Greensboro/Winston-Salem

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het snelwegennet van de regio Greensboro & Winston-Salem.

Greensboro en Winston-Salem vormen een conurbatie in de staat North Carolina, in de Verenigde Staten. Greensboro telt 298.000 inwoners en Winston-Salem telt 250.000 inwoners. De agglomeratie heet de "Piedmont Triad" en telt in totaal 1.460.000 inwoners (2021).

Inleiding

De agglomeratie ligt in het midden van het noorden van de staat North Carolina en is gecentreerd rond de westelijke stad Winston-Salem en de oostelijke stad Greensboro. In het zuiden ligt nog de wat minder grotere stad High Point. Het voorstedelijk gebied is hier aan elkaar gegroeid maar kent verder geen plaatsen met meer dan 20.000 inwoners. De agglomeratie ligt 110 kilometer ten noordoosten van Charlotte en 110 kilometer ten westen van Raleigh. De agglomeratie ligt tevens 330 kilomter ten oosten van Knoxville. Bij Greensboro is het belangrijke Piedmont Triad International Airport gelegen. De agglomeratie ligt niet aan een grote rivier. De agglomeratie is onderdeel van een verstedelijkte corridor vanaf Charlotte naar Raleigh.

Wegennet

Het wegennet van Greensboro.
Het wegennet van Winston-Salem.

De agglomeratie ligt aan een snelwegennet van vooral oost-westsnelwegen, zoals de I-40 en I-85. De I-73 vormt een verbinding naar het zuiden. De I-840 is een in aanleg zijnde rondweg van Greensboro. In de regio staan nog meer Interstate Highways op het programma, voornamelijk door het ombouwen en hernummeren van bestaande US Highways die nu soms al een snelweg zijn. De US 421 vormt een belangrijke oost-westverbinding en de US 52 een noord-zuid door Winston-Salem. Daarnaast loopt de US 311 vanaf High Point naar Winston-Salem. Daarnaast zijn er trajecten als Business Route van bestaande Interstate Highways bewegwijzerd, zoals de de BR I-40 en BR I-85. De US 52 moet in de toekomst omgebouwd worden naar I-74 en I-285. De US 29 moet omgebouwd worden naar I-785. De I-274 moet de westelijke helft van de ringweg om Winston-Salem worden.

Congestie

Greensboro had in 2018 de minste congestie van alle steden ter wereld.[1] De nieuwe snelwegen en de dubbelnummeringen hebben over het algemeen een ruime capaciteit, niet zelden 2x4 rijstroken. Vooral in Winston-Salem is op de US Highways wat minder capaciteit beschikbaar, vaak 2x2 rijstroken. Congestie is voor een stedelijk gebied van deze omvang zeer beperkt.

Referenties

Freeways in de agglomeratie Greensboro / Winston-Salem

Interstate 40Business Loop 40.svgInterstate 73I-74.svgInterstate 85Interstate 840US 52US 311US 421Bryan Boulevard