Garcon Point Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Garcon Point Bridge
Toll Florida 281.svg
Blank.png
Overspant East Bay
Rijstroken 1x2
Totale lengte 5.621 meter
Hoofdoverspanning 46 meter
Hoogte brugdek 20 meter
Openstelling 1999
Verkeersintensiteit 3.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Garcon Point Bridge is een brug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Florida. De brug overspant de East Bay bij de noordwestelijke stad Pensacola en is ruim 5,6 kilometer lang.

Kenmerken

De Garcon Point Bridge is een liggerbrug met 127 overspanningen. De brug is 5.621 meter lang[1] en 12,2 meter breed, met één rijstrook per richting en een vluchtstrook. Over de brug loopt de State Road 281, een tolweg. De brug is een alternatieve route naar de kust, zodat verkeer niet door de stad Pensacola hoeft.

Geschiedenis

De brug opende in 1999 voor het verkeer, als alternatieve route naar Gulf Breeze. De brug moet concurreren met de tolvrije Pensacola Bay Bridge, en is daarom nooit erg rendabel geweest, en heeft nooit het verkeer aangetrokken dat verwacht werd.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 3.200 voertuigen over de brug.

Tol

De brug is een tolweg, in het beheer van de Santa Rosa Bay Bridge Authority.[2] De SunPass wordt gebruikt voor electronic toll collection.

Referenties

Bruggen in Florida

Buckman BridgeDames Point BridgeEscambia Bay BridgeGandy BridgeGarcon Point BridgeHoward Frankland BridgeJohn Gorrie Memorial BridgeMid-Bay BridgePensacola Bay BridgeSeven Mile BridgeSt. George Island BridgeSunshine Skyway Bridge