Gore Hill Freeway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M1
Begin Sydney
Einde Sydney
Lengte 3 km
Route

Pacific Highway

Lane Cove

Artarmon

Epping

Warringah Freeway

De Gore Hill Freeway is een korte freeway in het noorden van Sydney in New South Wales, Australië. De snelweg is feitelijk het sluitstuk tussen de Pacific Highway en de Warringah Freeway in de noordelijke wijken van de stad. De snelweg is 3 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Gore Hill Freeway.

Bij de wijk Lane Cove sluit de Lane Cove Tunnel aan, welke de Hills Motorway vanuit de noordwestelijke voorsteden naar het centrum van Sydney brengt. Op dit punt wordt de snelweg de Gore Hill Freeway, die 2x3 rijstroken telt en in oostelijke richting loopt, door dichtbebouwde wijken met vrijstaande huizen en een bedrijventerrein. De snelweg buigt dan naar het zuiden af en wordt de Warringah Freeway, die verder naar het centrum van Sydney loopt.

Geschiedenis

De snelweg werd in november 1992 opengesteld voor het verkeer. Destijds was het gewoon het einde van de Warringah Freeway, verkeer moest verder over de Pacific Highway of Epping Road naar de noordelijke en westelijke voorsteden. In 2007 opende de Lane Cove Tunnel en werd de Gore Hill Freeway belangrijk voor doorgaand verkeer. Sinds 2013 is de weg een onderdeel van de M1, daarvoor van de Metroad 1 (ook M1).

Toekomst

Er zijn geen plannen om de snelweg aan te passen.

Verkeersintensiteiten

Intensiteiten ten westen van de aansluiting.

locatie AADT 2012
Willoughby Road 112.100

Referenties


Hoofdwegen en autosnelwegen in New South Wales

Autosnelwegen: Gore Hill FreewayWarringah FreewaySydney Harbour TunnelCahill ExpresswayEastern DistributorSouthern Cross DriveGeneral Holmes DriveLane Cove TunnelHills MotorwayCross City TunnelWestern MotorwayWestern DistributorSouth Western MotorwayM6 MotorwayWestlinkPacific MotorwayPrinces MotorwayNewcastle Inner City BypassHume MotorwayHunter ExpresswayWestern Sydney Airport Motorway

Hoofdwegen: Barrier HighwayBruxner HighwayCarnarvon HighwayCastlereagh HighwayCobb HighwayFederal HighwayGreat Western HighwayGwydir HighwayHume HighwayKamilaroi HighwayKings HighwayMid-Western HighwayMitchell HighwayMonaro HighwayNew England HighwayNewell HighwayOxley HighwayPacific HighwayPrinces HighwayRiverina HighwaySilver City HighwaySnowy Mountains HighwaySturt Highway