Hamada Expressway (Japan)

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Hamada Expressway.png
Hamada Expressway map.png
浜田自動車道
Begin Tiyoda
Einde Hamada
Lengte 57 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Chugoku Expressway

Afslagsymbool.svg1 Oasa

Afslagsymbool.svg2 Mizuho

Afslagsymbool.svg3 Asahi

Afslagsymbool.svg3-1 Kanagi

Knooppuntsymbool.svg3-2 San-in Expressway

Afslagsymbool.svg4 Hamada

De Hamada Expressway (Japans: 浜田自動車道) is een expressway in Japan. De snelweg vormt een noord-zuidroute over het westen van Honshu, en verbindt de Chugoku Expressway met Hamada aan de noordkust. Het grootste deel van de 57 kilometer lange snelweg is nog enkelbaans.

Routebeschrijving

De snelweg begint bij Kitahiroshima, een dorpje dat vrij ver van de stad Hiroshima ligt. De Hamada Expressway is enkelbaans en voert met 2 rijstroken naar het noordwesten, door een bergachtig en bebost gebied. Behalve het eindpunt Hamada liggen er geen significante plaatsen op de route. De bergen zijn in dit gebied tot zo'n 1200 meter hoog en de Hamada Expressway kent een flink aantal tunnels. Vlak voor Hamada slaat de San-in Expressway af naar Gotsu in het noorden. Het laatste deel van de Hamada Expressway tot in Hamada telt 2x2 rijstroken.

Geschiedenis

Op 18 oktober 1989 opende het eerste deel van de snelweg tussen Asahi en Hamada voor het verkeer. Op 7 december 1991 volgde de rest tussen de Chugoku Expressway en Asahi, waarmee de Hamada Expressway voltooid was.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Asahi IC Hamada IC 17 km 18-10-1989
Chiyoda JCT Asahi IC 39 km 07-12-1991

Toekomst

Er zijn nog geen plannen om de Hamada Expressway te verdubbelen naar 2x2 rijstroken vanwege de zeer lage verkeersintensiteiten.

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid bedraagt veelal 70 km/h. Op enkele stukken zijn inhaalstroken, maar het grootste deel is enkelbaans.

Verkeersintensiteiten

In 2005 reden dagelijks tussen 2.600 en 3.700 voertuigen over de Hamada Expressway, wat het tot één van de rustigste snelwegen van Japan maakt. De snelweg heeft geen doorgaande functie.

Referenties


Flag of Japan.svg Expressways in Japan Flag of Japan.svg

East Nippon Expressway
AkitaAomoriBan-etsuDotoHachinoheHachinohe-KujiHigashi-KantoHokkaidoHokurikuJobanJoshin-etsuKamaishiKan-etsuKen-OKita-KantoNaganoNihonkai-TohokuSanrikuSassonShin-KukoTateyamaTohokuTohoku-ChuoTokyo-GaikanYamagata
Central Nippon Expressway
Chubu-JukanChubu-OdanChuoHigashi-MeihanHokurikuIseIsewanganKiseiMeishinMei-NikanNaganoNoetsuShin-MeishinShin-TomeiTokai-HokurikuTokai-KanjoTomei
West Nippon Expressway
ChugokuHamadaHanwaHarimaHigashi-KyushuHiroshimaKanmonkyo BridgeKansai-KukoKeijiKeinawaKinkiKitakinki-ToyookaKochiKyoto-JukanKyoto Outer Ring RoadKyushuMaizuru-WakasaMatsueMatsuyamaMeishinMinami-KyushuMiyazakiNagasakiNishi-KyushuNishi-MeihanOitaOkayamaOkinawaOnomichiSan-inSan-in KinkiSanyoSecond KeihanShin-MeishinTakamatsuTokushimaTottoriYonago
Honshū-Shikoku Bridge Expressway
Kobe - Awaji - NarutoNishisetoSeto-Chuo
Stedelijke snelwegen
FukuokaHanshinHiroshimaKitakyushuNagoyaShutoTokyo