens is het zeer lastige traject ten noorden van de drie kloven van de Yangtze aangelegd, een gebied met diepe kloven en bergketens, waar bijna geen vlakke valleien te vinden zijn. Dit deel is tussen 2012 en 2014 in gebruik genomen, als laatste opende de bypass van Xingshan, waarmee Wuhan en Chongqing 5 jaar na het gereedkomen van de Huyu Expressway (G50) een tweede verbinding kregen. Dit was ook het laatste deel van de gehele Hurong Expressway tussen Shanghai en Chengdu dat werd opengesteld.

van naar lengte datum
Wuhan (northeast) Wuhan (northwest) 47 km 00-12-2004
Jingmen Yichang 95 km 16-01-2008
Huangpi Wuhan 18 km 29-11-2008
Wuhan Jingmen 185 km 28-05-2010
Macheng Huangpi 58 km 27-07-2010
grens Anhui Macheng 43 km 14-01-2011
Yichang Wuduhezhen 63 km 30-09-2012
Xingshan grens Chongqing 83 km 08-04-2014
Wuduhezhen Xingshan 50 km 27-12-2014

Chongqing

De snelweg is in Chongqing van west naar oost aangelegd. Als eerste opende in 2003 een 126 kilometer lang traject van Wanzhou tot Danjiang, dat aansloot op de Huyu Expressway vanaf de stad Chongqing. Het lastige traject door de bergen parallel aan de Yangtze is in fases tussen 2008 en 2012 opengesteld. Op 31 december 2012 opende de oostelijkste 27 kilometer bij Wushan, inclusief de Daning River Bridge.

van naar lengte datum
Wanzhou Danjiang 126 km 12-12-2003
Yunyang Wanzhou 78 km 27-12-2008
Danjiang grens Sichuan 7 km 01-01-2009
Wushan Yunyang 119 km 30-09-2010
grens Hubei Wushan 27 km 31-12-2012

Sichuan

De snelweg is in Sichuan over het algemeen van het westen naar het oosten aangelegd. Het eerste deel opende echter in het oosten van Sichuan, een 45 kilometer lang traject tussen Linshui en Guang'an dat in 2000 is opengesteld. In 2002 opende het 208 kilometer lange traject van Nanchong tot Chengdu. De westelijkste 20 kilometer bij Chengdu is direct met 2x3 rijstroken aangelegd. In 2004 opende het 70 kilometer lange traject van Guang'an tot Nanchong, de ontbrekende schakel oostelijk van Linshui vanaf de grens met Chongqing opende in 2009.

Tussen 2018 en 2022 is de westelijkste 216 kilometer tussen Nanchong en Chengdu van 2x2 naar 2x4 rijstroken verbreed.[1]

van naar lengte datum
Linshui Guang'an 45 km 26-12-2000
Nanchong Chengdu 208 km 23-12-2002
Guang'an Nanchong 70 km 20-06-2004
grens Chongqing Linshui 36 km 01-01-2009

Zie ook

Referenties

National Expressways in China

G1G2G3G4G5G6G7G10G11G12G15G16G18G20G22G25G30G35G36G40G42G45G50G55G56G59G60G65G69G70G72G75G76G78G80G85G91G92G93G94G95G98G99

Lijst van expressways in China

Expressways in Shanghai

National expressways:

Jinghu Expressway (G2) • Shenhai Expressway (G15) • Ring Expressway (G1503) • Huci Expressway (G1531) • Hushan Expressway (G40) • Huyu Expressway (G50) • Hukun Expressway (G60)


Municipal expressways:

Yingbin Expressway (S1) • Hulu Expressway (S2) • Hufeng Expressway (S3) • Hujin Expressway (S4) • Hujia Expressway (S5) • Huxiang Expressway (S6) • Huchong Expressway (S7) • Xinwei Expressway (S19) • Outer Ring Expressway (S20) • Huchang Expressway (S26) • Shenjiahu Expressway (S32) • Tingfeng Expressway (S36)


Urban expressways

Inner Ring RoadMiddle Ring RoadSouth-North Elevated RoadYan'an Elevated RoadYixian Elevated RoadHumin Elevated RoadHuaxia Elevated RoadJiamin Elevated RoadLuoshan Elevated RoadBeidi Elevated RoadBeizhai Elevated RoadSongze Elevated RoadShanghai North Cross Channel

Expressways in Jiangsu

National expressways: Jinghu Expressway (G2) • Jingtai Expressway (G3) • Jihe Expressway (G0323Shenhai Expressway (G15) • Yanjing Expressway (G1515) • Yanluo Expressway (G1516) • Yanbeng Expressway (G1518) • Tongru Expressway (G1519) • Changjia Expressway (G1521) • Changtai Expressway (G1522) • Changshen Expressway (G25) • Lianhuo Expressway (G30) • Hushan Expressway (G40) • Hurong Expressway (G42) • Ningwu Expressway (G4211) • Hu'e Expressway (G4221) • Ningjiu Expressway (G4231) • Huyu Expressway (G50) • Ring Expressway (Nanjing) (G2501) • Huaixu Expressway (G2513) • Yangli Expressway (G4011) • Lining Expressway (G4012) • Nanjing Metropolitan Ring Expressway (G9904)


Provincial expressways: Changjia Expressway (S5) • Sutai Expressway (S9) • Liansu Expressway (S16) • Yanhuai Expressway (S18) • Tongxi Expressway (S19) • Yining Expressway (S22) • Qiyang Expressway (S28) • Yanjing Expressway (S29) • Taizhen Expressway (S35) • Changhe Expressway (S38) • Jiangyi Expressway (S39) • Hangchang Expressway (S45) • Huyi Expressway (S48) • Xinyang Expressway (S49) • Lihuang Expressway (S51) • Ningxuan Expressway (S55) • Huchang Expressway (S58) • Liwu Expressway (S68) • Jixu Expressway (S69) • East Shugang Expressway (S73) • Fuxingtai Expressway (S75) • Nantong Branch (S79) • Taicang Port North Expressway (S80) • Zhangjiagang Port Expressway (S82) • Wuxi Branch (S83) • Liyang Branch (S85) • Zhenjiang Branch (S86) • Jinhu Branch Expressway (S92)

Expressways in Anhui

National expressways: Jingtai Expressway (G3) • Deshang Expressway (G0321) • Jihe Expressway (G0323Yanluo Expressway (G1516) • Changshen Expressway (G25) • Lianhuo Expressway (G30) • Jiguang Expressway (G35) • Ningluo Expressway (G36) • Ningxin Expressway (G3611) • Hushan Expressway (G40) • Ring Expressway (Hefei) (G4001) • Lining Expressway (G4012) • Hurong Expressway (G42) • Ningwu Expressway (G4211) • He'an Expressway (G4212) • Hu'e Expressway (G4221) • Hexiang Expressway (G4222) • Ningjiu Expressway (G4231) • Huyu Expressway (G50) • Wuhe Expressway (G5011) • Hangrui Expressway (G56) • Nanjing Metropolitan Ring Expressway (G9904) • Hefei Metropolitan Ring Expressway (G9912)


Provincial expressways: Lihuang Expressway (S1) • Lixuan Expressway (S3) • Susui Expressway (S4) • Xuantong Expressway (S5) • Bengwu Expressway (S6) • Xuming Expressway (S7) • Wubo Expressway (S8) • Minghe Expressway (S9) • Chaohuang Expressway (S11) • Chuxin Expressway (S12) • Xubeng Expressway (S15) • Benghe Expressway (S17) • Hefei Xinqiao Airport Expressway (S18) • Tiantian Expressway (S22) • Xufu Expressway (S25) • Andong Expressway (S27) • Liwu Expressway (S28) • Tongshang Expressway (S30) • Fuhuai Expressway (S33) • Dongpeng Expressway (S38) • Huangfu Expressway (S42) • Fengyang Branch (S95) • Ring Expressway (Chuzhou)

Expressways in Hubei

National expressways: Jinggang'ao Expressway (G4) • Xuguang Expressway (G0421) • Wushen Expressway (G0422) • Jingwu Expressway (G0424) • Pingyi Expressway (G3612) • Hurong Expressway (G42) • Ring Expressway (Wuhan) (G4201) • Ma'an Expressway (G4213) • Hu'e Expressway (G4221) • Hexiang Expressway (G4222) • Wuyu Expressway (G4223) • Daguang Expressway (G45) • Huyu Expressway (G50) • Enguang Expressway (G5012) • Wuyue Expressway (G5015) • Yihua Expressway (G5016) • Erguang Expressway (G55) • Hangrui Expressway (G56) • Hubei Expressway (G59) • Fangwu Expressway (G5912) • Anlai Expressway (G6911) • Fuyin Expressway (G70) • Shitian Expressway (G7011) • Ningwu Expressway (G7021) • Wuhan Metropolitan Ring Expressway (G9906)


Provincial expressways: Daihuang Expressway (S1) • Hanxiao Expressway (S2) • Wuma Expressway (S3) • Handa Expressway (S4) • Wuying Expressway (S5) • Wu'e Expressway (S7) • Guanbao Expressway (S8) • Wuyang Expressway (S9) • Qingzheng Expressway (S11) • Wujian Expressway (S13) • Hancai Expressway (S15) • Qiaoxiao Expressway (S17) • Airport Expressway (Wuhan) (S18) • Second Airport Expressway (S19) • Airport Expressway (Ezhou) (S27) • Baoshen Expressway (S28) • Mayang Expressway (S29) • Xiantong Expressway (S33) • Huange Expressway (S38) • 4th Ring Road (S40) • Xiaohong Expressway (S43) • Zhangtai Expressway (S48) • Suiyue Expressway (S49) • Tangshi Expressway (S53) • Sanxia Expressway (S58) • Shagong Expressway (S61) • Shuangyin Expressway (S63) • Yilai Expressway (S64) • Fanba Expressway (S68) • Dengbao Expressway (S73) • Jiangbei Expressway (S74) • Qijia Expressway (S78) • Xuanqian Expressway (S79) • Yunwu Expressway (S83) • Yueyi Expressway (S88)

Expressways in Chongqing

National expressways: Hurong Expressway (G42) • Wuyu Expressway (G4223) • Huyu Expressway (G50) • Ring Expressway (Chongqing) (G5001) • Enguang Expressway (G5012) • Yurong Expressway (G5013) • Shiyu Expressway (G5021) • Baomao Expressway (G65) • Xiucong Expressway (G6512) • Yinbai Expressway (G69) • Anlai Expressway (G6911) • Lanhai Expressway (G75) • Yukun Expressway (G85) • Guanglu Expressway (G8515) • Chengyu Ring Expressway (G93) • Chongqing Metropolitan Ring Expressway (G9909)


Municipal expressways: Jiuyong Expressway (S7) • Ring Expressway (Yongchuan) (S7) • He'an Expressway (S9) • Wuyunkai Expressway (S10) • Chengwu Expressway (S11) • Qianjiang Bypass Expressway (S16) • Xiusong Expressway (S21) • Changfu Expressway (S22) • Youyan Expressway (S25) • Danei Expressway (S34) • Nanliang Expressway (S37) • Hehua Expressway (S47) • [Hejin Expressway]] (S49) • Jiangxi Expressway (S49) • Third Ring Expressway (S80)

Airport ExpresswaySecond Airport ExpresswayNanfu ExpresswayQiwan ExpresswayWankai ExpresswayNanwan Expressway

Expressways in Sichuan

National expressways: Jingkun Expressway (G5) • Zhangwen Expressway (G0611) • Hurong Expressway (G42) • Ring Expressway (Chengdu) (G4202) • Rongzun Expressway (G4215) • Rongli Expressway (G4216) • Rongchang Expressway (G4217) • Yaye Expressway (G4218) • Enguang Expressway (G5012) • Yurong Expressway (G5013) • Zhangnan Expressway (G5515) • Baomao Expressway (G65) • Lanhai Expressway (G75) • Zhurong Expressway (G7512) • Xiarong Expressway (G76) • Yinkun Expressway (G85) • Guanglu Expressway (G8515) • Barong Expressway (G8516) • Pingxing Expressway (G8517) • Chengyu Ring Expressway (G93) • Chengdu Metropolitan Ring Expressway (G9910)


Provincial expressways: Chengwan Expressway (S1) • Chengba Expressway (S2) • Bashan Expressway (S2) • Chengziyu Expressway (S3) • Chengyizhao Expressway (S4) • Airport Expressway (S6) • Chengle Expressway (S7) • Chengming Expressway (S8) • Chengguang Expressway (S9) • Duwen Expressway (S9) • Suinei Expressway (S11) • Tongguang Expressway (S15) • Wanguang Expressway (S16) • Suixi Expressway (S17) • Suiguang Expressway (S18) • Dalang Expressway (S26) • Ximian Expressway (S32) • Luyong Expressway (S33) • Xuwei Expressway (S37) • Guanghong Expressway (S40) • Suiyibi Expressway (S41) • Maosui Expressway (S53) • Neirong Expressway (S56) • Chengbei Expressway (S57) • Longhan Expressway (S66) • Lekun Expressway (S71) • Guyi Expressway (S80) • Dehui Expressway (S81) • Lushi Expressway (S83) • Panda Expressway (S96) • Ring Expressway (Neijiang) (SK) • Ring Expressway (Leshan) (S1L) • Ring Expressway (Nanchong) (S1R) • Second Ring Expressway (Chengdu) (SA2) • Chengdu Economic Zone Ring Expressway (SA3) • Tianfu Airport Expressway