Ghatkopar - Mankhurd Elevated Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Mumbai
Einde Mumbai
Lengte 3 km
Route

Eastern Expressway / Santa Cruz - Chembur Link Road

Eastern Freeway

Kachra Depot Road

Sion Panvel Expressway

De Ghatkopar - Mankhurd Elevated Road is een viaduct en stadsautoweg in Mumbai, India. De weg vormt een 3 kilometer lang viaduct in het noorden van Mumbai.

Routebeschrijving

De autoweg is een 3 kilometer lang viaduct boven de Ghatkopar - Mankhurd Link Road in het noorden van Mumbai. Het viaduct verbindt de Eastern Expressway, Eastern Freeway en Sion Panvel Expressway met elkaar. Het geeft ook toegang naar de Santa Cruz - Chembur Link Road richting de luchthaven van Mumbai.

Geschiedenis

Het viaduct is tussen 2016 en 2021 aangelegd boven de bestaande Ghatkopar - Mankhurd Link Road. De bouw startte in februari 2016 en moest volgens de oorspronkelijke plannen in januari 2019 voltooid zijn. Het project liep echter vertraging op en is uiteindelijk pas 2,5 jaar later opengesteld, op 2 augustus 2021.[1] Met het viaduct werd de reistijd op dit traject gereduceerd van 30 naar 3 minuten.

Referenties

Highways, Expressways & Freeways in Mumbai

Airport ExpresswayEastern ExpresswayEastern FreewayGhatkopar - Mankhurd Elevated RoadMumbai - Nashik ExpresswayMumbai - Pune ExpresswayMumbai Trans Harbour LinkSanta Cruz - Chembur Link RoadSion Panvel ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway