Glilot Mizrah Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף גלילות מזרח

Glilot Mizrah Interchange

Glilot Mizrah Interchange.png
Kruisende wegen IL-5.svg IL-20.svg
Type hybride
Opengesteld 1993

Het Glilot Mizrah Interchange (Hebreeuws: מחלף גלילות מזרח) is een knooppunt in Israël, gelegen ten noorden van Tel Aviv. Hier kruist de Route 5 de Route 20.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar het voormalige vluchtelingenkamp Glilot waar Joden werden opgevangen die na de onafhankelijkheidsoorlog van 1949 uit Arabische landen zijn verdreven. Dit vluchtelingenkamp lag ongeveer 1000 meter ten westen van het knooppunt. Mizrah (מזרח) betekent 'oost'.

Configuratie

Het knooppunt is onvolledig en bestaat uit een klaverlus en een turbineboog. De Route 5 gaat over de Route 20 (Ayalon Freeway) heen en heeft richting westen een korte parallelstructuur. De zwaarste verkeersstroom is van oost naar zuid, richting Tel Aviv, wat van een 2-strooks klaverlus gebruikmaakt. Verkeer naar deze lus wordt al voor het knooppunt gesplitst van doorgaand verkeer. Vanaf daar heeft men ook toegang naar de verbindingsweg van oost naar noord.

Van zuid naar west is een turbineboog aangelegd die tussen de rijbanen van de Route 5 richting westen invoegt, op de hoofdrijbaan. Deze boog heeft daardoor een nogal scherpe bocht. De Route 20 ten noorden van het knooppunt loopt niet veel verder dood, en de Route 2 naar Haifa loopt er op korte afstand parallel aan. Daarom is er geen verbinding mogelijk van west naar noord. Wel is een verbinding van noord naar west mogelijk, maar verkeer moet daarbij keren via een rotonde.

Het knooppunt ligt direct ten oosten van het Glilot Ma'arav Interchange met de Route 2.

Geschiedenis

De eerste viaducten op deze plek zijn in augustus 1967 opengesteld, toen de eerste rijbaan van de Route 5 in gebruik werd genomen, als verbinding van de kustweg (latere Route 2) naar het oosten. Het eigenlijke knooppunt is in 1993 opengesteld, toen de Ayalon Freeway (Route 20) in dit gebied werd opengesteld. Het knooppunt was oorspronkelijk niet volledig ongelijkvloers. Verkeer vanaf zuid naar west, een zware stroom van Tel Aviv naar Haifa, moest linksaf slaan met verkeerslichten. Tevens was er een lus van west naar noord. Deze lus is rond 2006 opgeheven vanwege het geringe belang. Op 8 mei 2009 opende de turbineboog voor verkeer van zuid naar west, waarmee het knooppunt ongelijkvloers is gemaakt.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin