Hamedani Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-24.svg
Hamedani Expressway map.png
Route 24
Begin Tehran
Einde Qods
Lengte 14 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Azadegan Expressway

Afslagsymbool.svg Kaj Boulevard

Afslagsymbool.svg Giahshenasi Boulevard

Afslagsymbool.svg Pajoohesh Boulevard

Afslagsymbool.svg Ardestani

Afslagsymbool.svg Kermanshah

Afslagsymbool.svg to Kharrazi Expressway

Knooppuntsymbool.svg Freeway 2

Knooppuntsymbool.svg Highway 32

De Hamedani Expressway (Farsi: بزرگراه همدانی) is een expressway in Iran, gelegen in het stedelijk gebied van Tehran. De autosnelweg vormt een oost-westroute in het westen van de stad, vanaf Tehran tot Qods over een lengte van 14 kilometer.

Routebeschrijving

De Hamedani Expressway is een voortzetting van de Allameh Jafari Expressway uit Tehran, de overgang ligt ter hoogte van het knooppunt met de Azadegan Expressway. De autosnelweg telt 2x3 rijstroken en voert door buitenwijken van Tehran. De snelweg is moderner dan veel andere urban routes in Tehran. De snelweg kent ook een korte tunnel. De Hamedani Expressway kruist vlak voor de voorstad Qods de Freeway 2 (Tehran-Karaj Freeway) en eindigt kort daarna op de Highway 32.

Geschiedenis

De snelweg is tussen 2014 en 2017 aangelegd. In begin 2017 is het westelijkste deel tussen de Freeway 2 en Highway 32 bij Qods opengesteld. Het grootste deel tussen de Azadegan Expressway en Freeway 2 is in de tweede helft van 2017 geopend.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway