H.E. Bailey Turnpike

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I-44.svg
Bailey Turnpike map.png
H.E. Bailey Turnpike
Begin Randlett
Einde Oklahoma City
Lengte 94 mi
Lengte 151 km
Route
I-44.svg

Afslagsymbool.svg5 Randlett

Afslagsymbool.svg20 Walters

Afslagsymbool.svg30 Geronimo

Afslagsymbool.svg33 South Lawton


I-44.svg

Afslagsymbool.svg45 North Lawton

Afslagsymbool.svg53 Elgin

Afslagsymbool.svg62 Fletcher

Afslagsymbool.svg80 Chickasha

Afslagsymbool.svg83 Chickasha

Knooppuntsymbool.svg99 Turnpike Spur

Afslagsymbool.svg107 Newcastle

I-44.svg

De H.E. Bailey Turnpike is een turnpike in de Amerikaanse staat Oklahoma en is onderdeel van de Interstate 44. De tolweg verbindt Wichita Falls met Lawton en Oklahoma City. Twee trajecten van de I-44 ten zuiden van Oklahoma City vallen onder de H.E. Bailey Turnpike, onderbroken door een tolvrij gedeelte door de stad Lawton. De tolweg is in totaal 151 kilometer lang.

Routebeschrijving

De tolweg begint bij Randlett, 8 kilometer ten noorden van de grens met Texas. De Interstate 44 is tolvrij ten zuiden van Randlett. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert over de prairies noordwaarts, waarna het tolgedeelte na 45 kilometer onderbroken is door een tolvrij deel door de stad Lawton. Dit tolvrije deel is 21 kilometer lang. Daarna begint de tolweg weer, en voert dan noordoostwaarts, waarbij Chickasha de belangrijkste plaats op de route is. Bij Bridge Creek is een aftakking van de turnpike richting Norman. De tolweg eindigt dan even ten zuiden van Oklahoma City, waarna de tolvrije Interstate 44 verder gaat door Oklahoma City richting Tulsa.

Geschiedenis

Reeds begin jaren 50 was een tolweg gepland tussen Oklahoma City en Lawton. De bestaande routes waren destijds State Routes, die smal waren en niet in aanmerking kwamen voor federale financiering, waardoor een upgrade alleen betaalbaar was in de vorm van een tolweg. In 1961 kwam de financiering voor de tolweg rond, en op 1 maart 1964 opende het noordelijke deel tussen Oklahoma City en Lawton voor het verkeer. Iets later, op 23 april 1964 opende het zuidelijke deel van de tolweg van Lawton tot de grens met Texas. In 1982 werd de I-44 door Oklahoma City verlengd, en verder geleid over de H.E. Bailey Turnpike naar Wichita Falls in Texas. De tolweg is vernoemd naar H.E. Bailey, een stadsmanager van Oklahoma City tussen 1941 en 1944 en later de directeur van het Oklahoma Department of Transportation.

Tol

De H.E. Bailey Turnpike is een tolweg, in het beheer van de Oklahoma Turnpike Authority. De toltarieven liggen zoals overal in Oklahoma zeer laag. Tol kan ook met de Pikepass betaald worden.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 6.500 tot 7.000 voertuigen op het zuidelijk deel van de tolweg tussen Randlett en Lawton, 11.000 voertuigen tussen Lawton en Chickasha en 20.000 voertuigen tot de afsplitsing met OK-9 ten zuiden van Oklahoma City. De Bailey Spur verwerkt 7.000 voertuigen per dag.[1]

Referenties

Turnpikes in Oklahoma

Cherokee TurnpikeChickasaw TurnpikeCimarron TurnpikeCreek TurnpikeH.E. Bailey TurnpikeIndian Nation TurnpikeJohn Kilpatrick TurnpikeKickapoo TurnpikeMuskogee TurnpikeTurner TurnpikeWill Rogers Turnpike