Grant Marsh Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Grant Marsh Bridge
Overspant Missouri River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 343 meter
Hoofdoverspanning c. 72 meter
Hoogte brugdek 9 meter
Openstelling 1965
Verkeersintensiteit 25.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Grant Marsh Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Missouri River in Bismarck, North Dakota. De brug is onderdeel van de Interstate 94.

Kenmerken

De Grant Marsh Bridge is een stalen liggerbrug met een totale lengte van 343 meter. De brug heeft een hoofdbrug met vier overspanningen, van maximaal circa 72 meter, en een korte aanbrug aan beide uiteinden. Het brugdek is 18,2 meter breed, met 2x2 rijstroken maar zonder vluchtstroken. Over de brug verloopt de Interstate 94, die ter plaatse Bismarck en Mandan verbindt, maar ook doorgaand verkeer verwerkt. Het is de noordelijkste van drie bruggen over de Missouri River bij Bismarck.

Geschiedenis

De Grant Marsh Bridge was de tweede brug die bij Bismarck werd gebouwd en opende in 1965 voor het verkeer. De brug is met een sober ontwerp aangelegd en heeft geen vluchtstroken. Het brugdek is in 2002 gerenoveerd en in 2017 is nog een renovatie aan de brug uitgevoerd.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Grant Marsh (1834-1916), een kapitein die veel expedities uitvoerde op het stroomopwaarts gelegen deel van de Missouri River en de Yellowstone River in de periode 1862-1882.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 26.000 voertuigen van de brug gebruik, het is daarmee de drukste van de drie bruggen over de Missouri River in Bismarck.

Zie ook

Referenties