Grenztunnel Füssen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Grenztunnel Füssen
BAB7.png
Grenztunnel Füssen.jpg
Kruist Falkensteinkamm
Lengte 1.284 meter
Openstelling 24-07-1999
Intensiteit 17.000 mvt/dag
Locatie kaart

De Grenztunnel Füssen is een tunnel in Duitsland, gelegen aan het einde van de A7 bij Füssen in Bayern, op de grens met Oostenrijk. De enkelbuizige tunnel is 1.284 meter lang.

Kenmerken

De Grenztunnel Füssen is een 1.284 meter lange enkelbuizige tunnel op de grens van Duitsland (Bayern) en Oostenrijk (Tirol). De tunnel doorkruist de bergrug Falkensteinkamm. Deze bestaat weer uit twee parallel verlopende ruggen waar de tunnel onderdoor gaat. De Falkensteinklamm is maximaal zo'n 200 meter hoger dan de tunnel, maar de vallei tussen beide ruggen ervan ligt slechts enkele tientallen meters hoger dan de tunnel. Het Duitse tunnelportaal ligt op circa 805 meter hoogte, het Oostenrijkse tunnelportaal op 825 meter. De tunnel is enkelbuizig, de Duitse A7 versmalt richting zuiden vlak voor het tunnelportaal van 2 naar 1 rijstrook. De Oostenrijkse B179 is een enkelbaans autoweg die verder rond Reutte voert. Aan Duitse zijde ligt het kleine stadje Füssen, waar de tunnel naar vernoemd is. Aan Oostenrijkse zijde is de vallei van de Lech gelegen. De tunnel is tolvrij.

Geschiedenis

In de jaren '70 en '80 werd de A7 door Zuid-Duitsland aangelegd. Dit was één van de laatste lange stukken Autobahn die in de regio werd gerealiseerd. Vanaf 1986 eindigde de A7 bij Oy-Mittelberg, in 1992 werd dit nog 5 kilometer verlengd tot Nesselwang, langere tijd het eindpunt van de A7. Het verkeer verder naar de Fernpass in Oostenrijk reed vanaf daar via de B309 door Pfronten naar Reutte, of oostelijker dwars door het centrum van Füssen over de B17. Met name de verkeerssituatie in Füssen was onhoudbaar. Daarom is de Grenztunnel Füssen aangelegd, oorspronkelijk nog separaat van de verlenging van de A7.

De tunnel is tussen 1995 en 1999 aangelegd. De tunneldoorslag volgde op 17 september 1997 en de tunnel is op 24 juli 1999 opengesteld voor het verkeer, op tijd voor de zomervakantie van Bayern en Baden-Württemberg. Met de openstelling van de tunnel werd Füssen ontlast van doorgaand verkeer. Het was oorspronkelijk gepland om de tunnel met twee buizen aan te leggen als Autobahn, maar in een verdrag tussen Duitsland en Oostenrijk in 1987 is besloten om de tunnel voorlopig enkelbuizig aan te leggen. De bouw van een tweede buis is echter technisch niet erg complex, er is voldoende ruimte voor een extra tunnelportaal en tweede rijbaan op de aansluitende trajecten.

Nadat de tunnel in 1999 was opengesteld sloot de A7 er echter nog niet op aan. Er was indertijd al wel een kort stuk weg ten noorden van de tunnel aangelegd tot een tijdelijk einde op de weg OAL2, ongeveer 2,5 kilometer ten noorden van de tunnel. Vanwege de verdere bouw van de A7 is dit stuk later echter weer afgesloten en moest het verkeer direct ten noorden van de tunnel de aansluiting met de B310 gebruiken. De volledige openstelling van de A7 tussen Nesselwang en Füssen volgde op 1 september 2009.

Congestie

De gemiddelde verkeersintensiteit in de Grenztunnel Füssen is niet erg hoog, zodat bij normale verkeersomstandigheden geen congestie voor de enkelbuizige tunnel ontstaat. Dit is anders bij drukke weekenden in de winter en de zomer. Hier is de versmalling van 2 naar 1 rijstrook een knelpunt. De congestie heeft echter zijn bron in Oostenrijk op de B179 rond Reutte. Om te voorkomen dat men langdurig in de tunnel stil moet staan wordt er voor de tunnel gedoseerd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden gemiddeld 17.000 voertuigen door de tunnel, waaronder circa 1.000 vrachtauto's. Op piekdagen rijden er tot 30.000 voertuigen per dag door de tunnel. Het geringe vrachtverkeer in de tunnel komt omdat er geen vrachtverkeer is toegestaan op de Fernpass.[1]

Referenties