Hải Vân Tunnel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hầm Hải Vân
QL1A.svg
Hai Van Tunnel.JPG
Kruist Annamite Range
Lengte 6.280 meter
Openstelling 05-06-2005 / 11-01-2021
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Hải Vân Tunnel (Vietnamees: Hầm Hải Vân) is een tunnel in Vietnam. De ruim 6,2 kilometer lange tunnel is onderdeel van de hoofdweg QL1A en ligt net ten noorden van de stad Da Nang in het midden van Vietnam.

Kenmerken

De Hải Vân Tunnel is een dubbelbuizige tunnel van 6.280 meter lengte. De tunnel gaat onder een bergrug van het grote Annamite Range door, vlakbij de kust. Het zuidelijk portaal ligt op circa 130 meter boven zeeniveau, het noordelijk portaal op circa 75 meter. De tunnel gaat onder een bergrug van circa 1.100 meter hoogte door. Door de tunnel loopt de nationale hoofdweg QL1A, dit is een tolweg. Het tolstation bevindt zich ten noorden van de tunnel. Het tolvrije alternatief is de iets oostelijker gelegen Hải Vân Pass.

Geschiedenis

Oorspronkelijk moest het noord-zuidverkeer door Vietnam en bestemmingsverkeer naar Da Nang over de Hải Vân Pass, een 21 kilometer lange pasroute door de bergen langs de kust. Dit is historisch de belangrijkste scheidslijn tussen het noorden en zuiden van Vietnam. De pashoogte bedraagt 496 meter en heette ten tijde van de Franse koloniale tijd de Col des Nuages.

Bouw van de tunnel

In de jaren '90 is besloten om de bergpas de ondertunnelen zodat Da Nang beter bereikbaar werd vanuit het noorden. De planuitwerking startte in 1998 en werd door een Japans-Amerikaans consortium uitgevoerd. De eigenlijke bouw van de tunnel was opgedeeld in twee contracten, een noordelijk deel dat door een Vietnamees-Japans consortium werd uitgevoerd en een zuidelijk deel dat door een Koreaans-Vietnamees consortium werd uitgevoerd.

De tunnel is tussen 2000 en 2005 aangelegd en werd op 5 juni 2005 voor het verkeer geopend als een enkelbuizige tunnel met tegenverkeer.[1][2] Het was vanaf dat moment een tolweg. Bij openstelling was het veruit de langste wegtunnel in Vietnam en tevens de langste in Zuidoost-Azië.

Verdubbeling

Tussen 2016 en 2021 is een tweede buis aangelegd. De bouw startte op 27 december 2016[3] en is op 11 januari 2021 opengesteld.[4][5] De verdubbeling omvatte ook de bouw van een tweede rijbaan ten zuiden en noorden van de tunnel.

Referenties