Ganot Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף גנות

Ganot Interchange

Ganot Interchange.png
Ganot Interchange.jpg
Kruisende wegen IL-1.svg IL-4.svg
Type hybride
Opengesteld 1969

Het Ganot Interchange (Hebreeuws: מחלף גנות) is een knooppunt in Israël, vormgegeven als een hybride vorm. Hier kruist de Route 1 de Route 4.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar het dorpje Ganot dat ten oosten van het knooppunt ligt. De stad Holon grenst ook direct aan het knooppunt, maar was bij de aanleg nog niet zo dicht bij.

Configuratie

Het knooppunt is een hybride vorm en heeft elementen van een klaverblad, windmolenknooppunt en turbineknooppunt. Het knooppunt is onvolledig, het is niet mogelijk van west naar noord te reizen. Ten zuiden van het knooppunt heeft de Route 4 een parallelstructuur vanwege de nabijgelegen aansluiting met de Route 44.

Op de buitenste verbindingswegen zijn alle kwadranten mogelijk. Van zuid naar west gebruikt men een turbineboog, van noord naar oost een windmolenboog en van oost naar zuid een klaverlus. Vanaf het westen is het mogelijk om 3 takken naar het zuiden te nemen, namelijk naar de afrit, naar de parallelrijbaan en de hoofdrijbaan. Hier is een vlechtwerk.

Het knooppunt is gelegen in bebouwd gebied, ten oosten van de grote voorstad Holon van Tel Aviv. Het knooppunt ligt 4 kilometer ten westen van Ben Gurion Airport.

Geschiedenis

Het Ganot Interchange is één van de oudste van Israël, en begon zijn leven als een eenvoudige ongelijkvloerse kruising tussen de Routes 1 en 4 die op 21 oktober 1969 in gebruik werd genomen. In 1970 opende de eerste rijbaan van de Route 1 van Tel Aviv naar Ben Gurion Airport. In de jaren '70 is de lange windmolenboog van noord naar oost aangelegd. In de jaren '90 volgde de turbineboog van zuid naar west, waarmee het knooppunt geleidelijk geheel ongelijkvloers is gemaakt. In 2000 is de parallelstructuur aan de zuidkant van het knooppunt in gebruik genomen.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin