Gateway Bridge (Illinois-Iowa)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gateway Bridge
Overspant Mississippi River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.270 meter
Hoofdoverspanning 196 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 06-1956
Verkeersintensiteit 10.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Gateway Bridge is een hangbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Iowa en Illinois. De brug overspant de Mississippi River bij Clinton.

Kenmerken

De Gateway Bridge is een kleine hangbrug met een hoofdoverspanning van 196 meter. De totale brug is met 1.270 meter een stuk langer en overspant ook Willow Island. het grootste deel van de brug is een liggerbrug. De brug is 7,9 meter breed, met twee rijstroken van de US 30. De brug verbindt Clinton in Iowa met East Fulton in Illinois. Het is één van drie bruggen over de Mississippi bij Clinton, vlak ten zuiden van de Gateway Bridge overspant een spoorbrug de rivier, en iets noordelijker is de Mark N. Norris Bridge gelegen. De Gateway Bridge heeft het grootste belang voor doorgaand verkeer. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De brug is midden jaren '50 aangelegd en opende in juni 1956 voor het verkeer. Er is weinig bekend over de geschiedenis van de Gateway Bridge. De brug is in 1999 gerenoveerd. De conditie van de brug is matig maar acceptabel.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 10.200 voertuigen over de brug.

Zie ook

Referenties