High Desert Corridor

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf HDC)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
High Desert Corridor map.png
-
Begin Palmdale
Einde Apple Valley
Lengte 63 mi
Lengte 101 km
Route

De High Desert Corridor is een geplande oost-westverbinding in Southern California, tussen de regio Palmdale en Victorville ten noorden van de regio Los Angeles. De exacte uitvoering is nog niet bekend, maar het wordt minimaal een divided highway en deels of geheel een freeway. Er is nog geen wegnummer toegekend aan de High Desert Corridor, maar de route loopt parallel aan de State Route 18 en State Route 138. De geplande lengte is 101 kilometer (63 miles).[1][2]

Routebeschrijving

De High Desert Corridor zal ten noorden van de San Gabriel Mountains lopen, in een regio die bekend staat als de High Desert. Dit is ten noorden van de agglomeratie Los Angeles. De route verloopt vanaf de State Route 14 (Antelope Valley Freeway) bij Palmdale tot minimaal de Interstate 15 bij Victorville, en mogelijk verder rond Victorville tot de State Route 18 nabij Apple Valley. De geplande verbinding loopt door vlak terrein op circa 800 tot 900 meter boven zeeniveau. De verbinding zal ten noorden van de State Route 18 & 138 lopen en kruist ook de US 395.

Ontwerp

Het deel door Palmdale is 16 kilometer lang en wordt gedimensioneerd op 2x4 rijstroken met ruimte voor een hogesnelheidslijn. Oostelijk van Palmdale volgt een 42 kilometer lang deel tot de US 395 met 2x3 rijstroken en een ruimtereservering voor 2x4 rijstroken. Daarna volgt een 43 kilometer lang deel rond Victorville en Apple Valley, met 2x3 rijstroken tot de I-15 (ruimte voor 2x4). Ten oosten daarvan komen 2x2 tot 2x3 rijstroken.

Geschiedenis

Reeds in de jaren '30 en '40 van de 20e eeuw kwam een 'Metropolitan Bypass' voor in de regionale transportplannen van Southern California. Het concept werd echter niet verder uitgewerkt tot in de jaren '80 snelle bevolkingsgroei ten noorden van de San Gabriel Mountains plaatsvond. Dit was vooral een subregio rond Palmdale-Lancaster, de zogenaamde 'Antelope Valley', en de oostelijke subregio rond Victorville-Apple Valley, de zogenaamde 'Victor Valley'.

In 1993 werd door Caltrans, het department of transportation van de staat California, een eerste studie uitgevoerd naar de route van een oost-westverbinding door de High Desert. In 2005 werd de High Desert Corridor vastgesteld als een verbinding met hoge prioriteit binnen het Amerikaanse National Highway System. In 2014 is uiteindelijk een Draft Environmental Impact Statement gepubliceerd,[3] gevolgd door een Final EIS in 2016.

Toekomst

De regio's Antelope Valley en Victor Valley zijn snelgroeiend vanwege de exorbitante huizenprijzen dichter bij Los Angeles. In 2030 wordt een bevolking van 900.000 inwoners in de Antelope Valley verwacht, en 650.000 inwoners in de regio Victor Valley. De bestaande State Routes kunnen het verkeer tussen beide regio's niet aan.

Hoe de High Desert Corridor exact uitgevoerd zal worden is nog niet duidelijk. Het wordt mogelijk een tolweg. Duidelijk is wel dat het minimaal een divided highway wordt, maar of het volledig een freeway wordt is niet bekend. Wanneer de aanleg begint is ook nog niet bekend.

Na openstelling van de High Desert Corridor zullen de parallelle State Route 18 en State Route 138 overgedragen worden aan lokale overheden, gemeenten en counties.

Verkeersintensiteit

De verwachte verkeersintensiteit in 2040 bedraagt 133.000 voertuigen op de grens tussen Los Angeles County en San Bernardino County.

Referenties