Hàm Luông Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cầu Hàm Luông
QL60.svg
Blank.png
Overspant Sông Hàm Luông
Rijstroken 1x4
Totale lengte 1.227 meter
Hoofdoverspanning 3 x 150 meter
Hoogte brugdek 20 meter
Openstelling 24-04-2010
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Hàm Luông Bridge (Vietnamees: Cầu Hàm Luông) is een kokerbrug in Vietnam, gelegen over de Sông Hàm Luông, één van de takken van de Mekong, bij Bến Tre.

Kenmerken

De Hàm Luông Bridge is een betonnen kokerbrug. De totale lengte, inclusief aanbruggen, bedraagt 1.227 meter. De hoofdoverspanning is een cantilever koker met een lengte van 3 x 150 meter. De brug heeft 4 betonnen pylonen in de rivier en meerdere op land. Over de brug verloopt de QL60. De brug is 16 meter breed met vier smalle rijstroken zonder fysieke rijbaanscheiding. Het brugdek ligt 20 meter boven de Sông Hàm Luông. De Sông Hàm Luông is een zijtak van de Mekong. Dit is één van de kortere zijtakken die minder scheepvaart kent dan de grote takken. Daardoor is de Hàm Luông Bridge de kleinste brug over de Mekongdelta.

Geschiedenis

Oorspronkelijk was er alleen een veerdienst over de rivier de Hàm Luông. De brug is in dezelfde periode als de iets noordelijker gelegen Rạch Miễu Bridge aangelegd. De bouw begon op 17 januari 2006 en is vier jaar later op 24 april 2010 opengesteld voor het verkeer.[1]

Referenties