General W.K. Wilson Jr. Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
General W.K. Wilson Jr. Bridge
I-65.svg
Blank.png
Overspant Mobile-Tensaw River delta
Rijstroken 2x2
Totale lengte 9.984 meter
Hoofdoverspanning 244 meter
Hoogte brugdek 38 meter
Openstelling 02-10-1981
Verkeersintensiteit 10.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De General W.K. Wilson Jr. Bridge is een brug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Alabama. De brug overspant de delta van de Mobile River en de Tensaw River ten noorden van de stad Mobile. De brug is bijna 10 kilometer lang.

Kenmerken

De General W.K. Wilson Jr. Bridge zijn feitelijk twee parallelle brugverbindingen van 10 kilometer lengte over de Mobile River en de Tensaw River. De hoofdoverspanning van de brug is een 244 meter lange boogbrug over de Mobile River. Deze heeft een flinke vrije doorvaarthoogte van 38 meter en is het westelijkste deel van de brug. Vanaf de brug heeft men goed uitzicht over de verder vlakke jungle. Daarna volgt een lager deel, gevolgd door een tweede hogere overspanning over de Tensaw River / Middle River. De beide parallelle bruggen staan ongeveer 40 meter uit elkaar, met 2 rijstroken en een vluchtstrook per richting. De bruggen zijn tolvrij.

Geschiedenis

De brug is het laatste deel van de Interstate 65 in Alabama dat is aangelegd. De bruggen zijn tussen 1978 en 1981 aangelegd en op 2 oktober 1981 opengesteld voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 10.000 voertuigen over de brug, die daarmee niet erg druk is, zeker gezien het feit dat de stad Mobile net ver weg is.

Referenties