Ganga Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
-
Begin Noida
Einde Ballia
Lengte 1.047 km
Route

Centrum.svg Noida

Centrum.svg Bulandshahr

Centrum.svg Fatehgarh

Centrum.svg Dalmau

Centrum.svg Allahabad

Centrum.svg Aurai

Centrum.svg Varanasi

Centrum.svg Ghazipur

Centrum.svg Patna

Centrum.svg Ballia

De Ganga Expressway is een geplande expressway in India. De snelweg moet een zeer belangrijke oost-westroute gaan volgen door de staat Uttar Pradesh. De snelweg moet in Noida beginnen, net ten oosten van Delhi, en verloopt via Allahabad en Varanasi naar Ballia in de staat Bihar. De snelweg volgt de rivier de Ganges naar het oosten en moet 1.047 kilometer lang worden.

Routebeschrijving

De snelweg moet in Noida beginnen, een grote voorstad van Delhi, en aansluiting geven op de Noida - Greater Noida Expressway en de Yamuna Expressway. De snelweg volgt dan de National Highway 91 naar het zuidoosten, later de NH 92 volgend. De snelweg bedient grote steden, zoals Aligarh, Kanpur en Lucknow. Daarna volgt de weg de NH 2 richting Allahabad, waar reeds de Allahabad Bypass Expressway ligt. Daarna verloopt de snelweg langs de grote stad Varanasi, om dan in de staat Bihar verder te lopen, langs Patna. Bij Ballia is het einde voorlopig gepland.

Toekomst

De snelweg is opgedeeld in vier segmenten;

  • Noida - Fategarh: 253 km
  • Fategarh - Dalmau: 305 km
  • Dalmau - Aurai: 211 km
  • Aurai - Ballia: 278 km

De snelweg wordt om twee redenen aangelegd. De eerste reden is uiteraard de ontsluiting van talloze grote steden langs de Ganges. Uttar Pradesh is de dichtbevolkte subdivisie ter wereld met 200 miljoen inwoners. Om overstromingen langs de Ganges tegen te gaan is een grote dijk gepland langs de rivier. De Indiase overheid wil van de dijk gebruikmaken om een snelweg met 2x4 rijstroken op aan te leggen. De snelweg wordt een tolweg met een concessie van 35 jaar. De bouw moet begin 2021 starten.[1] De snelweg moet medio 2025 gereed zijn.[2]

Referenties

Expressways in India

Cross-country routes:

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad-Vadodara ExpresswayBundelkhand ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDurgapur ExpresswayGanga ExpresswayHungund-Hospet ExpresswayJaipur-Kishangarh ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayPathankot-Ajmer ExpresswayPurvanchal ExpresswayShimla-Chandigarh ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayYamuna Expressway


Metropolitan routes:

Airport Expressway (Mumbai)Allahabad Bypass ExpresswayAmbala - Chandigarh ExpresswayBamroli - Althan ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port-Maduravoyal ExpresswayDelhi-Gurgaon ExpresswayDelhi-Noida Direct FlywayDwarka ExpresswayEastern ExpresswayEastern Freeway MumbaiEastern Peripheral Expressway (Delhi) • Hyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadKona ExpresswayMumbai-Nashik ExpresswayMumbai-Pune ExpresswayNoida-Greater Noida ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi)