Hamad Port Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Hamad Port
Einde Mesaieed
Lengte 9 km
Route

Hamad Port

Mesaieed Road

Orbital Road

De Hamad Port Road is een expressway in Qatar. De autosnelweg vormt een verbinding tussen Hamad Port en de Orbital Road bij Mesaieed. De snelweg is 9 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint vanaf het havengebied van Hamad Port en vormt daarna met 2x4 rijstroken een noordelijke bypass van de stad Mesaieed. Er is een groot knooppunt met Mesaieed Road en de snelweg eindigt op een groot knooppunt met de Orbital Road.

Geschiedenis

De oorspronkelijke toegang naar de haven was de New Port Road, die via een enkelzijdige right in, right out-aansluiting op de dubbelbaans Mesaieed Road aansloot en 2 kilometer lang was. Deze weg is in 2011 opengesteld. Vervolgens is tussen 2014 en 2017 de eigenlijke autosnelweg rond Mesaieed aangelegd, waarbij een groot knooppunt met Mesaieed Road is gerealiseerd. Rond juni 2015 is al een tijdelijke fasering met 2x2 rijstroken op één rijbaan in gebruik genomen. De eigenlijke snelweg opende als eerste op 27 februari 2017 over 5 kilometer voor het verkeer, inclusief het knooppunt met Mesaieed Road, maar nog zonder het knooppunt met de Orbital Road.[1] Dit knooppunt opende op 16 juli 2017 voor het verkeer.

Referenties

Autosnelwegen in Qatar

Q1Q2Q3Q4Q5Q6Q39Q141

Al Khor ExpresswayAl Wakrah BypassOrbital RoadHamad Port RoadRas Abu Abboud ExpresswayEast Industrial StreetIndustrial Area RoadLusail ExpresswayAl Rayyan RoadSabah Al-Ahmad Corridor

Doha Ring Roads: BCDEFG