Hachinohe Expressway (Japan)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Hachinohe Expressway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E4A
Begin Hachimantai
Einde Hachinohe
Lengte 81 km
Route

Tohoku Expressway → Sendai / Aomori

1 Joboji

2 Ichinohe

3 Kunohe

4 Karumai

5 Nango

5-1 Hachinohe JCT Hachinohe-Kuji Expwy

6 Hachinohe

7 Hachinohe-Kita

De Hachinohe Expressway (Japans: 八戸自動車道, Hachinohe Jidōsha-dō), genummerd als de E4A, is een expressway in Japan. De snelweg vormt een noord-zuidroute op het noorden van het hoofdeiland Honshu, vanaf de Tohoku Expressway bij Hachimantai naar het noordoosten, tot aan de kuststad Hachinohe. De snelweg is 81 kilometer lang.

Routebeschrijving

Ten noorden van het plaatsje Hachimantai splitst de Hachinohe Expressway van de Tohoku Expressway af, die vanaf Sendai komt en naar het noordelijke Aomori loopt. De snelweg telt 2x2 rijstroken en loopt naar het noordoosten, door een heuvelachtig en dichtbebost gebied. Zoals gebruikelijk op het platteland van Japan, liggen de aansluitingen vrij ver van elkaar. Vanaf Kunohe buigt de snelweg naar het noorden af, op enige afstand van de oostkust van Honshu. Aan de zuidkant van de 238.000 inwoners tellende stad Hachinohe splitst de snelweg zich, in een inprikker de stad in, en een westelijke bypass die een enkelbaans super-two is en ten noorden van Hachinohe bij Misawa eindigt.

Geschiedenis

De snelweg werd grotendeels op 27 november 1986 opengesteld, vanaf Ichinohe naar Hachinohe. De aansluiting met de Tohoku Expressway volgde op 7 september 1989. Op 28 maart 1995 opende de bypass van Hachinohe, en op 18 juli 2002 opende de laatste aansluiting bij Hachinohe, en was de snelweg voltooid. In 2014 opende het knooppunt met de Hachinohe-Kuji Expressway.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Ichinohe IC Hachinohe JCT 37 km 27-11-1986
Ashiro JCT Ichinohe IC 27 km 07-09-1989
Hachinohe JCT Hachinohe-kita IC 13 km 18-07-2002

Toekomst

Er zijn plannen om de Hachinohe Expressway middels nieuwe tolwegen te verbinden met de Aomori Expressway bij Aomori, een stad circa 70 kilometer ten noordwesten van Hachinohe. De nieuwe weg zal waarschijnlijk geen onderdeel van de Hachinohe Expressway zelf uitmaken.

Maximumsnelheid

Het 2x2 deel vanaf de Hokkaido Expressway tot Hachinohe heeft een maximumsnelheid van 80 km/uur. Het 2x1 super-two deel als bypass van Hachinohe heeft een maximumsnelheid van 70 km/uur.

Rijstrookconfiguratie

Van Naar Rijstroken
Tohoku Expressway 6 Hachinohe 2x2 64 km
6 Hachinohe 7 Hachinohe-Kita 1x2 13 km

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 6.500 tot 8.300 voertuigen tussen de Tohoku Expressway en Hachinohe en 2.500 tot 4.000 voertuigen op de bypass van Hachinohe.

Referenties


Expressways in Japan

East Nippon Expressway
AkitaAomoriAsahikawa-MonbetsuBan-etsuDotoFukagawa-RumoiHachinoheHachinohe-KujiHakodate-EsashiHidaka ExpresswayHigashi-KantoHokkaidoHokurikuJobanJoshin-etsuKamaishiKan-etsuKen-OKita-KantoNaganoNihonkai-TohokuObihiro-HirooSanrikuSassonShin-KukoShiribeshiTateyamaTohokuTohoku-ChuoTokachi-OkhotskTokyo-GaikanYamagata
Central Nippon Expressway
Chubu-JukanChubu-OdanChuoHigashi-MeihanHokurikuIseIsewanganIzu-JukanKiseiMeishinMei-NikanMeihanNaganoNoetsuSan-en NanshinShin-MeishinShin-TomeiTokai-HokurikuTokai-KanjoTomei
West Nippon Expressway
ChugokuHamadaHanwaHarimaHigashihiroshima-KureHigashi-KyushuHiroshimaImabari-KomatsuKanmonkyo BridgeKansai-KukoKeijiKeinawaKinkiKitakinki-ToyookaKochiKochi-TobuKyoto-JukanKyoto Outer Ring RoadKyushuKyushu-ChuoMaizuru-WakasaMatsueMatsuyamaMeishinMinami-KyushuMiyazakiNagasakiNishi-KyushuNishi-MeihanOitaOkayamaOkinawaOnomichiSan-inSan-in KinkiSanyoSecond KeihanShikoku-OdanShin-MeishinTakamatsuTokushimaTokushima Nanbu ExpresswayTottoriYonago
Honshū-Shikoku Bridge Expressway
Kobe - Awaji - NarutoNishisetoSeto-Chuo
Stedelijke snelwegen
FukuokaHanshinHiroshimaKitakyushuNagoyaShutoTokyo