George Washington Memorial Parkway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf George Washington Parkway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
George Washington Memorial Parkway map.png
G.W. Memorial Pkwy
Begin Alexandria
Einde McLean
Lengte 22 km
Route

Afslagsymbool.svg Slaters Lane

Afslagsymbool.svg Marina Drive

Afslagsymbool.svg Airport Access Road

Afslagsymbool.svg National Airport

Knooppuntsymbool.svg I-395.svg

Knooppuntsymbool.svg Virginia 27.svg

Knooppuntsymbool.svg I-66.svg

Afslagsymbool.svg Lynn Street

Afslagsymbool.svg Spout Run Parkway

Afslagsymbool.svg Dolley Madison Boulevard

Afslagsymbool.svg CIA

Afslagsymbool.svg Halbert Road

Knooppuntsymbool.svg I-495.svg Washington Beltway

De George Washington Memorial Parkway is een Parkway in de Amerikaanse staat Virginia. De snelweg loopt door de Virginia kant van de agglomeratie Washington, en loopt voor de gehele route parallel aan de rivier de Potomac. De snelweg is 22 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in Alexandria met 2x2 rijstroken, even ten noorden van het centrum. Men passeert langs het Ronald Reagan Airport, één van de vele luchthavens rond Washington. De snelweg telt daarna 2x3 rijstroken. Men kruist dan de Interstate 395, die naar de zuidelijke voorsteden en het centrum van Washington leidt. Daarna telt de snelweg weer 2x2 rijstroken, en is de weg substandaard, daar de weg krappe op- en afritten kent, en ook geen vluchtstroken heeft. Er is soms een zeer brede middenberm, met andere wegen ertussen in. Men passeert niet ver van het Pentagon langs. Bij Arlington kruist men de Interstate 66, die vanaf noordelijk Virginia naar het centrum loopt. Men passeert dan met 2x2 rijstroken over de oever van de Potomac door bebost gebied. Men komt aan de achterkant van het hoofdkantoor van de CIA langs, die bereikbaar is via een afslag. Daarna eindigt de snelweg op de Interstate 495, de Capital Beltway, de ringweg van Washington.

Geschiedenis

De parkway is omstreeks 1932 opengesteld en is één van de oudste hoogwaardige wegen van de regio Washington D.C. Het klaverblad met de 14th Street Bridge is één van de oudste klaverbladen in de Verenigde Staten met het bouwjaar 1932. Tot 1989 was de Clara Barton Parkway ook bewegwijzerd als onderdeel van de George Washington Parkway, wat tot verwarring leidde.

Referenties


Expressways in Washington D.C.

Interstate 66Interstate 95 (VA) (VA) • Interstate 95 (MD) (MD) • Interstate 270Interstate 295Interstate 370Interstate 395 (VA)Interstate 395 (DC)Interstate 495 (VA) (VA) • Interstate 495 (MD) (MD)

US 50 John Hanson FreewayMD Route 4.svgMD Route 5.svgVirginia 7.svgSR-27 Washington BoulevardVirginia 28.svgSR-110 Jefferson Davis HighwayMD Route 200.svgSR-267 Dulles Airport Toll RoadVirginia 286.svgSR-295 Washington-Baltimore Parkway

Clara Barton ParkwayGeorge Washington Memorial ParkwaySuitland Parkway