General Holmes Drive

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M1
Begin Sydney
Einde Sydney
Lengte 5 km
Route

Southern Cross Drive

Foreshore Road

South Western Motorway

De General Holmes Drive is een hoofdweg en freeway in Sydney, New South Wales, Australië. De snelweg vormt een schakel tussen de Southern Cross Drive en de South Western Motorway. De snelweg loopt langs de luchthaven van Sydney, en is deels een onderliggende schakel met verkeerslichten.

Routebeschrijving

De General Holmes Drive begint aan de oostkant van de luchthaven van Sydney, op verkeerslichten met Mill Pond Drive. Hierna voegt de weg in op de Southern Cross Drive, waarna de General Holmes Drive kortstondig de snelweg vormt. Dit deel loopt met 2x3 rijstroken door het zuiden van Sydney, en kent een tunnel onder 5 taxi- en landingsbanen van de luchthaven. Hierna slaat de General Holmes Drive af, en gaat de South Western Motorway verder naar de westelijke wijken en voorsteden van Sydney. De General Holmes Drive vormt daarna een zesstrooks boulevard tot aan Brighton-le-Sands.

Geschiedenis

Het is onduidelijk wanneer de General Holmes Drive is opengesteld als snelweg. De aansluitende Southern Cross Drive opende in 1969, maar de South Western Motorway opende pas in 2001. De General Holmes drive bestond al voor 2000 als zuidelijke bypass van de luchthaven. Sinds 2013 is de General Holmes Drive genummerd als onderdeel van de M1. Voor 2013 was de snelweg genummerd als onderdeel van de Metroad 1 (ook M1).

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 110.000 voertuigen van het snelwegdeel langs de luchthaven gebruik.[1] Het deel met verkeerslichten door de woonwijken telt 65.000 voertuigen per dag.

Referenties

  1. Traffic Volume Viewer | Roads and Maritime Services
Hoofdwegen en autosnelwegen in New South Wales

Autosnelwegen: Gore Hill FreewayWarringah FreewaySydney Harbour TunnelCahill ExpresswayEastern DistributorSouthern Cross DriveGeneral Holmes DriveLane Cove TunnelHills MotorwayCross City TunnelWestern MotorwayWestern DistributorSouth Western MotorwayM6 MotorwayWestlinkPacific MotorwayPrinces MotorwayNewcastle Inner City BypassHume MotorwayHunter ExpresswayWestern Sydney Airport Motorway

Hoofdwegen: Barrier HighwayBarton HighwayBruxner HighwayCarnarvon HighwayCastlereagh HighwayCobb HighwayFederal HighwayGreat Western HighwayGwydir HighwayHume HighwayIllawarra HighwayKamilaroi HighwayKings HighwayMid-Western HighwayMitchell HighwayMonaro HighwayNew England HighwayNewell HighwayOlympic HighwayOxley HighwayPacific HighwayPrinces HighwayRiverina HighwaySilver City HighwaySnowy Mountains HighwaySturt Highway