Haifa Darom Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף חיפה דרום

Haifa Darom Interchange

Haifa Darom Interchange.png
Kruisende wegen IL-2.svg IL-23.svg
Type splitsing
Opengesteld 01-12-2010

Het Haifa Darom Interchange (Hebreeuws: מחלף חיפה דרום) is een knooppunt in Israël, gelegen bij de stad Haifa. Hier splitst de Route 23 van de Route 2 af.

Naamgeving

Darom (דרום) betekent 'zuid', naar de geografische positie ten opzichte van de stad Haifa.

Configuratie

Het knooppunt is in wezen een splitsing, waarbij de Route 23 van de Route 2 uit Tel Aviv afsplitst. Het snelwegdeel van de Route 2 eindigt vlak ten noorden van het knooppunt, waarbij extra verbindingswegen en afritten zijn om het lokale wegennet te bereiken. Het knooppunt is onvolledig, het is niet mogelijk om van west naar noord en vice versa te reizen. De Route 23 is ten oosten van het knooppunt niet ongelijkvloers, er is een groot VRI-geregeld kruispunt voordat het tolstation van de Carmel Tunnels volgt.

Geschiedenis

Oorspronkelijk was er ter plekke geen aansluiting, maar iets naar het noorden kwamen wel de Routes 2 en 4 samen, deze aansluiting opende in 1973 voor het verkeer. Het knooppunt is tegelijkertijd met de Carmel Tunnels aangelegd vanaf 2004, maar opende al eerder dan de Carmel Tunnels, rond 2007 of 2008. De Carmel Tunnels openden op 1 december 2010 voor het verkeer.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin