Garden Parkway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Garden Parkway map.png
?
Begin Gastonia
Einde Charlotte
Lengte 35 km
Route

Knooppuntsymbool.svg I-85.svg → Atlanta / Charlotte

Afslagsymbool.svg West Gastonia US 29.svg

Afslagsymbool.svg Linwood Road

Afslagsymbool.svg South Gastonia US 321.svg

Afslagsymbool.svg Union Road

Afslagsymbool.svg New Hope Road

Afslagsymbool.svg Point Road

Afslagsymbool.svg Dixie River Road

Knooppuntsymbool.svg I-485.svg → Charlotte Beltway

Niet te verwarren met de Garden State Parkway in New Jersey.

De Garden Parkway was een geplande tolweg in de Amerikaanse staat North Carolina. De snelweg moest een rondweg van Gastonia vormen en zou de Interstate 85 ten westen van Gastonia met de Interstate 485 verbinden, de ringweg van Charlotte. De geplande lengte was 35 kilometer. De financiering voor het project is in 2016 voor minstens 10 jaar geschrapt.

Routebeschrijving

De Garden Parkway zou ten westen van de stad Gastonia op de Interstate 85 beginnen en in eerste instantie zuidwaarts verlopen, waar een aansluiting met de US 29 zou komen. Vervolgens zou de weg naar het oosten afbuigen en ten zuiden van Gastonia langs verlopen, met een aansluiting naar de US 321. De route zou langs de rand van Gastonia door bebost gebied verlopen, op enkele kilometers ten noorden van de grens met de staat South Carolina. Tussen Gastonia en Charlotte zou men de Catawba River oversteken, die hier een stuwmeer vormt. Aan de westkant van de stad Charlotte moest de parkway eindigen op de Interstate 485.

Geschiedenis

De MER is in december 2010 goedgekeurd en in december 2011 volgde het tracébesluit. De verwachting was dat de nieuwe snelweg in 2015 opengesteld kon worden, maar de aanleg van de tolweg had vertraging opgelopen. De aanlegkosten liggen tussen $ 800 en $ 900 miljoen voor 35 kilometer, of circa € 25 miljoen per kilometer, geen bijzonder hoog bedrag.[1] In 2016 heeft de staat North Carolina besloten het project niet op te nemen in het Statewide Transportation Improvement Program (STIP) voor een periode van tenminste 10 jaar.[2] Later in 2016 werd een bezwaar tegen het tracébesluit niet behandeld omdat het plan in wezen niet meer bestond.[3]

Tol

De Garden Parkway had een tolweg moeten worden, in het beheer van de North Carolina Turnpike Authority. Het zou één van twee nieuwe tolwegen in de regio Charlotte worden, de tweede is de Monroe Connector aan de oostkant van Charlotte, onderdeel van de US 74, die wel aangelegd is.

Referenties

Freeways in Charlotte

I-77.svgI-85.svgI-277.svgI-485.svgUS 74.svg

Monroe Expressway