Huyu Expressway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf G50)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
G50
Begin Shanghai
Einde Chongqing
Lengte 1.768 km
Route
Yan'An Elevated Road

Outer Ring Expressway (S20)

Qixin Road

Jiamin Elevated Road

Shenhai Expressway (G15)

Jiasong Middle Road

Shanghai Ring Expressway (G1501)

Qingpu

Donghu

Jinze

Chengsi

Beida

Changtai Expressway (G1522)

Wujiang

Tingzigang

Nanxun

Huzhou

Changshen Expressway (G25)

Changxing

Hangchang Expressway (S14)

Nanbeihu

Cishangang

Guangde

Shuiming

Xuanzhou-East

Xuanzhou-West

Wuhu-North

Wuhe Expressway (G5011)

Wuhu-Southeast

Wuhu-South (G205)

Sanshan

Chaohuang Expressway (S11)

Fanchang

Tongguanshan

Jingtai Expressway (G3)

Guanqian

Chizhou

Yinhui

Qingfeng

Andong Expressway (S27)

Anqing-East

Anqing-North

Anqing-West

He'an Expressway (G4212)

Qianshan

Jiguang Expressway (G35)

Taihu

Susong

Fuyin Expressway (G70)

Huaqiao

Dajin

Mayang Expressway (S29)

Qichun

Daguang Expressway (G45)

Huangshi

Tingzu

Zelin

Ezhou

Miaoling

Ring Expressway (G4201)

Wuhan-Southeast

Jinggang'ao Expressway (G4)

Junshan

Wujian Expressway (S13)

Hannan

Ring Expressway (G4201)

Wangjia

Hancai Expressway (S15)

Hehua

Duliu

Xiaohong Expressway (S43)

Xiantao

Suiyue Expressway (S49)

Maozui

Qianjiang

Gaochang

Tangshi Expressway (S53)

Yajiao

Luochang

Erguang Expressway (G55)

Jingzhou

Zhijiang

Anfusi

Hubei Expressway (G59)

Hurong Expressway (G42)

Fanba Expressway (S68/88)

Xinyuan

Honghuato

Changyang

Gaojiayan

Hejiaping

Langping

Yesanguan

Gaoping

Hongyansi

Enshi-East

Enshi

Enshi-South

Tangjia

Lichuan

Wanying

Lengshui

Shazi

Shizhu

Shuangjian

Cuiping

Yinbai Expressway (G69)

Zhongxian

Zhangnan Expressway (G5515)

Xinli

Gao'an

Hurong Expressway (G42)

Chengxi

Yuntai

Hexing

Changshouhu

Changfu Expressway

Xinxin

Ring Expressway (G5001)

Jiangbei

Baomao Expressway (G65)

De Huyu Expressway (Chinees: 沪渝高速公路), voluit de Shanghai - Chongqing Expressway (Chinees: 上海-重庆高速公路) is een expressway in China, die oost-west vanaf Shanghai naar Chongqing verloopt. De autosnelweg voert door de provincies Shanghai, Jiangsu, Zhejiang, Anhui, Hubei en Chongqing en bedient daarbij behalve begin- en eindpunt ook steden als Huzhou, Anqing, Wuhan en Jingzhou. De Huyu Expressway is 1.768 kilometer lang.

Naam

De naam Huyu Expressway slaat op de steden die de G50 verbindt, namelijk de afkorting Hu (沪) van Shanghai en de afkorting voor Chongqing; Yu (渝).

Routebeschrijving

Shanghai

De Huyu Expressway begint als voortvloeisel van de Yan'An Elevated Road vanuit het centrum van Shanghai en kruist de Outer Ring Expressway (S20). De autosnelweg telt 2x3 rijstroken en verloopt ten zuiden van de luchthaven langs naar het westen. In het westen van Shanghai volgt het tolstation, waarna 2x2 rijstroken beschikbaar zijn. Vlak daarna kruist men de Shenhai Expressway (G15). De autosnelweg verloopt daarna westwaarts door een mix van agrarisch land, industrieterreinen en voorsteden. Bij Qing'pu kruist men de Ring Expressway (G1503), de grote ring van Shanghai. De autosnelweg telt vanaf de afrit naar de voorstad Zhujiajiaozhen weer 2x3 rijstroken. Het laatste deel voert parallel aan een meer, waarna de grens met de provincie Jiangsu volgt.

Jiangsu & Zhejiang

De Anqing Bridge over de Yangtze in Anhui.

De Huyu Expressway voert slechts kortstondig door de provincies Jiangsu en Zhejiang, tezamen zo'n 140 kilometer. De autosnelweg telt 2x3 rijstroken tot aan Huzhou en voert door vlak plattelandsgebied dat vrij dichtbevolkt is. Men kruist snelwegen als de Changtai Expressway (G1522) en Changshen Expressway (G25).

Anhui

De autosnelweg legt vervolgens ruim 430 kilometer door het zuiden van de provincie Anhui af. De Huyu Expressway blijft net ten noorden van het gebergte in Zuid-Anhui en kruist in het westen van de provincie de rivier de Yangtze bij Anqing. Men kruist snelwegen als de Jingtai Expressway (G3), Wuhe Expressway (G5011) en Jiguang Expressway (G35).

Hubei

De Mashuihe Bridge nabij Enshi in Hubei.

De Huyu Expressway legt daarna zo'n 800 kilometer door de provincie Hubei af en beslaat nagenoeg de gehele provincie van oost naar west. De grootste stad op de route is de megastad Wuhan. Het eerste deel van de route tot Wuhan verloopt parallel aan de Yangtze en men kruist deze bij Huangshi, waar men ook de Fuyin Expressway (G70) kruist. De autosnelweg telt 2x2 rijstroken tot aan Wuhan en verloopt daarna over het zuidelijk deel van de Ring Expressway (G4201) van Wuhan, en loopt ook deels samen met de Jinggang'ao Expressway (G4). De rondweg telt 2x3 rijstroken, ten westen van Wuhan liggen weer 2x2 rijstroken. Van Wuhan tot Yichang, ruim 250 kilometer, voert de Huyu Expressway door het laagland rond de rivier de Yangtze, die ten zuiden van de Huyu Expressway stroomt. Hier liggen weinig grotere steden, maar wel een vrij dichtbevolkt platteland. Men kruist de Erguang Expressway (G55) bij Jingzhou en bij Yichang eindigt de Hurong Expressway (G42) op de Huyu Expressway.

Daarna volgt een route van circa 300 kilometer door bergachtig gebied. Dit traject kent tal van tunnels en een collectie zeer hoge bruggen. Al direct vanaf Yichang wordt het gebied bergachtig. De eerste hoge brug volgt 45 kilometer na Yichang, de 220 meter hoge Weijiazhou Bridge.[1] De snelweg kent daarna enkele langere tunnels en voert dan door een diepe vallei waarbij het plateau aan weerszijden 1.000 meter hoger ligt. Vervolgens volgt een 13 kilometer lang traject met 4 bruggen hoger dan 200 meter, waaronder de 209 meter hoge Tieluoping Bridge (een tuibrug),[2] en de 496 meter hoge Siduhe Bridge, een hangbrug. De snelweg stijgt hier naar een plateau op 1.000 meter hoogte. Een kleine 20 kilometer westelijker voert de Huyu Expressway over de 294 meter hoge Zhijinge Bridge, één van de hoogste boogbruggen ter wereld.[3] Vervolgens voert de Huyu Expressway door een wat vlakker dal, waarbij er over 40 kilometer alleen wat lage bruggen en korte tunnels volgen. Een kilometer of 30 ten oosten van Enshi voert de snelweg nog over de 219 meter hoge Mashuihe Bridge.[4] De snelweg verloopt langs Enshi meer noord-zuid.

Westelijk van Enshi volgt een knooppunt met de Anlai Expressway (G6911). De snelweg stijgt hier naar een plateau op 1.200 meter hoogte, en kent een aantal tunnels en enkele hoge bruggen. De snelweg voert hier langs Lichuan, tijdelijk over wat vlakker terrein. Het hoogste punt van de snelweg in de provincie Hubei ligt op de grens met Chongqing, waar de snelweg stijgt naar 1.400 meter boven zeeniveau.

Chongqing

Detail van de route in Chongqing.

Het laatste deel van de route verloopt door de gemeente Chongqing, die dezelfde status heeft als een provincie. Chongqing is een grote gemeente, de Huyu Expressway legt er ruim 250 kilometer in af. Chongqing bestaat uit een vlakte doorsneden met smalle, maar steile en vrij hoge bergruggen, waardoor de snelweg nog steeds veel tunnels kent. Men steekt de Yangtze nogmaals over, waarna men de Hurong Expressway (G42) weer kruist. Het laatste deel van de snelweg voert zuidwestwaarts van Changshou naar de grote stad Chongqing, dit traject kent twee parallelle routes. Vlak voor Chongqing kruist men de Ring Expressway (G5001), waarna de Huyu Expressway aan de rand van de stad op de Baomao Expressway (G65) eindigt.

Geschiedenis

De Huyu Expressway is gefragmenteerd tussen 1991 en 2010 in gebruik genomen. De eerste lange trajecten openden in de provincie Hubei, in 1991 opende de eerste 70 kilometer tussen Huangshi en Wuhan. In 1994 opende een bijna 280 kilometer lang traject tussen Wuhan en Yichang, dat één van de eerste lange trajecten expressway in China dat geen radiaal van Beijing was. Zowel het nieuwste als het oudste deel is in de provincie Hubei gelegen en sluiten zelfs op elkaar aan. De Edong Bridge over de Yangtze bij Huangshi opende in 2010, zodat verkeer niet meer dwars door Huangshi hoefde over de stadsbrug.

Opvallend is dat enkele delen in de rijke kustprovincies pas als één van de laatste trajecten zijn aangelegd, zo opende het traject in Zhejiang pas in 2006 en het deel in Jiangsu in 2008. Het hoogtepunt van de Huyu Expressway is echter het in 2009 opengestelde traject door het bergachtige westen van de provincie Hubei, dat een grote collectie hoge bruggen omvat, waaronder de 496 meter hoge Siduhe Bridge, dat de hoogste brug ter wereld was tussen 2009 en 2015.

Shanghai

De bouw van de snelweg begon in eerste instantie als een verlengingstuk van de Yan'An Elevated Road, in april 2001 opende de eerste 4 kilometer tot waar nu de Jiamin Elevated Road ligt, ter hoogte van het Shanghai Hongqiao International Airport. In 2002 opende een verlenging tot Zhujiajiaozhen, ten westen van de eigenlijke stad Shanghai. In 2006 opende een verlenging tot de G318 vlak voor de grens met Jiangsu, het grensoverschrijdende deel opende als laatste op 12 januari 2008 voor het verkeer, waarmee de Huyu Expressway in Shanghai voltooid was.

Het oostelijkste en westelijke deel van de Huyu Expressway is direct met 2x3 rijstroken aangelegd, de rest van de snelweg is in eerste instantie met 2x2 rijstroken.Het knooppunt met G1501 is wel één van de weinige volledige stacks in China.

van naar lengte datum
Shanghai (Yan'an Elevated Road) Shanghai (Jiamin Elevated Road) 3 km 00-04-2001
Shanghai (Jiamin Elevated Road) Zhujiajiaozhen (S225) 28 km 00-00-2002
Zhujiajiaozhen (S225) Jinzezhen (G318) 14 km 00-00-2006
Jinzezhen (G318) grens Jiangsu 3 km 12-01-2008

Jiangsu

Het gehele traject door de provincie Jiangsu is op 12 januari 2008 opengesteld over een lengte van 50 kilometer. De bouw van de snelweg begon in juli 2005 en is 2,5 jaar later opengesteld. De snelweg is in Jiangsu direct met 2x3 rijstroken in gebruik genomen.

van naar lengte datum
grens Shanghai grens Zhejiang 50 km 01-12-2008

Zhejiang

De snelweg is door Zhejiang in één keer aangelegd en op 30 oktober 2006 over een lengte van 88 kilometer opengesteld. Het traject door de provincie Zhejiang is bijna volledig direct met 2x3 rijstroken aangelegd tot aan Si'anzhen. Alleen de westelijkste paar kilometer tot de grens met de provincie Anhui is met 2x2 rijstroken aangelegd.

van naar lengte datum
grens Jiangsu grens Anhui 88 km 30-10-2006

Anhui

Als eerste ging het deel in het zuidwesten van de provincie Anhui in aanleg, een 110 kilometer lang traject vanaf Huaining naar de grens met Hubei. Dit was onderdeel van de corridor van Hefei naar Wuhan, de bouw begon in 1995 en dit deel van de autosnelweg opende op 1 mei 1999 voor het verkeer.

Kort daarna is ook het eerste deel in het oosten van Anhui geopend, een 72 kilometer lang traject tussen Guangde en Xuancheng dat circa 2000 opende, gevolgd door een verlenging naar Wuhu rond 2002. Rond 2002 opende ook het deel vanaf Anqing tot Huaining, maar nog exclusief de brug over de Yangtze en de bypass van Anqing, dat op 21 december 2004 is opengesteld.

Vervolgens werd nog gebouwd aan het 180 kilometer lange traject langs de Yangtze vanaf Wuhu tot Anqing. Dit deel is op 29 juni 2008 opengesteld, waarmee de snelweg in de provincie Anhui voltooid was. De Huyu Expressway is in Anhui overal met 2x2 rijstroken aangelegd.

De G50 verliep in Anhui oorspronkelijk via Wuhu, vanaf Xuancheng naar Tongguan was dit een omweg, daardoor is vervolgens een directe route tussen beide steden aangelegd, een 84 kilometer lang traject dat op 29 december 2015 werd geopend.

van naar lengte datum
Huaining grens Hubei 110 km 01-05-1999
Guangde Xuancheng 72 km circa 2000
Anqing Huaining 24 km circa 2002
grens Zhejiang Guangde 18 km circa 2004
Anqing Anqing (Yangtze River Bridge) 20 km 21-12-2004
Tongling Anqing 119 km 29-06-2008
Xuancheng Tongling 84 km 29-12-2015

Hubei

De Siduhe Bridge tussen Yichang en Enshi in Hubei.

De bouw van de snelweg tussen Huangshi en Wuhan begon al in de jaren '80 en is in februari 1991 opengesteld. Dit was één van de eerste snelwegen in China. In 1999 opende een lang traject tussen de grens met Anhui en Huangshi, zodat de snelweg ten oosten van Wuhan al vroeg voltooid was. Indertijd moest het verkeer via de stadsbrug van Huangshi over de Yangtze, later is de Edong Bridge ten noorden van de oude brug aangelegd, en opende in 2010 voor het verkeer. De Huyu Expressway werd hierbij over 9 kilometer naar het noorden verlegd.

Het traject door het laagland tussen Wuhan en Yichang is begin jaren '90 aangelegd en in november 1994 opengesteld over een afstand van 278 kilometer. Dit was één van de eerste lange stukken expressway in China die geen radiale route vanuit Beijing was.

De Huyu Expressway eindigde oorspronkelijk op de invalswegen van Wuhan, later is de zuidelijke rondweg aangelegd, waarbij de snelweg over de Ring Expressway voert. De zuidring opende op 15 december 2001 voor het verkeer, inclusief de Wuhan Junshan Yangtze River Bridge. Aan de westkant van Wuhan is een 10 kilometer lang deel op 15 december 2001 opengesteld, tegelijkertijd met de zuidring rond Wuhan. De oude route is nu de G318.

Vervolgens is gebouwd aan het traject in het bergachtige westen van Hubei. Dit deel omvat een grote collectie hoge bruggen en diverse langere tunnels. De bouw startte in fases in 2004 en 2005 en de gehele snelweg is in december 2009 opengesteld. Hiermee was de route van de Huyu Expressway door de provincie Hubei voltooid. Het was tevens de eerste oost-westroute vanaf het laagland naar Chongqing en Sichuan.

Tussen 2021 en 2023 is een kort stuk van de G50 aan de zuidoostkant van Wuhan van 2x2 naar 2x4 rijstroken verbreed, waar deze samenvalt met de 4th Ring Road (S40).[5]

van naar lengte datum
Huangshi (west) Wuhan 70 km 00-02-1991
Wuhan Yichang 278 km 00-11-1994
grens Anhui Huangshi (east) 107 km 00-00-1999
Yichang (east) Yichang (west) (Yichang Bridge) 5 km 19-09-2001
Wuhan (east) Wuhan (west) 62 km 15-12-2001
Wuhan (west) Wuhan (G318) 10 km 15-12-2001
Yichang grens Chongqing 318 km 00-12-2009
Huangshi (east) Huangshi (west) (Yangtze Bridge) 9 km 28-09-2010

Chongqing

De Huyu Expressway is in Chongqing van het westen naar het oosten aangelegd. Als eerste is in de jaren '90 begonnen met het traject vanaf Changshou tot Chongqing, dat in 2000 werd geopend. Vervolgens is de snelweg in fases verlengd, en bereikte de stad Zhongxian aan de Yangtze in 2007. Het oostelijkste en meest bergachtige deel is in 2009 in gebruik genomen.

Sinds 2013 is de Huyu Expressway niet meer de kortste route naar Chongqing, de route via de Shiyu Expressway (G50S) is 30 kilometer korter tussen Shizhu en Chongqing.

Ten oosten van Chongqing is 53 kilometer van de G50 uitgebreid in capaciteit, hiervoor is een geheel nieuwe autosnelweg parallel aan de bestaande Huyu Expressway aangelegd, inclusief een omlegging van Changshou. De capaciteitsuitbreiding verloopt tussen de oostkant van Changshou en de oostkant van Chongqing.[6] Het project heet ook wel de Yuchang Expressway (Chongqing - Changshou). De parallelle autosnelweg is op 23 juli 2021 opengesteld.[7]

van naar lengte datum
Changshou Chongqing 72 km 28-04-2000
Dianjiang Chanshou 52 km 26-12-2003
Zhongxian Dianjiang 75 km 28-12-2007
Shizhu Zhongxian 35 km 26-03-2009
grens Hubei Shizhu 45 km 00-12-2009
Changshou Chongqing (parallel) 53 km 23-07-2021

Zie ook

Referenties

National Expressways in China

G1G2G3G4G5G6G7G10G11G12G15G16G18G20G22G25G30G35G36G40G42G45G50G55G56G59G60G65G69G70G72G75G76G78G80G85G91G92G93G94G95G98G99

Lijst van expressways in China

Expressways in Shanghai

National expressways:

Jinghu Expressway (G2) • Shenhai Expressway (G15) • Ring Expressway (G1503) • Huci Expressway (G1531) • Hushan Expressway (G40) • Huyu Expressway (G50) • Hukun Expressway (G60)


Municipal expressways:

Yingbin Expressway (S1) • Hulu Expressway (S2) • Hufeng Expressway (S3) • Hujin Expressway (S4) • Hujia Expressway (S5) • Huxiang Expressway (S6) • Huchong Expressway (S7) • Xinwei Expressway (S19) • Outer Ring Expressway (S20) • Huchang Expressway (S26) • Shenjiahu Expressway (S32) • Tingfeng Expressway (S36)


Urban expressways

Inner Ring RoadMiddle Ring RoadSouth-North Elevated RoadYan'an Elevated RoadYixian Elevated RoadHumin Elevated RoadHuaxia Elevated RoadJiamin Elevated RoadLuoshan Elevated RoadBeidi Elevated RoadBeizhai Elevated RoadSongze Elevated RoadShanghai North Cross Channel

Expressways in Jiangsu

National expressways: Jinghu Expressway (G2) • Jingtai Expressway (G3) • Jihe Expressway (G0323Shenhai Expressway (G15) • Yanjing Expressway (G1515) • Yanluo Expressway (G1516) • Yanbeng Expressway (G1518) • Tongru Expressway (G1519) • Changjia Expressway (G1521) • Changtai Expressway (G1522) • Changshen Expressway (G25) • Lianhuo Expressway (G30) • Hushan Expressway (G40) • Hurong Expressway (G42) • Ningwu Expressway (G4211) • Hu'e Expressway (G4221) • Ningjiu Expressway (G4231) • Huyu Expressway (G50) • Ring Expressway (Nanjing) (G2501) • Huaixu Expressway (G2513) • Yangli Expressway (G4011) • Lining Expressway (G4012) • Nanjing Metropolitan Ring Expressway (G9904)


Provincial expressways: Changjia Expressway (S5) • Sutai Expressway (S9) • Liansu Expressway (S16) • Yanhuai Expressway (S18) • Tongxi Expressway (S19) • Yining Expressway (S22) • Qiyang Expressway (S28) • Yanjing Expressway (S29) • Taizhen Expressway (S35) • Changhe Expressway (S38) • Jiangyi Expressway (S39) • Hangchang Expressway (S45) • Huyi Expressway (S48) • Xinyang Expressway (S49) • Lihuang Expressway (S51) • Ningxuan Expressway (S55) • Huchang Expressway (S58) • Liwu Expressway (S68) • Jixu Expressway (S69) • East Shugang Expressway (S73) • Fuxingtai Expressway (S75) • Nantong Branch (S79) • Taicang Port North Expressway (S80) • Zhangjiagang Port Expressway (S82) • Wuxi Branch (S83) • Liyang Branch (S85) • Zhenjiang Branch (S86) • Jinhu Branch Expressway (S92)

Expressways in Zhejiang

National expressways: Jingtai Expressway (G3) • Shenhai Expressway (G15) • Ring Expressway (Ningbo) (G1504) • Yongjin Expressway (G1512) • Wenli Expressway (G1513) • Changjia Expressway (G1521)• Changtai Expressway (G1522) • Yongguan Expressway (G1523) • Huci Expressway (G1531) • Changshen Expressway (G25) • Ring Expressway (Hangzhou) (G2504) • Hangshang Expressway (G2531) • Lining Expressway (G4012) • Huyu Expressway (G50) • Hangrui Expressway (G56) • Hukun Expressway (G60) • Hangzhang Expressway (G6021) • Hangzhouwan Ring Expressway (G92) • Yongzhou Expressway (G9211) • Hangshaoyong Expressway (G9221) • Hangzhou Metropolitan Ring Expressway (G9903)


Provincial expressways: Yongtaiwen Expressway (S1) • Hangyong Expressway (S2) • Airport Expressway (S4) • Daizhu Expressway (S6) • Ciyu Expressway (S8) • Sutai Expressway (S9) • Ring Expressway (Wenzhou) (S10) • Zhajiasu Expressway (S11) • Shenjiahu Expressway (S12) • Shenjiahuhang Expressway (S13) • Hangchang Expressway (S14) • Hangpu Expressway (S16) • Ningbo - Xiangshan Expressway (S19) • Chuanshan Port Expressway (S20) • Xiangshan Bay Port Expressway (S22) • Shipu Port Expressway (S23) • Shaozhu Expressway (S24) • Zhuyong Expressway (S26) • Dongyong Expressway (S27) • Taijin Expressway (S28) • Xuantong Expressway (S29) • Qianhuang Expressway (S32) • Longli Expressway (S33) • Liwen Expressway (S34) • Longpu Expressway (S36) • [[Longwan Link Expressway] (S40) • Second Ring Expressway (Hangzhou) (S43) • Yidong Expressway (S45)

Expressways in Anhui

National expressways: Jingtai Expressway (G3) • Deshang Expressway (G0321) • Jihe Expressway (G0323Yanluo Expressway (G1516) • Changshen Expressway (G25) • Lianhuo Expressway (G30) • Jiguang Expressway (G35) • Ningluo Expressway (G36) • Ningxin Expressway (G3611) • Hushan Expressway (G40) • Ring Expressway (Hefei) (G4001) • Lining Expressway (G4012) • Hurong Expressway (G42) • Ningwu Expressway (G4211) • He'an Expressway (G4212) • Hu'e Expressway (G4221) • Hexiang Expressway (G4222) • Ningjiu Expressway (G4231) • Huyu Expressway (G50) • Wuhe Expressway (G5011) • Hangrui Expressway (G56) • Nanjing Metropolitan Ring Expressway (G9904) • Hefei Metropolitan Ring Expressway (G9912)


Provincial expressways: Lihuang Expressway (S1) • Lixuan Expressway (S3) • Susui Expressway (S4) • Xuantong Expressway (S5) • Bengwu Expressway (S6) • Xuming Expressway (S7) • Wubo Expressway (S8) • Minghe Expressway (S9) • Chaohuang Expressway (S11) • Chuxin Expressway (S12) • Xubeng Expressway (S15) • Benghe Expressway (S17) • Hefei Xinqiao Airport Expressway (S18) • Tiantian Expressway (S22) • Xufu Expressway (S25) • Andong Expressway (S27) • Liwu Expressway (S28) • Tongshang Expressway (S30) • Fuhuai Expressway (S33) • Dongpeng Expressway (S38) • Huangfu Expressway (S42) • Fengyang Branch (S95) • Ring Expressway (Chuzhou)

Expressways in Hubei

National expressways: Jinggang'ao Expressway (G4) • Xuguang Expressway (G0421) • Wushen Expressway (G0422) • Jingwu Expressway (G0424) • Pingyi Expressway (G3612) • Hurong Expressway (G42) • Ring Expressway (Wuhan) (G4201) • Ma'an Expressway (G4213) • Hu'e Expressway (G4221) • Hexiang Expressway (G4222) • Wuyu Expressway (G4223) • Daguang Expressway (G45) • Huyu Expressway (G50) • Enguang Expressway (G5012) • Wuyue Expressway (G5015) • Yihua Expressway (G5016) • Erguang Expressway (G55) • Hangrui Expressway (G56) • Hubei Expressway (G59) • Fangwu Expressway (G5912) • Anlai Expressway (G6911) • Fuyin Expressway (G70) • Shitian Expressway (G7011) • Ningwu Expressway (G7021) • Wuhan Metropolitan Ring Expressway (G9906)


Provincial expressways: Daihuang Expressway (S1) • Hanxiao Expressway (S2) • Wuma Expressway (S3) • Handa Expressway (S4) • Wuying Expressway (S5) • Wu'e Expressway (S7) • Guanbao Expressway (S8) • Wuyang Expressway (S9) • Qingzheng Expressway (S11) • Wujian Expressway (S13) • Hancai Expressway (S15) • Qiaoxiao Expressway (S17) • Airport Expressway (Wuhan) (S18) • Second Airport Expressway (S19) • Airport Expressway (Ezhou) (S27) • Baoshen Expressway (S28) • Mayang Expressway (S29) • Xiantong Expressway (S33) • Huange Expressway (S38) • 4th Ring Road (S40) • Xiaohong Expressway (S43) • Zhangtai Expressway (S48) • Suiyue Expressway (S49) • Tangshi Expressway (S53) • Sanxia Expressway (S58) • Shagong Expressway (S61) • Shuangyin Expressway (S63) • Yilai Expressway (S64) • Fanba Expressway (S68) • Dengbao Expressway (S73) • Jiangbei Expressway (S74) • Qijia Expressway (S78) • Xuanqian Expressway (S79) • Yunwu Expressway (S83) • Yueyi Expressway (S88)

Expressways in Chongqing

National expressways: Hurong Expressway (G42) • Wuyu Expressway (G4223) • Huyu Expressway (G50) • Ring Expressway (Chongqing) (G5001) • Enguang Expressway (G5012) • Yurong Expressway (G5013) • Shiyu Expressway (G5021) • Baomao Expressway (G65) • Xiucong Expressway (G6512) • Yinbai Expressway (G69) • Anlai Expressway (G6911) • Lanhai Expressway (G75) • Yukun Expressway (G85) • Guanglu Expressway (G8515) • Chengyu Ring Expressway (G93) • Chongqing Metropolitan Ring Expressway (G9909)


Municipal expressways: Jiuyong Expressway (S7) • Ring Expressway (Yongchuan) (S7) • He'an Expressway (S9) • Wuyunkai Expressway (S10) • Chengwu Expressway (S11) • Qianjiang Bypass Expressway (S16) • Xiusong Expressway (S21) • Changfu Expressway (S22) • Youyan Expressway (S25) • Danei Expressway (S34) • Nanliang Expressway (S37) • Hehua Expressway (S47) • [Hejin Expressway]] (S49) • Jiangxi Expressway (S49) • Third Ring Expressway (S80)

Airport ExpresswaySecond Airport ExpresswayNanfu ExpresswayQiwan ExpresswayWankai ExpresswayNanwan Expressway