Jingzang Expressway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Gunhong Expressway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
G6
Begin Beijing
Einde Lhasa
Lengte 3.726 km
Route

2nd Ring Road

3rd Ring Road

4th Ring Road

Kehui Rd

5th Ring Road

Xiaoying West Rd

Jiangcaicheng West Rd

Huillongguan Xidajie

Beiqing Rd

Shayang Rd

Baisha Rd

6th Ring Road

Huaichang Rd

Changping South

Changping Center

Jingxin Expressway (G7)

Chenzhuang

Great Wall Badaling Gate

Yanqing

Huailiai

Jingxin Expressway (G7)

Huailiai

Xiahuayan-East

Xiahuayan-North

Xuanda Expressway

Xuanhua

Zhangcheng Expressway

Qiaodong

Zhangshi Expressway

Wanquan

Huai'an

Xinghe

Xiaonao'er

Ulanqab

Erguang Expressway (G55)

Zhuozi

Zhuozishan

Qixiaying

Ring Expressway (G0601)

Airport Expressway

Hohhot-North

Hohhot-Northwest

Ring Expressway (G0601)

Tumed Zuoqi-East

Tumed Zuoqi-North

Tumed Zuoqi-West

Donghe

Baomao Expressway (G65)

Baotou

Baotouxi

Baiyanhua

Gongmiaozi

Wuyuan

Xinyong

Bayan Nur-North

Bayan Nur-Centre

Huanghezhen

Balagong

Otog

Wuhai

Hainan

Wushi Expressway

Huinong

Pingluo

Ring Expressway (G0601)

Yinchuan

Qingyin Expressway (G20)

Ring Expressway (G0601)

Yongning

Qintongxia

Litong

Gunhong Expressway

Zhongning-East

Dingwu Expressway (G2012)

Zhongning-West

Dingwu Expressway (G2012)

Fuyin Expressway (G70)

Haiyuan

Jingyuan

Dahong

Pingchuan-North

Pingchuan-West

Jingyuan

Baiyinshi-East

Baiyinshi-West

Gaolan

Lianhuo Expressway (G30)

Lianhuo Expressway (G30)

Lanzhou-North

Lanzhou-West

Honggu

Minhe

Ledu

Ping'an

Ping'a Expressway

Xining Airport

Xining Outer Ring Expressway (G0612)

Xining-East

Xining-North

Ninggui Expressway (S1113)

Ningda Expressway (S1)

Xining-Dabuzizhen

Xining-West

S103

Chengzhongcun

Xining Outer Ring Expressway (G0612)

Huangyuan-East

Huangyuan-South

Tu'ergancun (G109)

G109

Daotangzhen

Hainan

Niandi

Chakazhen

Haixi

Da Buxunhu

Golmud


Golmud - Yangbajain (gepland)

Yangbajain

(6.000 m)

Babugong

Lhasa-West

De Jingzang Expressway (Chinees: 京藏高速), voluit de Beijing - Tibet Expressway, ook wel bekend als de Beijing - Lhasa Expressway (Chinees: 北京-拉萨高速公路) is een expressway in China. De snelweg vormt een verbinding van Beijing naar Lhasa, alhoewel alleen het deel tussen Beijing en Xining voltooid is. De snelweg voert door de provincies en regio's Beijing, Hebei, Inner Mongolia, Ningxia, Gansu, Qinghai en Tibet. De snelweg heeft een geplande lengte van 3.726 kilometer en is genummerd als de G6.

Naam

De naam Jingzang Expressway slaat op de regio's die de G6 verbindt, namelijk Beijing en de Chinese naam voor Tibet (Xizang).

Routebeschrijving

De Jingzang Expressway / Badaling Expressway in Beijing.

Beijing

Zie Badaling Expressway.

De Jingzang Expressway begint in Beijing op de 2nd Ring Road. De autosnelweg verloopt met 2x3 rijstroken op viaducten door street canyons. De bebouwing wordt naar het noorden toe geleidelijk minder dicht. Er zijn knooppunten met de 3rd Ring Road en de 4th Ring Road. Vanaf de 5th Ring Road is de Jingzang Expressway een tolweg. De autosnelweg voert dan met 2x3 rijstroken door de noordelijke buitenwijken. In het noorden van de stad volgt een knooppunt met de 6th Ring Road (G4501).

De Jingzang Expressway voert daarna door de bergen ten noordwesten van Beijing en kent hier gesplitste rijbanen. De autosnelweg kent hier een substandaard karakter. De autosnelweg gaat met een tunnel onder Badaling door, het meest bezochte deel van de Chinese Muur. Daarna komt men in een noordelijker gelegen vallei waar een knooppunt met de Jingli Expressway (S3801) volgt. Hierna volgt de grens met de provincie Hebei.

Hebei

De Jingzang Expressway passeert voor zo'n 180 kilometer door de provincie Hebei. De belangrijkste stad op dit deel van de route is Zhangjiakou. De snelweg stijgt langzaam van 500 naar 1.000 meter hoogte van oost naar west, en voert door een gebied met lage bergen. Men kruist diverse andere snelwegen, zoals de Jingxin Expressway (G7), Xuanda Expressway (S32) en de Erguang Expressway (G55). De snelweg mist de provincie Shanxi op slechts enkele honderden meters afstand.

Inner Mongolia

De G6 door Inner Mongolia.

Een omvangrijk deel van de route, zo'n 800 kilometer, voert door de autonome regio Inner Mongolia. De autosnelweg bedient de belangrijkste steden van Inner Mongolia en is er tegelijkertijd de belangrijkste autosnelweg. Van oost naar west passeert men Ulanqab, Hohhot, Baotou, Bayan Nur en Wuhai. Hohhot is hiervan de grootste stad met 2 miljoen inwoners. De autosnelweg verloopt grotendeels parallel aan de rivier de Huang He (Gele Rivier) en de omgeving is daardoor wat groener dan verder van de snelweg af, die verder in de Gobiwoestijn ligt. Men kruist twee belangrijke noord-zuidsnelwegen, de Erguang Expressway (G55) bij Ulanqab en de Baomao Expressway (G65) bij Baotou. Rondom Hohhot kruist men de Ring Expressway twee maal.

Parallel aan de Jingzang Expressway ligt de Jingxin Expressway (G7) tot aan Hohhot. Westelijk van Hohhot vormt de Jingzang Expressway de enige verbinding in deze corridor, alhoewel zuidelijker nog wel de Xingba Expressway (S24) verloopt. Bij Bayannur in het westen van Inner Mongolia splitst de G7 definitief af naar het westen, terwijl de Jingzang Expressway afbuigt naar het zuiden. Het laatste deel tot de grens met de autonome regio Ningxia voert door woestijngebied. Ten zuiden van Wuhau eindigt de Rongwu Expressway (G18) op de G6.

Ningxia

De weg voert over een relatief korte afstand van 350 kilometer door de kleine autonome regio Ningxia. De autosnelweg volgt de rivier de Huang He ook in Ningxia. De belangrijkste stad op de route is Yinchuan. De Jingzang Expressway verloopt hier grotendeels op zo'n 1.100 meter hoogte, maar stijgt op de grens met Gansu naar zo'n 1.700 meter hoogte. Bij Yinchuan eindigt de Qingyin Expressway (G20) en kruist men de Ring Expressway twee maal. Ten oosten van Zhongwei kruist men diverse snelwegen, zoals de belangrijke Fuyin Expressway (G70), de Dingwu Expressway (G2011) en de korte Gunhong Expressway. Ningxia is daarmee een relatief belangrijk knooppunt van doorgaande autosnelwegen.

Gansu

De snelweg voert voor zo'n 250 kilometer door de provincie Gansu. De belangrijkste stad op de route is Lanzhou, alhoewel de Jingzang Expressway daar nog vrij ruim ten noorden van blijft. Gansu is duidelijk een ruiger gebied, met kale bergen en dunbevolkte dalen. De snelweg verloopt voornamelijk door rivierdalen en over hoogvlaktes. Rondom Lanzhou kruist men de Qinglan Expressway (G22) en de Lianhuo Expressway (G30). Ten noorden van Lanzhou verloopt de snelweg op zo'n 1.800 meter boven zeeniveau, elders loopt hij wat lager.

Qinghai

De route van de G6 door de provincie Qinghai.

De Jingzang Expressway legt circa 1.500 kilometer door de provincie Qinghai af. Vanaf de grens met de provincie Gansu voert de snelweg eerst door een vallei die geleidelijk stijgt van 1.800 meter tot 2.200 meter bij de hoofdstad Xining. Een kort stuk van nog geen twee kilometer bij Xining telt 2x3 rijstroken, elders telt de snelweg 2x2 rijstroken.

Westelijk van Xining voert de snelweg door een nauwer wordende vallei tot Huangyuan, dat op 2.600 meter boven zeeniveau ligt. Hier eindigt de snelweg en moet verkeer verder over de G214, die een ontbrekende schakel van een kleine 50 kilometer opvult. De G214 telt hier voortdurend 2x2 rijstroken maar is geen echte snelweg. Het berglandschap is hier veel woester, met toppen tot 4.900 meter. De G214 stijgt hier naar 3.400 meter hoogte.

Bij Daotangzhen splitsen de G214 en de G109, vanaf hier begint de Jingzang Expressway weer en voert samen met de G214 verder zuidwaarts naar Hainan. De hoogste bergpas is ondertunneld en de snelweg daalt dan af naar het op 3.000 meter hoogte gelegen Hainan. Op dit punt splitsen de G214 en Jingzang Expressway. De G214 voert zuidwaarts terwijl de Jingzang Expressway westwaarts verloopt. De snelweg verloopt hier langs de voet van een bergketen, ruim ten zuiden van het Qinghai Lake. De snelweg kent weinig hoogteverschillen en voert door bijna onbewoond woestijngebied.

Bij Chakazhen volgt een knooppunt met de Chade Expressway (S2013), waarbij de Jingzang Expressway naar het zuiden afbuigt. De snelweg voert dan door een berggebied met geïsoleerde bergketens en hooggelegen valleien die vrij vlak zijn. Het gebied is woestijnachtig maar koud. De snelweg is een verdubbeling van de G109 en voert door afgelegen gebied, er liggen slechts enkele dorpen op de route. De snelweg voert hoog, veelal tussen 3.200 en 3.600 meter hoogte.

Na zo'n 200 kilometer buigt de Jingzang Expressway naar het westen af en voert dan door afgelegen woestijngebied nog eens 250 kilometer westwaarts richting Golmud. Dit gebied bestaat uit rotswoestijn, puinwaaiers van het bergketen naar het zuiden. Naar het noorden liggen vlaktes, waardoor de Jingzang Expressway hier weinig hoogteverschillen kent. Voor Golmud voert de snelweg door een gebied met zeer grootschalige complexen met zonnepanelen. De snelweg voert dan ten zuiden van Golmud langs en eindigt hier op de G109.

Ten zuiden van Golmud is het tracé lastiger aan te leggen. Men moet diverse bergruggen doorkruisen, die toppen tot 6.000 meter hoogte kennen. Vanaf Golmud zal de Jingzang Expressway zuidwaarts lopen, door extreem afgelegen gebied. De snelweg zal hier op 4.000 tot 4.800 meter hoogte lopen.

Tibet

Op de grens van Qinghai en Tibet ligt een hoog gebergte met toppen tot zo'n 6.000 meter hoogte. De laagste bergpassen liggen op zo'n 5.000 tot 5.200 meter boven zeeniveau. Zuidelijker kan de snelweg hooggelegen dalen volgen, tussen Nagqu en Lhasa ligt de snelweg langdurig op 4.500 tot 4.700 meter hoogte. Naar het westen liggen bergtoppen tot boven de 7.000 meter hoogte. De snelweg volgt de G109 naar Lhasa, die de makkelijkste route door het Tibetaanse hoogland volgt. De snelweg daalt geleidelijk af naar zo'n 3.600 meter hoogte in Lhasa.

Geschiedenis

Beijing

De aanleg van de snelweg begon in augustus 1994 en is in drie fases opengesteld voor het verkeer. Het laatste deel opende in september 2001. Het deel door de bergen is steil, kent gesplitste rijbanen en voert door de Chinese muur. Vrachtverkeer lijkt amper van de snelweg gebruik te maken door het berggebied, waardoor de parallelle hoofdweg vaak muurvast staat met vrachtwagens. De snelweg is vermoedelijk direct met 2x3 rijstroken aangelegd. Mogelijk was dit de eerste snelweg met zes rijstroken in China, aangezien andere oude snelwegen zoals de G2 en G4 eerst met 2x2 rijstroken zijn aangelegd.

van naar lengte datum
Beijing Changping 31 km 14-11-1996
Changping Yangqing 31 km 09-11-1998
Yangqing grens Hebei 8 km 08-01-2001

Hebei

In november 1998 is het deel door Hebei tot aan Zhangjiakou opengesteld voor het verkeer over 79 kilometer. De snelweg eindigde destijds bij Xuanhua op de G110, die verder ging naar de stad Zhangjiakou, de grootste stad op de route in de provincie Hebei. Het deel ten westen van Zhangjiakou tot de grens met Inner Mongolia is ook rond die tijd opengesteld. Pas later is de bypass van Zhangjiakou aangelegd, vanaf Xuanhua tot de G110 ten westen van Wanquan. Dit deel opende op 7 september 2005.

van naar lengte datum
grens Beijing Xuanhua 79 km 00-11-1998
Wanquan grens Inner Mongolia 57 km circa 1998
Xuanhua Wanquan 53 km 07-09-2005

Inner Mongolia

De bouw van de Jingzang Expressway startte rond 1994 in Inner Mongolia, in eerste instantie het traject tussen Hohhot en Baotou, dat rond 1997 werd opengesteld. De bypass van Baotou opende circa 2003, en rond 2004/2005 opende het westelijkste traject in de regio rond Wuhai, tot de grens met Ningxia. Vervolgens is in 2005 het oostelijkste deel van de snelweg opengesteld tussen de grens met Hebei en even voor Hohhot. Ook is in 2005 en 2006 verleningen vanaf Baotou westwaarts en vanaf Wuhai noordwaarts opengesteld. Het sluitstuk was de bypass rond de stad Bayan Nur die circa 2008 is opengesteld.

In 2013 is een 215 kilometer lang traject van de snelweg tussen Hohhot en Baotou integraal van 2x2 naar 2x4 rijstroken verbreed.

van naar lengte datum
Fuhu (G110) Baotou-East (G110) 178 km circa 1997
Baotou-East (G110) Baotou-West 46 km circa 2003
Dengkou grens Ningxia 135 km circa 2004/2005
grens Hebei Fuhu (G110) 180 km 23-11-2005
Bayan Nur-South Dengkou 40 km circa 2005
Baotou-West Minzuxiang 190 km circa 2006
Minzuxiang Bayan Nur-South 52 km circa 2008

Ningxia

De snelweg is in Ningxia in vrij korte tijd tussen 1999 en 2004/2005 in gebruik genomen. Als eerste opende het deel langs de hoofdstad Yinchuan in 1999. Vervolgens is de snelweg noordwaarts verlengd tot Huinong in 2000 en zuidwaarts tot aan het knooppunt met de Fuyin Expressway (G70) in het zuiden. Rond 2003 opende het deel verder tot de grens met Gansu. Het noordelijkste deel moest wachten tot het aansluitende deel in Inner Mongolia werd opengesteld, eind 2004 of in 2005. De G6 is oorspronkelijk met 2x2 rijstroken aangelegd door Ningxia.

Ter hoogte van Yinchuan is de G6 over een lengte van 40 kilometer naar het oosten verlegd, enkele kilometers oostelijker dan de oorspronkelijke G6. De bypass is medio 2019 geopend. Ook is in 2018 het traject tussen Yinchuan en Wuzhong naar 2x4 rijstroken verbreed, tevens is in 2019 in het noorden van Ningxia de snelweg tussen de grens met Inner Mongolia en Pingluo naar 2x4 rijstroken verbreed. De snelweg is hierbij geheel afgesloten geweest, gesloopt en weer herbouwd op 2x4 rijstroken.

Op 1 september 2019 opende een 72 kilometer lang nieuw tracé van de G6 tussen Wuzhong en de G70, dat ten oosten van de oorspronkelijke route is aangelegd, tevens opende die dag 28 kilometer verbrede G6 met 2x4 rijstroken door Wuzhong. De officiële openstelling van de upgrade van de G6 door Ningxia volgde op 1 november 2019.[1] Op 27 november 2020 was de complete verbreding van de G6 tussen Shizuizhen en Zhongning naar 2x4 rijstroken opgeleverd.[2] Hiermee had 215 kilometer van de Jingzang Expressway door Ningxia 2x4 rijstroken.

van naar lengte datum
Yinchuan-North Lingwu 66 km 30-06-2000
Huinong Yinchuan-North 79 km circa 2000
Lingwu Zhongning 97 km 05-11-2002
Zhongning Changshan 20 km 00-12-2002
Changshan G70 27 km 29-06-2003
G70 grens Gansu 59 km circa 2003
grens Inner Mongolia Huinong 11 km circa 2004/2005
Wuzhong Taoshan (G70, nieuw tracé) 72 km 01-09-2019

Gansu

De snelweg is in Gansu ook in vrij korte tijd tussen 2002 en 2005 in gebruik genomen. Als eerste volgde het deel dat men de Lianhuo Expressway (G30) ten noorden van Lanzhou samenvalt, evenals het deel vanaf Baiyan tot de G30. Vervolgens is het deel ten westen van Lanzhou in 2004 opengesteld en het resterende deel tussen de grens met Ningxia en Baiyan in 2005.

van naar lengte opening
Baiyin Lanzhou (G30 west) 71km circa 2002
Lanzhou (G30 west) grens Qinghai 79 km circa 2004
grens Ningxia Baiyin 119 km circa 2005

Qinghai

De bouw van de snelweg begon eind jaren '90 in Qinghai, in de vallei tussen Haidong en Xining, dat circa 2001-2002 is opengesteld. Rond 2003 volgde het deel vanaf de grens met Gansu tot aan Haidong, waarmee Qinghai een snelweg naar een buurprovincie had. Rond 2003 opende ook 30 kilometer snelweg westelijk van Xining tot aan Huangyuan, dat nog niet op andere snelwegen aansloot. De bypass van de westkant van Xining opende in 2010 voor het verkeer. Hiermee was het lager gelegen deel van de Jingzang Expressway in Qinghai voltooid.

Daarna is gebouwd in het Tibetaans Hoogland dat het zuiden van Qinghai domineert. Dit omvatte grotendeels de verdubbeling van bestaande wegen, met op punten tracéverleggingen. Dit betrof een groot deel van de G109 tussen Chakazhen en Golmud, en de G214 tussen Daotangzhen en Hainan. Tussen Hainan en Chakazhen is de Jingzang Expressway wel op een nieuw tracé aangelegd.

Als eerste opende in 2011 het nieuwe tracé van de Jingzang Expressway tussen Hainan en Chakazhen. Vervolgens opende in 2012 de verdubbelde en verbeterde G214 tussen Daotangzhen en Hainan. De grootste slag werd echter gemaakt met de verdubbeling en verbetering van een zeer lang stuk G109 tussen Chakazhen en Golmud. Dit voert door zeer afgelegen gebied met slechts wat dorpen op de route. De snelweg is bij Golmud zuidelijk van de G109 aangelegd als bypass. Dit 470 kilometer lange traject opende op 20 oktober 2016 voor het verkeer.[3]

Tussen 2016 en 2019 is een kort stuk van de Jingzang Expressway ten westen van Xining van 2x2 naar 2x4 rijstroken verbreed, deels met extra tunnelbuizen. De verbreding naar 2x4 rijstroken was maar 6 kilometer lang tussen Duobazhen en Huangyuan, het viel samen met een project om 67 kilometer tussen Huangyuan en Daotanghezhen op te waarderen naar een volwaardige autosnelweg. In september 2019 was dit project grotendeels afgerond.[4] Op 3 december 2019 opende 65 kilometer opgewaardeerde G6 officieel tussen Xining en het hoogland bij Daotanghezhen.[5] Dit was grotendeels een complete nieuwbouw van de snelweg, inclusief een bypass van de oude 2x2 G214 ten zuiden van Huangyuan, dat geen echte expressway was.[6] Dit deel verloopt over een circa 3465 meter hoge bergpas. Het omvatte bij Xining ook het eerste stuk autosnelweg in Qinghai met 2x4 rijstroken.

van naar lengte datum
Haidong Xining 34 km circa 2001/2002
grens Gansu Haidong 83 km circa 2003
Wuzhongcun (S103) Huangyuan 30 km circa 2003
Xining Wuzhongcun (S103) 17 km 00-00-2010
Hainan Chakazhen 164 km 06-12-2011
Daotangzhen (G109) Hainan 37 km 21-12-2012
Chakazhen Golmud 470 km 20-10-2016
Xining Daotangzhen 65 km 03-12-2019

Tibet

Het duurde betrekkelijk lang voordat het eerste deel in Tibet werd aangelegd. Het eerste deel dat werd aangelegd was het 295 kilometer lange traject van Nagqu naar Lhasa, wat ook wel de 'Nala Expressway' werd genoemd. Dit deel is in twee fases geopend, op 1 oktober 2020 opende het 68 kilometer lange zuidelijkste deel tussen Yangbajain en Lhasa,[7] op 21 augustus 2021 opende het resterende deel van 226 kilometer tussen Nagqu en Yangbajain.[8] Dit werd bij openstelling genoemd als de hoogstgelegen autosnelweg ter wereld,[9] maar in Qinghai ligt de Xili Expressway (G0613) nog hoger.

van naar lengte datum
Yangbajain Lhasa 68 km 01-10-2020
Nagqu Yangbajain 227 km 21-08-2021

Toekomst

De Jingzang Expressway is inmiddels geheel voltooid tot aan Golmud, vlak voor de Tibetaanse Hoogvlakte. Hiermee ontbreekt nog het traject van Golmud naar Nagqu, een afstand van circa 850 kilometer via de huidige G109. De aanleg van het ontbrekende deel vormt wereldwijd één van de grootste uitdagingen in de wegenbouw, omdat de snelweg over het Tibetaanse hoogland zal lopen, op zo'n 4.000 á 5.000 meter boven zeeniveau. Veel verbrandingsmotoren kunnen vanwege de ijle lucht op zo'n hoogte niet goed functioneren. Ook kunnen chauffeurs en werklieden last krijgen van hoogteziekte. Daarnaast zijn er de technische zaken, zoals het aanleggen van snelwegen in dergelijk gebied. De hoogteverschillen op de hoogtvlakte zelf zijn beperkt, wat komt omdat de hoogteverschillen over zeer grote afstanden overwonnen moeten worden. Men kruist slechts een gering aantal bergketens, de meest significante liggen op de grens tussen Qinghai en Tibet. De hoogste bergpas op de route van de G109 is de 5.231 meter hoge Tanggula Pass.

Zie ook

Referenties

National Expressways in China

G1G2G3G4G5G6G7G10G11G12G15G16G18G20G22G25G30G35G36G40G42G45G50G55G56G59G60G65G69G70G72G75G76G78G80G85G91G92G93G94G95G98G99

Lijst van expressways in China

Expressways in Beijing

National expressways:

Jingha Expressway (G1) • Jinghu Expressway (G2) • Jingtai Expressway (G3) • Jingshi Expressway (G4) • Jingwu Expressway (G0424) • Badaling Expressway (G6) • Daguang Expressway (G45)


Municipal expressways

Jingcheng Expressway (S11) • Airport Expressway (S12) • Airport North Expressway (S28) • Airport South Expressway (S32) • 2nd Airport Expressway (S51) • Jingjin Expressway (S30) • Jingping Expressway (S32) • Jingtong Expressway (G103) • Daxing Airport North Line Expressway (S3300) • Beijing Daxing International Airport Expressway (S3501) • Jingwei Expressway (S3701) • Jingli Expressway (S3801)


Ring Roads:

2nd Ring Road3rd Ring Road4th Ring Road5th Ring Road (S50) • 6th Ring Road (G4501) • Capital Area Expressway (G95)

Expressways in Hebei

National expressways: Jingha Expressway (G1) • Qinbin Expressway (G0111) • Jingqin Expressway (G0121) • Jinghu Expressway (G2) • Jingtai Expressway (G3) • Deshang Expressway (G0321) • Jingde Expressway (G0322) • Jinggang'ao Expressway (G4) • Xinxin Expressway (G0413) • Jingwu Expressway (G0424) • Jingkun Expressway (G5) • Jingzang Expressway (G6) • Jingxin Expressway (G7) • Haizhang Expressway (G1013) • Rongwu Expressway (G18) • Qingyin Expressway (G20) • Qinglan Expressway (G22) • Changshen Expressway (G25) • Daguang Expressway (G45) • Capital Area Expressway (G95) • Qinbin Expressway (G0111) • Jinshi Expressway (G0211) • Huangshi Expressway (G1811) • Cangyu Expressway (G1812) • Ring Expressway (Shijiazhuang) (G2002) • Donglu Expressway (G2516) • Suzhang Expressway (G5516) • Lailai Expressway (G9511)


Provincial expressways: Langcang Expressway (S3) • Zhangshi Expressway (S10) • Xingheng Expressway (S30) • Chengduo Expressway (S50) • Qiancao Expressway (S51) • Chengqin Expressway (S52) • Jingha Expressway Qianxi Branch (S53) • Zhangshang Expressway (S54) • Xuanda Expressway (S56) • Tangcao Expressway (S57) • Beidaihe Connecting Expressway (S60) • Airport Expressway (Beidaihe) (S62) • Tanggang Expressway (S64) • Gucheng Connecting Expressway (S67) • Xibaipo Expressway (S71) • Hengde Expressway (S72) • Shizan Expressway (S73) • Taihang Expressway (S75) • Qugang Expressway (S76) • Shiheng Expressway (S78) • Ring Expressway (Tangshan) (S0105) • Ring Expressway (Handan) (S2201) • Tanglang Expressway (S3500) • Beijing Daxing International Airport Expressway (S3501) • Jingwei Expressway (S3701) • Xinyuan Expressway (S9902)

Expressways in Inner Mongolia

National expressways: Jingzang Expressway (G6) • Wugan Expressway (G0616) • Jingxin Expressway (G7) • E'ce Expressway (G0712) • Suiman Expressway (G10) • Haizhang Expressway (G1013) • Tieke Expressway (G1015) • Hunwu Expressway (G12) • Danxi Expressway (G16) • Xi'er Expressway (G1612) • Rongwu Expressway (G18) • Wuyin Expressway (G1817) • Changshen Expressway (G25) • Xinlu Expressway (G2511) • Luhuo Expressway (G2515) • Daguang Expressway (G45) • Naiying Expressway (G4513) • Chisui Expressway (G4515) • Erguang Expressway (G55) • Ji'a Expressway (G5511) • Suzhang Expressway (G5516) • Hubei Expressway (G59) • Ring Expressway (G5901) • Baomao Expressway (G65)


Regional expressways: Hobai Expressway (S22) • Xingba Expressway (S24) • Ao'dong Expressway (S26) • Ho'e Expressway (S27) • Hohe Expressway (S31) • Airport Expressway (Hohhot) (S40) • Ring Expressway (Baotou) (S42) • Airport Expressway (Baotou) (S44) • Airport Expressway (Ordos) (S46) • Ring Expressway (Jining) (S54)

Expressways in Ningxia

National expressways: Jingzang Expressway (G6) • Wuma Expressway (G1816) • Wuyin Expressway (G1817) • Qingyin Expressway (G20) • Ring Expressway (Yinchuan) (G2004) • Dingwu Expressway (G2012) • Qinglan Expressway (G22) • Yinbai Expressway (G69) • Fuyin Expressway (G70)


Regional expressways: Shiping Expressway (S10) • Yan'e Expressway (S15) • Jinghua Expressway (S25) • Guqing Expressway (S30) • Tonghai Expressway (S40) • Heihai Expressway (S50) • Guxi Expressway (S60) • Gupeng Expressway (S70)

Expressways in Gansu

National expressways: Jingzang Expressway (G6) • Jingxin Expressway (G7) • Qinglan Expressway (G22) • Lianhuo Expressway (G30) • Yinbai Expressway (G69) • Lanhai Expressway (G75) • Zhangwen Expressway (G0611) • Wuma Expressway (G1816) • Wuyin Expressway (G1817) • Dingwu Expressway (G2012) • South Ring Expressway (Lanzhou) (G2201) • Liuge Expressway (G3011) • Wujin Expressway (G3017) • Shitian Expressway (G7011) • Pingmian Expressway (G8513)


Provincial expressways: Ring Expressway (Dingxi) (S2) • Ring Expressway (Wuwei) (S4) • Jiujia Ring Expressway (S6) • Jinghua Expressway (S11) • Airport Expressway (Lanzhou) (S13) • Longwei Expressway (S14) • Wuping Expressway (S15) • Tianbei Expressway (S16) • Ayong Expressway (S17) • Linhai Expressway (S22) • Jingtian Expressway (S25) • Changhua Expressway (S28) • Linda Expressway (S32) • Donglin Expressway (S34) • Anlin Highway (S36) • Jingmin Expressway (S37) • Wangxia Expressway (S38) • Xihui Expressway (S39) • Longxun Expressway (S50) • Beixian Expressway (S55) • Fengtong Expressway (S60) • Jiuhang Expressway (S65) • Luelang Expressway (S70)

Expressways in Qinghai

Jingzang Expressway (G6) • Ring Expressway (Xining) (G0601) • Zhangwen Expressway (G0611) • Xihe Expressway (G0612) • Xili Expressway (G0613) • Dema Expressway (G0615) • Liuge Expressway (G3011) • Yonghai Expressway (G3032)

Dexiao Expressway (S20) • Daxun Expressway (S22) • Chuanda Expressway (S1112) • Ninggui Expressway (S1113) • Chade Expressway (S2013) • Xunlong Expressway (G310) • Xihu Expressway (S101)

Expressways in Tibet

Jingzang Expressway (G6) • Xili Expressway (G0613) • Yaye Expressway (G4218) • Qunei Expressway (G4219) • Lhasa Airport Expressway (S1) • Shigatse Airport Expressway (S3) • Nyingchi Airport Expressway (S4) • Laze Expressway (S5)