George Rogers Clark Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
George Rogers Clark

Memorial Bridge

US 31.svg
George Rogers Clark Memorial Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x4
Totale lengte 1.752 meter
Hoofdoverspanning 250 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 31-10-1929
Verkeersintensiteit 16.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De George Rogers Clark Memorial Bridge, ook bekend als de Second Street Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Indiana en Kentucky. De brug overspant de Ohio River bij het centrum van Louisville.

Kenmerken

De George Rogers Clark Memorial Bridge is een grote stalen vakwerkbrug met een totale lengte van 1.752 meter en een hoofdoverspanning van 250 meter lengte. De brug bestaat uit drie overspanningen met een cantilever vakwerk-ontwerp, met vier hoofdpylonen in de Ohio River. De brug overspant ook drie straten en de Interstate 64 in Louisville en twee straten in Jeffersonville, Indiana. Aan de kant van Jeffersonville sluit de brug ongelijkvloers aan op de Interstate 65 in Indiana richting noorden. Het brugdek is 11,5 meter breed en heeft vier smalle rijstroken. De brug is enkele honderden meters stroomafwaarts gelegen van de twaalfstrooks John F. Kennedy Memorial Bridge die het doorgaande verkeer verwerkt. De George Rogers Clark Memorial Bridge verwerkt daarom alleen lokaal verkeer en is tolvrij.

Geschiedenis

De brug was de tweede verkeersbrug over de Ohio River in Louisville en is ontworpen door de beroemde ingenieur Ralph Modjeski. De brug is in slechts één jaar tijd aangelegd tussen juni 1928 en oktober 1929 en opende op 31 oktober 1929 voor het verkeer. De bouw kostte $ 4,7 miljoen en is opengesteld door de Amerikaanse president Herbert Hoover. De brug heette ook wel de Louisville Municipal Bridge, en was een tolbrug tot 1946. De brug is in 1958 gerenoveerd.

Het was lange tijd één van twee verkeersbruggen over de Ohio River, vanaf het begin liep de US 31 er overheen en was een belangrijke route voor noord-zuidverkeer. De bruggen werden begin jaren '60 significant ontlast door de openstelling van de Sherman Minton Bridge (I-64) in 1962 en de John F. Kennedy Memorial Bridge (I-65) in 1963.

Thunder over Louisville.

Sinds 1989 wordt jaarlijks het 'Thunder Over Louisville' evenement gehouden met een groots vuurwerkspektakel vanaf de brug. Het vuurwerk trekt jaarlijks tussen 500.000 en 800.000 bezoekers.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar George Rogers Clark (1752-1818), een militair uit Virginia die de leider van Kentucky was tijdens het grootste deel van de American Revolutionary War tussen 1775 en 1783. Kentucky was destijds nog geen staat van de Verenigde Staten. Hij overleed in Louisville.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 16.500 voertuigen over de brug, die daarmee niet zwaar belast is. De nabijgelegen John F. Kennedy Memorial Bridge vangt verreweg het meeste noord-zuidverkeer in de regio af.

Zie ook

Referenties