Grenada

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of Grenada.svg
Grenada
Grenada.png
Hoofdstad St. George's
Oppervlakte 344 km²
Inwonertal 110.000
Lengte wegennet 687 km
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Benaming snelweg nvt
Verkeer rijdt links
Nummerplaatcode WG[1]

Grenada is een eilandnatie in het Caribisch gebied, onderdeel van het continent Noord-Amerika. Het eiland telt 110.000 inwoners en de hoofdstad is St. George's.

Inleiding

Grenada is een klein eiland, en het zuidelijkste eiland van de kleine Antillen, ten zuiden van Saint Vincent and the Grenadines, 150 kilometer ten noordoosten van Venezuela en 140 kilometer ten noordwesten van Trinidad and Tobago. Het land bestaat uit het eiland Grenada, en enkele kleinere eilanden ten noordoosten ervan. Het eiland Carriacou is het tweede grootste eiland. Het hoofdeiland Grenada is bergachtig, met een fjordachtige zuidkust. De hoofdstad St. George's ligt in het zuidwesten en telt 7.500 inwoners. De meeste inwoners wonen in het zuiden van Grenada, zonder echte stedelijke kernen, verspreid door de heuvels. Mount St. Catherine is met 840 meter het hoogste punt. Het land heeft een heet tropisch klimaat.

Grenada werd in 1974 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, waarna interne conflicten enige tijd aanhielden. In 1983 volgde een coup waarbij de gematigde regering werd vervangen door een pro-communistische regering, waarna de Verenigde Staten en Jamaica een korte militaire interventie deden. In 2004 werd 90% van de woningen op Grenada door orkaan Ivan verwoest. De belangrijkste economische sectors zijn de landbouw en het toerisme. Met een inkomen van $ 10.700 per inwoner is Grenada relatief ontwikkeld.

Wegennet

Het wegennet van Grenada is beperkt in omvang, en omvat circa 700 kilometer verharde weg. Er zijn geen autosnelwegen in het land, en men rijdt er links. Alle wegen zijn enkelbaans in Grenada, met kustroutes en een tweetal wegen door het binnenland van Grenada. Er is tevens één doorgaande weg op het eiland Carriacou. De wegen zijn bochtig, smal en van matige kwaliteit. Behalve rond St. George's is er niet veel verkeer.

Wegnummering

Er is geen wegnummering in Grenada.

Bewegwijzering

De bewegwijzering bestaat uit groene borden met witte letters en is in het Engels. De aanduiding kilometers wordt gebruikt, ondanks dat Grenada voorheen een Brits territorium was.[2][3]

Referenties

Wegen van Noord-Amerika

Antigua en BarbudaBahamasBarbadosBelizeCanadaCosta RicaCubaDominicaDominicaanse RepubliekEl SalvadorGrenadaGuatemalaHaitiHondurasJamaicaMexicoNicaraguaPanamaSaint Kitts en NevisSaint LuciaSaint Vincent en de GrenadinesTrinidad en TobagoVerenigde Staten