Gukhoe Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Gukhoe Expressway map.png
-
Begin Sinwol, Seoul
Einde Mokdong, Seoul
Lengte 8 km
Route
Expressway 120

Afslagsymbool.svg Siheung / Oryu

Afslagsymbool.svg Jungang-ro

Afslagsymbool.svg Deungchonno

Afslagsymbool.svg Mokdongdongno

Afslagsymbool.svg Anyangcheon-ro

Knooppuntsymbool.svg Seobu Expressway

De Gukhoe Expressway (Koreaans: 국회대로, Gukhoe-daero), ook vertaald als Gukhoe Road of National Assembly Road is een expressway in Seoul, Zuid-Korea. De snelweg vormt een verbinding tussen de Expressway 120 tot aan de Seobu Expressway in het zuidwesten van de stad. De weg is 8 kilometer lang.

Routenummer

De Gukhoe Expressway heeft geen bewegwijzerd wegnummerd. Er zijn indirecte wegnummers bewegwijzerd, de Expressway 120 richting westen en de National Route 1 richting oosten.

Routebeschrijving

De Gukhoe Expressway is het verlengstuk van de Expressway 120, die Incheon met Seoul verbindt. De weg is feitelijk een ongelijkvloers gemaakte stadsweg, de snelweg telt 2x2 rijstroken en heeft tunnels onder kruispunten, met parallelwegen voor verkeer naar de kruispunten. Niet alle kruispunten zijn direct vanaf de Gukhoe Expressway te bereiken, verkeer moet soms al een kruispunt eerder afslaan. Het overgangspunt van de Expressway 120 naar de Gukhoe Expressway bevindt zich vanuit Incheon gezien vlak voor het klaverblad met de Southern Ring Road (Nambusunhwan-ro).

Geschiedenis

Er is weinig bekend van de geschiedenis van de Gukhoe Expressway. De aansluitende Expressway 120 is één van de oudste snelwegen van Zuid-Korea en is in 1968 opengesteld voor het verkeer. In 1986 kreeg de weg de status van een autoweg waar geen langzaam verkeer op toegestaan is. De weg stond oorspronkelijk bekend als de Jemulpo-ro, in 2010 is de weg hernoemd als de Gukhoe Expressway.

De naam Gukhoe (국회) is Koreaans voor het nationale parlement. Er zijn voorstellen geweest om de snelweg met een 3 kilometer lange tunnel te verlengen naar het parlementsgebouw.

Referenties


Expressways in Seoul
National Expressways

Expressway 1Expressway 15Expressway 17Expressway 29Expressway 35Expressway 37Expressway 50Expressway 52Expressway 60Expressway 100Expressway 110Expressway 120Expressway 130Expressway 171Expressway 400


Urban Expressways

Bukbu ExpresswayDongbu Urban ExpresswayGangbyeon ExpresswayGangnam Ring RoadGukhoe ExpresswayNaebu ExpresswayOlympic ExpresswaySeobu Expressway


Regional Expressways

Bongdam - Gwacheon ExpresswayBundang - Naegok ExpresswayBundang - Suseo ExpresswayGimpo - Hangang ExpresswayGwacheon - Umyeonsan ExpresswaySuseok - Hopyeong Expressway