George Walker Bush Motorway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N1 Ghana.svg
N1
Begin Mallam
Einde Accra
Lengte 14 km
Route

Afslagsymbool.svg Winneba Road

Afslagsymbool.svg Darkuman Road

Afslagsymbool.svg N6 Nsawam Road

Afslagsymbool.svg Achimota Road

Knooppuntsymbool.svg N4 Liberation Road

Accra - Tema Motorway

De George Walker Bush Motorway is een motorway in Ghana. De snelweg is onderdeel van de N1 en vormt de noordelijke bypass van de hoofdstad Accra. De snelweg is 14 kilometer lang.

Routebeschrijving

In de westelijke voorstad Mallam gaat de kustweg N1 over in de George Walker Bush Motorway, die met 2x3 rijstroken door de noordelijke wijken en voorsteden van Accra loopt. De snelweg ligt ter hoogte van aansluitingen veelal verdiept. Men kruist de N6 naar Nsawam en de snelweg gaat ter hoogte van het Tetteh Quarshie Interchange met de N4 over in de Accra - Tema Motorway.

Geschiedenis

Het Tetteh Quarshie Interchange, een klaverblad tussen de N1 en N4, werd op 27 februari 2005 opengesteld. De aanleg van de snelweg zelf begon in 2010 en was de ombouw van de N1 tot een snelweg met 2x3 rijstroken. De snelweg is op 15 februari 2012 opengesteld voor het verkeer.

Naamgeving

De snelweg is vernoemd naar George W. Bush, de 43e president van de Verenigde Staten. De snelweg is naar hem vernoemd vanwege de creatie van het Millennium Challenge Corporation, een hulpfonds voor landen als Ghana, die de aanleg van de snelweg mogelijk maakte.

Referenties


Hoofdwegennet in Ghana

George Walker Bush MotorwayAccra - Tema Motorway

N1N2N3N4N5N6N7N8N9N10N11N12N13N14N15N16